Cum se spune “Rover” in chineza?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 12.04.2006
Drepturile de proprietate intelectuala asupra brandului Rover sunt disputate de doua companii din China. Avand in vedere faptul ca acestea detin si drepturile pentru fabricarea modelelor Rover, putem spune ca chinezii forteaza serios intrarea pe pietele importante ale lumii.

BMW este in discutii avansate cu cei interesati sa cumpere drepturile pentru brandul Rover. Doi dintre potentialii cumparatori sunt doua companii din China, SAIC si Nanjing Auto. Ambele detin deja parti importante din actiunile MG Rover, acestea fiind achizitionate in momentul in care compania era pe punctul de a incepe procedurile de faliment. Tot in acel moment, drepturile de imagine si de utilizare a numelui au fost achizitionate in totalitate de BMW.

SAIC detine drepturile pentru modelele Rover 25 si Rover 75, intentia companiei chineze fiind de a construi propria versiune a acestora. In schimb, Nanjing Auto planuieste sa-si concentreze activitatea, incepand cu 2007, pe constructia berlinei MG75.

“Suntem inca in discutii cu mai multe parti, iar doua dintre acestea sunt, intr-adevar, SAIC si Nanjing”, a afirmat un purtator de cuvant al celor de la BMW. Acesta nu a indicat o data exacta pentru finalizarea negocierilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru