Fabrica de biodiesel in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 16.08.2007
In Michigan s-a deschis o noua fabrica de biodiesel care va produce dublu fata de productia totala din SUA.

Un grup de investitori de la West Bloomfield au inaugurat deschiderea unei noi fabrici in Michigan. Investitia de 20 de milioane de dolari a fost facuta pentru productia biodieselului din grasimi de origine animala si ulei de soia.

Denumita NextDiesel, fabrica va avea o productie anuala de aproape 80 de milioane de litri, dublu fata de productia curenta de biosiesel existenta in Statele Unite.

Investitorii mizeaza pe extinderea folosirii biodieselului pentru alimentarea masinilor, ca o prima solutie pentru reducerea poluarii.

Comentarii (3)

  • biogaz
    Pe cand si in Romania.Nu mai vrem autobuzele cu "rachete" de pe vremea lui Ceasca dar ceva se poate face tinind cont de poluare,accize si pretul de monopol al benzinei.
    0 0
  • AndreiRN
    Exemplar
    In sfarsit se sparge ghiata. Aceasta fabrica de biodiesel foloseste procesul de "reverse depolerimisation" si poate produce lanturi scurte de hidrocarburi(14 - 16) din cele complexe. Adica biodiesel din grasimi vegetale si animale, din lemn si cauciuc, din fibre sintetice, plastic, etc ..... Din orice care a fost produs din petrol. Orice oras maricel ar trebui sa aiba o astfel de fabrica in care gunoiul sa fie transformat in motorina.
    Autobuzele pe metan sunt ff bune daca sunt proiectate cu cap si estetic. Am vazut metan/electric autobuz hibrid si merge super si un consum fff scazut. De asemenea s-au pus in circulatie metan-celula electrica si dau o eficienta ff ridicata la o poluare zero.
    0 0
  • gabrielsson
    Nu mai vrem autobuzele cu "rachete" de pe vremea lui Ceasca
    Problema este ca "taranii" din Vest utilizeaza autobuze alimentate cu gaz metan.Exista si posibilitatea conversiei masinilor cu motoare MAS pe metan.Eu personal am condus un Doblo Cargo pe metan (din fabrica).Plinul costa cca. 11 Euro. In Romania nu exista aceasta optiune pt. ca se face politica strutului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru