De ce nu scade pretul benzinei in Romania?

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 05.11.2008
Pretul barilului de petrol a scazut la jumatate, dar pretul carburantilor la pompa nu a tinut acest ritm.

Una dintre consecintele crizei economice mondiale a fost prabusirea pretului la barilul de petrol. Recesiunea economica a determinat, in mod spectaculos, scaderea pretului acestei materii prime, chiar si in conditiile in care OPEC a redus productia de titei.

Desi la jumatatea acestui an pretul barilului de petrol ajunsese la 146 de dolari, inceputul lunii noiembrie a gasit petrolul in scadere dramatica, barilul coborand pana la 60 de dolari, minimul ultimelor 16 luni. Aceasta evolutie iesita din comun a cauzat efecte asupra pretului benzinei si a motorinei la pompa. Si totusi, in Romania, preturile combustibililor au scazut cu foarte putin in raport cu evolutia petrolului pe piata internationala. Automarket a investigat problema si va ofera raspunsul la intrebarea care sta pe buzele tuturor: De ce nu scade pretul benzinei la noi?

SUA AU DETERMINAT SCADEREA PRETULUI PETROLULUI

Recesiunea economica din SUA, cel mai mare consumator mondial de petrol, a cauzat o scadere a cererii pe piata de profil, motiv pentru care pretul a ajuns sa se injumatateasca. In ciuda acestui lucru, pretul la pompa a benzinei nu a tinut ritmul cu scaderea pretului la barilul de petrol. Spre exemplu, in SUA, costul galonului (3.7 litri) a scazut cu aproximativ un dolar fata de primavara acestui an, in timp ce, in Marea Britanie, litrul de benzina a scazut sub o lira.

IEFTINIREA NU TINE PASUL CU SCUMPIREA

Peste tot in lume, pretul la pompa al benzinei sau motorinei creste in conditiile in care pretul barilului la nivel mondial creste, dar niciodata nu scade in acelasi ritm cu care scade pretul mondial la baril.

Comerciantii speculeaza de fiecare data scaderile de pret la barilul de petrol prin scaderi intarziate si niciodata raportate la nivelul scaderii materiei prime.

Acest lucru nu s-a intamplat nici in Statele Unite, nici in tari ca Romania, spre exemplu. Prabusirea pretului la petrol a cauzat o ieftinire a pretului la pompa peste tot in lume, dar nu a cauzat o scadere pe masura.

Spre exemplu, in SUA, pretul la galonul de benzina este mai mare decat acum un an, chiar daca pretul la barilul de petrol este mai mic decat in luna noiembrie 2007. Doar plangerile consumatorilor si implicarea autoritatilor ii fac pe comercianti sa reduca preturile la pompa. Acelasi lucru s-a intamplat si in Romania, unde pretul la pompa a scazut, dar nu a tinut ritmul cu scaderea pretului petrolului la nivel mondial.

CAZUL ROMANESC

In general, comerciantii de carburanti nu tin cont de evolutiile pietei mondiale si nu raspund decat nivelului de cerere-oferta existent pe piata interna. In acest conditii, pretul la benzina sau motorina nu scade daca nu scade cererea, chiar si in conditiile in care pretul barilului de petrol scade cu 50%.

In Romania, cei mai importanti furnizori de carburant, cum ar fi Rompetrol, Petrom, OMV sau Lukoil, au anuntat ieftiniri a pretului la pompa, mergand pe linia ieftinirilor intarziate si neraportate la nivelul pretului mondial al barilului de petrol. Guvernul roman nu a intervenit pe piata, iar preturile au inceput sa scada abia in momentul in care criza mondiala a cauzat o oarecare panica in economia interna, iar cererea a scazut.

O explicatie in aceasta politica o putem sustrage din declaratia unui oficial Rompetrol.

Criza va afecta consumul de carburanti in Romania si s-ar putea ca pretul acestora sa scada. S-ar putea sa consumam mai putin, chiar daca scade pretul la pompa, dar depinde de starea economiei. Scaderea pretului petrolului este intotdeauna o veste buna. Daca pretul scade, raman mai multi bani pentru investitii”, a declarat vicepresedintele pe retail al Rompetrol, Eric Kish, consemneaza Mediafax.

Comerciantii romani au efectuat micsorari constante ale preturilor la carburanti, dar acestea nu au fost conforme cu realitatea. Tot mai multi analisti din Romania sugereaza ca un asemenea comportament pe piata carburantilor este un exemplu clar al faptului ca in Romania functioneaza un cartel, o intelegere asupra pretului la carburanti.

SORTIMENT

PRET 31.10.07 PRET 20.10.08 PRET ACTUAL

BARILUL DE PETROL

 94 $

 67.5 $

 68.9 $

PETROM
BENZINA      
Premium 95
3.33
3.62
3.31
Top Premium 99+
3.65
3.95
3.64
OMV Carrera 95
3.42
3.72
3.41
OMV Carrera 100
4.03
4.35
4.04
MOTORINA
Top Euro Diesel 4
3.35
3.92
3.70
OMV Sprint Diesel
3.42
3.97
3.75
Euro Diesel 4
3.28
3.84
3.62
OMV Premium Diesel
3.69
4.25
4.03
ROMPETROL
BENZINA
Premium Euro 4
3.38
3.80
3.53
Efix 95
3.37
3.80
3.58
Euro Super 98
3.97
4.48
4.21
MOTORINA
Efix Diesel
3.36
4.12
3.90
Super Euro 5
3.65
4.41
4.19

Nota: pretul benzinei la pompa poate varia cu +/-10%, in functie de benzinarie.

Comentarii (63)

  • Benzina
    unde ati gasit la petrom 3.31 lei la premium 95? sub 3.53 nu a scazut
    0 0
  • JohnDoe
    Consiliul Concurentei?
    http://www.competition.ro/ dar pana la Dumnezeu te mananca sfintii.
    0 0
  • Marius
    Ma faceti sa rad
    Atata timp cat cererea e mai mare decat oferta si Romania e o tara "reshapata, regulata si cu gust de cauciuc" (cum zicea odata Andrei Gheorghe).....evident ca va fi in permanenta sha la rege.
    Totusi, ca sa nu mai fie sah la rege, mai mutati-va si voi fundul ala din masini si mai mergeti si pe jos. Si o sa vedeti ca baietii destepti o sa lase pretul la jumate din lipsa de cerere.
    PS: Eu m-am referit la modul general. In Romania trebuie sa musti cu dintii din dusman ca sa te faci vazut si auzit.
    1 0
  • unii e chiar idioti
    mai ales cei care au scris articolul acesta.

    sau cel mai probabil au absolvit literele sau psihologia. asa ca nu ar trebui sa-i numim prosti, ci doar limitati.

    --> Doar plangerile consumatorilor si implicarea autoritatilor ii fac pe comercianti sa reduca preturile la pompa. --- ce mare LoooL ... da de cerere si oferta nu ai auzit ... adica stai ... ca unii inca mai viseaza la vremurile cand statul hotara cat sa coste fiecare lucru --- daca e cineva care nu-i convine pretu sa NU CUMPERE .. nu sa faca doar galagie ca PIZ*ELE ... numai cu gura ... ca pana la urma tot o ia in gura
    0 0
  • petrol
    Un material foarte bun si foarte bine documentat. Felicitari Automarket.E bine ca ati ridicat un pic problema la fileu, caci ne-am saturat cu totii de nesimtirea unora.
    0 0
  • unu care a absolvit literele
    celor care ii fac idioti pe altii
    daca ai citi tot articolul, lucru putin probabil celor care nu prea stiu sa citeasca, ai vedea ca exista mentiuni asupra raportului cerere-oferta. Statele cu democratii puternice, cu economii si mai puternice obisnuiesc ssa faca presiuni pentru a indeparta gastile de tip cartel care au interesul de a nu cobora pretul. dar probabil tu n-ai ai avut sansa sa vezi cum e intr-un stat civilizat, singurul tau reper de cultura fiind piata universitatii din Bucuresti. Statul stabileste multe draga prietene, uita-te cum statul a pompat miliarde in sistemul bancar din principalele economii, care este!
    0 0
  • Pretul nu scade pt ca asa e romanul fraier si nu ia masuri.
    0 0
  • Crysty
    Automarket
    Frarilor ati inebunit de tot cu reclamele astea. Nu putem citi si noi o stire ca imediat cum ai miscat mouse-ul sare cine stie ce reclama! Si sigur nu sunt sincurul cititor al acestui site care e nemultumit de acest lucru!
    0 0
  • O vrajeala
    Buna dimineata .Va credeam mai seriosi.E mare tampenie ce spuneti nu mai comparati pretul de la noi cu alte tari.In functie de salarii e cel mai ridicat pret.Doar hoti ca Tariceanu si alti ca el va intoxica cu asemenea minciuni.Decat sa spuneti tampenii mai bine nu spuneti nimic.O tara condusa de hoti si intoxicata cu minciuni.
    0 0
  • nu am citit inca articolul dar din acest tabel observ k a scazut pretul si in rromania
    0 0
  • Ma comentati aiurea daca nu va covine articolul nul cititi sau santeti sresati rau ca nu va baga nimeni an seama si ce ziceti hai sa ne bagam si noi an seama santeti varza
    0 0
  • lol
    Ce dracu nu vati anvatat sa fiti pacaliti cuparati mai putina benzina si va scadea si pretul
    0 0
  • Silviu
    Pret Benzina
    @Alex: unde ati gasit la petrom 3.31 lei la premium 95? sub 3.53 nu a scazut

    Te contrazic ... ieri am bagat de la un Petrom de pe Mihai Bravu ( cel aproape de dambovita ) si era 3.36 litrul. Nici mie nu mi-a venit sa cred initial.
    0 0
  • Anonim
    completare
    Calculati totul in dolari. In dolari, pretul carburantului acum e mai mic decat pretul de anul trecut (conform tabelului din articol). Astfel, spint diesel era la 31.10.07 3.42 / 2.3 = 1.48 $, iar acum sprint diesel este 3.75 / 2.9 = 1.29$. Asadar pretul la sprint diesel a scazut cu 20% (100-(1.29*100/1,48)). Pretul barilului a scazut cu 27% (100 - (68.9 * 100 / 94)). Pretul carburantului sprint diesel ar trebui sa mai scada cu 7% ca sa fie la nivelul de anul trecut (in dolari).
    0 0
  • Re: Complectare
    Asa o fi , a scazut raportat la dolar ... dar cati dintre noi luam salariile in dolari si cati platim in dolari cumparaturile pe piata din romania??? Acum poate vrei sa spui ca salatiile au mai crescut fata de anul trecut , si asta e adevarat, chiar daca la uni au crescut doar pe hartie, in momentul in care noi prostimea o sa luam salar min. 1200 $, iar pretul o sa scada de la 1.48 la 1.29 o sa simti ceva ... altfel , pretul scade , dolarul creste (incet dar o face ) si noi tot mai mult dam la pompa...
    0 0
  • preturi
    preturile sunt cu cel putin 1 RON mai mari in Calarasi la motorina iar la benzina cu 0.8. Asa ca nu stiu de unde sunt cifrele astea ca mereu nu se pupa cu realitatea.
    0 0
  • andrei
    propaganda
    pentru ca de scazut, a scazut un pic pretul dar nu te poti astepta sa scada prea mult cata vreme companiile isi vand produsele si au profit. pe de alta parte,nici cand s-a dublat pretul la petrol nu s-a dublat pretul la benzina si motorina. si asta pentru ca in costul combustibilului de la pomp, nu intra doar titeiul.
    0 0
  • georges
    una calda si una rece
    Mai recent am observat ca preturile de la TV din comunicate nu mai au o legatura prea mare cu ceea ce e la pompa. Atata timp cat Rompetrol tinea pretul cu peste 25 bani peste Petrom-ul oficial, la benzinariile Petrom si OMV din Brasov pretul a fost cu pana la 10 bani mai mult decat in comunicate.

    Pentru o comparatie mai riguroasa trebuie vazut ca acciza la carburanti se calculeaza in euro de la 1 octombrie anul precedent (ori in 2006 era 3,35, iar in 2007 a fost 3,53). Si acciza + TVA nu e mica deloc, statul luand cam jumate din pretul platit.
    0 0
  • mariux
    Beautiful Romanica
    In America pretul pe 1litru de benzina este de 2Ron.
    Daca nu credeti verificati pret 1galon(3,7l) = 2.7$ si bucuria este ca in fiecare ZI In FIECARE ZIIII scade... asa ca suntem departe. Pana una alta sa vedem ce mai avem de vandut prin tara asta de nimic ca in felul in care se ieftinesc toate nu o sa avem bani pt V6 sau V12-le Q7-le sau Z15-spele care le avem in dotare. Paradox economic , logic sau de tot rasul: Austria - 0 zacaminte dar cumparat de la Romanica cu 2 lei, acum Romanica pret mai mare la benzina, gaze naturale etc decat in Austria (OMV). Traiasca guvernanti si politicieni romani. A sa nu uit sa mergeti la vot pentru ca sigur mai avem de vandut cate ceva :)))
    0 0
  • Porcarie....
    La noi nu scade pentru ca e prea scumpa apa pe care o baga in benzina...
    0 0
  • URAGANU
    Da daaaaa...de ziua ta
    Benzina si Motorina nu se scumpesc pentru ca este APA scumpa :))))))))))))
    0 0
  • ba fratilor
    da hai ma
    sa facem un protest in strada sa blocam centru bucurestiului cu masinile pentru 10 minute...mai dai dreaq de nesimtiti haideti sa facem ceva..nush
    0 0
  • cifre
    nu stiu de unde ati scos cifrele astea ; sunt cum nu se poate mai false ; 3.31 la petrom? e de fapt un 3.53 (Premium 95); 3.58 e de fapt 3.72 la rompetrol (Efix 95) - pret cu care am alimentat pe 05.11.2008 ; in concluzie : un articol de 2 lei; nu ati spus nimic nou si mai si dezinformati
    0 0
  • cititor ocazional
    re: unii e chiar idioti
    Foarte limitat cred ca esti tu...individ dobitoc. In cazul carburantilor, electricitatii, gazului, alimentelor..si poate si a altor produse nu poate sa lipseasca cererea! Deci lasa frazele goale pe care le-ai auzit la televizor. Nu exista concurenta cand vorbim de 2 producatori si 4 distribuitori pe o piata unde cererea nu poate sa NU existe sau sa scada sesizabil macar. Si pentru cunostintele tale generale doar Petrom dicteaza preturile pe piata romaneasca de carburanti, ceilalti fac preturile in raport cu pretul Petrom.
    Implicarea statului este absolut necesara in astfel de cazuri...ca altfel o mana de insi jupoaie o natiune (daca nu tot mapamondul) fara nici cea mai mica problema.
    0 0
  • Ciudat
    Ieri am alimentat cu Carrera 95 de la PetromV de pe Bd Timisoara cu 3.49 Ron/litru. Ce dreaq difera preturile dde la o statie la alta?
    0 0
  • Andrei
    Petrolu' asta!
    Noi permanent comentam, pretul e mare sau produsul nu e de calitate! Dar ramanem doar la faza de comentariu, in timp ce "ruler-ii" din tara profita de tacerea noastra si de buzunarele noastre.
    Pai daca acum nu fac Cashu' greu, apoi cand!
    Sindicatele de ce n-au nimic de zis in perioada asta, ca altfel fac urat la orice!
    Aveti idee ce am putea face pt a-i determina pe mai marii tarii sa scada pretul?
    0 0
  • RADU G.
    ...
    cei care au posibilitate ar trebui sa mediatizeze mai mult la tv si ziare aceasta problema. eu cunosc un patron omv care mi-a spus ca nu ii pasa ca pretul a sczut atata vreme cat se cumpara la fel nu scade pretu la pompa. problema generala suntem noi romanii care doar dupa 40-50 de ani de acadele in gura ne razvratim asupra celor care ne conduc si ii impuscam pe aia si aducem altii la rand care abea asteapta sa isi faca burtile mari si ei. mai bine eram evreu decat roman.
    0 0
  • nemtalau
    monopol pe combustibil
    oricine ar vrea sa aduca benzina din afara ar trebui sa plateasca niste taxe foarte mari,
    practic petrom are monopol pe combustibil. petrom si omv sint impreuna pe hirtie dar separate la nivel decizional, in conducerea petrom sint aproximativ aceeasi indivizi ca inainte de vinzarea catre omv.
    0 0
  • Madalin V.
    FURACIUNE MARE LA GPL
    despre gpl nu vorbeste nimeni!!!!
    acolo NESIMTIREA este si mai mare.
    Intotdeauna media gazului petrolier lichefiat a fost la jumatatea benzinei. Acum benzina a scazut dar GPL-ul a ramas tot pe acolo.
    Observatie: GPL se obtine tot din petrol ca si benzina
    0 0
  • Preturi
    Am pus azi dimineata benzina de 95 de la Petrom din Bacau cu pretul de 3.41, la Mol era 3.4 lei.
    0 0
  • pret
    la mine in oras e axact acelasi pret ca si cel din table la petrom in Satu Mare , oras carei
    0 0
  • empire
    boicot
    nu mai cumparati si atunci va scadea!
    0 0
  • sunshine64sm
    De ciuda...
    De aia, ca tot timpul am fost mai fraieri decil altii, si cu filet pe stinga: cind pretul petrolului pe piata mondiala scade, benzina la noi creste. De aia nu scade pretul benzinei in tara asta.
    0 0
  • de ce nu scade pretul benzinei in Romania???
    Pentru ca s-a scumpit apa care o baga nenorocitii astia in benzina
    0 0
  • pret carburanti
    Dc gasiti preturile astea la carburanti in una din statiile mai sus mentionate,sa imi spuneti si mie ca acum ma duc sa cumpar 1000l.Merg in toata tara si in niciuna din benzinarii nu exista aceste preturi pe care le dati,ele fiind mai mari.
    0 0
  • Este o bataie de joc.....
    Aseara am alimentat de la o statie PETROM si am platit pentru litrul de benzina 3.41ron/litru.de unde ati scos acest pret de 3.31ron/litru.....???
    0 0
  • Gabi.m.m
    Benzina
    Din cauza lacomiei romanilor. Vor sa se imbogateasca peste noapte...
    0 0
  • Florin
    ...
    IEFTINIREA NU TINE PASUL CU SCUMPIREA
    P"r"este tot in lume...

    Vreau sa citesc si eu un articol, care de altfel este cat se poate de serios si semnaleaza o problema pe care "petrolisti" nu o vad pentru ca acum scot profitul gros dar mi se "limba plimba-n gura".
    0 0
  • Articol incorect
    De ce nu spuneti si cat era dolarul acum un an si cat e azi.Apoi de ce nu spuneti cat din pretul benzinei de la noi e acciza, calcualta in euro si fixa ca valaore indiferent de pretul petrolului. Apoi de ce nu vorbiti de volumul transzactionat cand barilul de petrol era 147$. Acela nu a fost decat un varf si s-au facut destul de putine tranzactii. Si nu, nu lucrez la vreo firma care are legatura cu comapanie petroliera ci doar am habar de economie.
    0 0
  • Marti seara Petrom in Iasi prtul la Benzina de 95 a fost 3,31
    0 0
  • chiar asa de ieftin?
    Chiar asa de ieftina este motorina? Unde? Ca eu cumpar cu 4.12 lei ce in tabel apare cu 3.97 si am cumparat si cu 4.56. :(
    0 0
  • adrian
    corect Eugen
    La benzina fara plumb acciza este de 327 E/1000 litri,suma fixa,n-o intereseaza pretul barilului :)
    In pretul de la pompa al combustibililor mai intra si taxa de drum,cea de mediu asa ca mai bine de 50 % din preţul de la pompă al carburanţilor este constituit din taxe şi accize.
    In nov 2007 1 USD=2,31 RON 1 E = 3,35 RON
    nov 2008 1 USD=2,9 RON 1 E = 3,7 RON
    Daca va convingeti masinile sa functioneze pe baza de petrol sau il rafinati singuri acasa si nici nu mai platiti accize sau alte taxe pretul carburantului va fi strict proportional cu cel al petrolului(in dolari)
    Si in alte state UE pretul sare lejer de 1 euro.
    0 0
  • Benzina si speculantii, benzina si cei "destepti"
    Ahoi!Specula e foarte in floare la noi, mai mult decat in alte tari, asa ca pretul nu o sa scada nicodata mai ales ca romanului ii place mai nou sa se plimbe cu masina, care si-a cumparat-o de la alt speculant care importa masini sh,iar cel mai prost obicei ce l-am observat e ca decat sa mearga pe jos 300-400m mai bine merge cu masina,si in cei 300-400m consuma mai multa benzina decat daca ar merge 1 km pe un rulaj de 10-20 de km!Iar romanul mai bine indura badjocura asta si zice ca "de ce mi-am luat masina?ca sa nu ma plimb cu ea!!!" dar mai e o vroba bine zisa: "Domnia si Prostia se plateste"
    0 0
  • Bandidos
    Hello! Banditii sunt la guvern - ca intotdeauna! Calculati cati bani ar pierde Vosganian & Tariceanu la buget daca ar scadea pretul la pompa!
    In Germania pe pompa era un sticker care te informa cat platesti la producator si cat la guvern - ca sa stii pe cine sa injuri!
    0 0
  • unu realist
    va bagati in seama.......
    la ce dreaq va bagati si voi in seama astia care ziceti ca sa faceti proteste sau sa numai cumparati benzina? care ma are curajul sa stea blocat cu masina in centru sau sa-l vad eu pe ala ca numai cumpara benzina ca sa se iefteneasca pretul la benzina. HAI CA SUNTETI RIDICOLI!!!!!!!!!!!
    0 0
  • alegzandru
    benzina sora cu romanul
    Corect era sa spuneti ca si pe panta ascendenta pretului petrolului, a durat ceva pana cand benzina a ajuns la maximul absolut. Scumpiri repetate, in pasi regulati. La fel se intampla si acum, intr-un interval comparabil de timp, s-a ajuns aproape de vechile preturi. S-ar fi ieftinit si mai mult, doar ca la noi criza nu se resimte inca in buzunarul omului, ca in cazul SUA. Si chiar daca, dupa cum ne cunoastem, mai degraba am renunta la cina decat sa facem un drum de 15 min pe jos. E mai cool sa il lungim la 20, dar cu masina, si "wise-guys" speculeaza slabiciunea asta a noastra. Mai adaugam leasingul, mai taiem o masa... mai zic si de casco? Deh tu Marioaro, au trait unii si cu radacini o perioada :) Urata specie de imitatii de oameni suntem!
    0 0
  • Jelescu C. George Valentin
    Vrajeala
    Poate la Lukoil s-au referit cu pretul de 3.31....eu sunt din calarasi judetul calarasi...si Lukoil-ul are cel mai bun pret...pe acestia de ce nu ii consemneaza....se baga doar astia care au benzinariile din guvern
    0 0
  • tender
    preturile sunt reale
    pretul benzinei difera de la o statie la alta chiar dak este aceeasi companie ... de exemplu ... la hala traian pretul benzinei premium 95 ( petrom ) este 3.31 , la statia de pe soseaua brancoveaanu ( petrom nu petrom v ) pretul este de 3.44 ... eu am intrebat de ce difera pretul de la o statie la alta si am avut o mare surpriza :))) Este in functie de concurenta din zona :))acum interpretati si voi
    0 0
  • adyjupanu
    halal
    suntem o tara de fomisti diperati si ne o vor treage toti in gura pana vom muri si mai departe. astia suntem noi si ne meritam soarta. sa traim bine
    cu base si tariceanu
    0 0
  • andrei
    pret benzina-motorina
    au anuntat azi ca vor scadea pretu cu 600 lei vechi, e bun , decat deloc
    poate in cateva saptamani o sa scada vro 5000 mii(vechi) :)), sau is prea optimist:D
    0 0
  • Benzina la moara
    Cu articolul asta ati dat "benzina la moara" la toti carcotasii care se dau in seama pe aici.
    0 0
  • Faceti economie nu mai cumparati multa benzina sa fie cererea mai mica si poate va mai scadea
    0 0
  • GPL GPL GPL
    Cu GPL-ul ce se aude? Nu s-a dat niciun ban inapoi. E tot GPL lui Borcea si asta nu mai da nimic inapoi? Nu se face si asta tot din petrol? De ce nu zice nimic nimeni si de GPL? O tara de hoti si pungasi. Nu se mai satura afaceristii astia din Romania de cati de multi bani au facut in mai putin de 20 ani. Ne fura in capul gol. NU exista nici un control asupra preturilor, doar vreo agentie care ar trebui sa se ocupe cu acest control al preturilor, dar sunt si pe acolo niste burtosi care doar iau salarii mici de bugetari, de la cateva mii de euro in sus. RUSINE!!!!
    0 0
  • benzinaru"
    benzina
    Oricum bateţi apa în piuă,mai bine faceţi alte chestii pe netul ăsta,credeţi că vor ţine cont de voi pentru a scădea preţul carburanţilor?Dar totuşi,la staţia Petrom Moldova Nouă,azi dimineaţă benzina de 95 fpb.era 3,3 lei.
    0 0
  • Pretul combustibililor !
    Santem condusi de nemernici....asta e realitatea ! Nu fac nimic.....
    0 0
  • bubutza_79
    chiar mai ieftin
    La petromul din zona Lucretiu Patrascanu e benzina la 3.3 lei ... era chiar si 3.28...deci se poate;)
    0 0
  • apa
    Cred ca desteptii care vorbesc de apa in benzina au niste coji de masini ! Au apa in benzina pt ca au facut condens mergand cu un litru pe fundul rezervorului ! Apa nu trece de filtrele de la pompe , sunteti cofetari . Nimeni nu baga apa in benzina ! Mergeti cu rezervorul incarcat mai mult de jumatate si o sa mearga si jafurile voastre de masini !
    0 0
  • UN CETATEAN !
    cOMBUSTIBIL
    Nu scade pretul ptr ca directorii de rafinarii sunt prea dobitoci si lingai si le e frica sa nu-si piarda posturile ....lingaii dracu', unde-si mai gasesc ei posturi asa dulci....Sa vina unul aici si sa zica ca nu-i asa.
    0 0
  • de kkt
    totul se datoreaza autoritatilor , pt k ei le permit asa ceva , un control amanuntit ,sau altceva cred k se poate , dar se acopera unii pe altii , asta-i românia si asa va fi mult mult timp de acum incolo (majoritatea kre au benzinarii sunt tot dintre ei)
    0 0
  • Pistol Tiberiu
    Topic Probabli!!!
    Atata timp cat acest topic este scris de un presupus ungur(nu ca as avea ceva cu natia)iar in ungaria a scazut enorm preturile la pompa din aceleasi motiva in care ar fi trebuit sa scada si la noi, nu prea as vedea rostul acestui topic pupincurist la adresa Petrom si Rommpetrol.
    0 0
  • GPL GPL GPL GPL GPL GPL
    GPL
    gpl-ul care se obtine din petrul unde se afla???

    la gpl situatia este dezastruoasa. va rog verificati.
    0 0
  • fraierescu
    carburantzi ieftini?:)
    Mai baietzi, dar credetzi voi ca se ieftineste carburantul cand vrem noi sau cand vor baietii "desteptzi" care-s numai dupa bani din tara lui papura somnorosul?Asa ne trebuie daca s-a vandut si ultima societate petroliera care inca mai apartinea cumva statului si s-au vandut resursele tarii unor tipi care ne fut cum vor ei.Traiasca guvernele care au fost indiferent de culoare politica-toti sunt niste vanzatori de tip balcanic. Naravul implementat de turci si greci in mentalitatea acestui popor si implicit a conducatorilor(vezi tARICEANU!) din tzara asta este suportat acum de totzi. Asa ne trebuie daca ne furam caciula singuri si apoi stim sa ne plangem.Eu cred ca va fi mai bine doar in RAI(pt cine ajunge:)), nu in Romania!
    0 0
  • DA DAAAA, DE ZIUA TAAA
    Binenteles ca peste tot: hoti cu acte in regula, fura cat poate. Cand crestea pretul barilului imediat la pompa a doua zi vedeai schimbarea de pret iar acum fac misto de noi cu 10 bani scadere. Ar trebui sa ne bazam pe o singura benzinarie iar restul sa nu mai aibe clienti si astfel sa scada pretul fortat dupa care ne alegem care o ieftineste mai mult. Trinccc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru