Garantie pe viata pentru modelele Chrysler

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.07.2007
Chrysler va oferi garantie pe viata pentru aproape toate modelele sale. Garantia acopera doar trenul de rulare.

Chrysler a decis sa abordeze o noua solutie pentru a-si atrage clientii: garantia pe viata. Aceasta noua strategie de marketing este asteptata sa dea roade si sa aduca o crestere a vanzarilor pentru constructorul american. Vechea garantie era de 3 ani sau 48.000 de km, o valoare mica avand in vedere oferta actuala a marilor importatori de pe piata romaneasca.

Botezata Lifetime Powertrain Waranty, garantia se aplica pentru majoritatea modelelor Dodge, Jeep si Chrysler cumparate dupa data de 26 iulie. Acest nou tip de garantie pe viata presupune ca proprietarul nu va trebui sa plateasca eventualele costuri pentru repararea masinii cat timp respecta regulile contractului incheiat cu constructorul american.

Garantia este valabila doar in cazul primului proprietar ea fiind anulata in momentul in care automobilul este revandut. Garantia se aplica pentru toate componentele trenului de rulare: motor, transmisie si sistem de antrenare. Pentru a asigura mentinerea garantiei proprietarul trebuie sa efectueze toate inspectiile tehnice la timp, inspectii pe care nu le va plati.

Inspectia va fi realizata de un specialist Chrysler la o perioada de cinci ani. Data limita pentru efectuarea este de 60 de zile de la data aniversarii celor cinci ani.

Steven Landry, vicepresedintele executiv al grupului Chrysler, a declarat ca "garantia pe viata este o dovada a angajamentului Chrysler fata de calitatea trenului de rulare al oricarui model si fata de clientiibrand-ului. Este o asigurare pe termen lung ca grupul nostru produce masini fiabile, de calitate si durabile."

Inca nu se cunosc detalii despre pietele pe care Chrysler va introduce aceasta garantie pe viata a trenului de rulare dar este de asteptat ca aceasta sa fie disponibila si in Europa.

Comentarii (21)

  • bbogdanmircea
    Acesta e viitorul
    Avand in vedere concurenta acerba dintre tot mai multe marci de masini si apropierea valorilor. va conta din ce in ce mai mult ca marcile sa castige clienti, iar batalia garantiilor e cea care va decide aceasta. Deja avem corren care acorda 7 ani garantie. Din pacate nemtii inca au ramas la 2 ani. Rusinos din partea lor, romanii inasa au ramnas cu mitul masinii germane.
    0 0
  • Pt.bogdanmicea
    NU stii ca noi am fost intotdeauna mai inapoiati ?
    0 0
  • DragosD
    Garantie "Lifetime"
    Datorita dezvoltarii pietei auto multi constructori au adoptat strategia de a mari perioada de garantie a masinii pentru atragerea unui volum mai mare de clienti. Totusi aceasta strategie se regaseste in special la marcile care inregistreaza un volum de vanzari mai mic. Nemtii in schimb nu au nevoie deocamdata de acesta strategie deoarece calitatea si raportul pret- dotari inca genereaza vanzari foarte mari.
    0 0
  • Sergiu
    garantie
    am un chrysler 300c din 2005 si garantia a fost de doar 2 ani
    0 0
  • flaviu
    :)
    dak amaratzii ashtia pot shi germanii o sa poata...
    0 0
  • garantia
    Garantia nu inseamna ca nu vor aparea defecte, ci ca vor fi reparate gratis. De aceea coreenii dau 7 ani si nemtii numai 2.
    Marcile fiabile se vand si fara garantie, cele nefiabile nu.

    Despre Chrysler am o parere buna; am vrut doar sa clarific niste detalii legate de mesajele de mai sus.
    0 0
  • francisc farcasel
    wariant
    american dreams..............
    0 0
  • laurro
    masini..
    nu inteleg ce e asa greu de priceput ! masinile germane sunt recunoscute ca fiind cele mai bune din lume, chiar daca mai dau ei cateodata in bara cu cate un model. trebuie sa acceptam asta,chiar daca avem alte marci de masini sau ne plac alte modele non germane. uitati-va si voi pe strada ce masini mai vechi de 10-15 ani mai circula ( cu exceptia daciilor noastre, alea legate cu sarma, care nu li se mai inchid usile si pe care le repari la 2-3 zile si care sunt un pericol pentru conducatorii lor dar si pt ceilalti, caci de aceea nu poti iesi cu ele din tara, de bune si sigure ce sunt si asta pana la ultimile modele din 2002-2003 ) marea majoritate sunt germane, si stau si in pret. restul sunt fiare vechi de mult ! si asta nu numai in romania. pentru cei ne increzatori, sa intre pe diverse site-ri de vanzari auto, din diverse tari, producatoare de autoturime cunoscute, si aici nu dau nume pt a nu fi rautacios, si veti vedea prin comparatia preturilor, ca si ei recunosc calitatea germana. in rest doar vorbe goale si speculatii rautacioase cu iz de invidie !!
    0 0
  • american SHIT
    ;proprietarul nu va trebui sa plateasca eventualele costuri pt repararea masinii; dar piesele da.Cunosc caz concret!
    0 0
  • emil b
    garantie unde ?
    va fi valabila garantia la trenul de rulare si in Romania? daca o tin in garaj da daca circula pe drumurile patriei ba
    0 0
  • Marketing
    Daca stai bine si analizezi oferta, e praf in ochi pentru 80-90% din cumparatori. In zilele noaste, 80-90% dintre cei care cumpara masini noi le tin maxim 5 ani, dupa care le schimba, deci lifetime warranty dispare. Cei de la Crfysler stiu acest lucru ... si isi vor putea permite sa repare masinile celorlati 10-20%. Parerea me este ca in viitor va fi destul de scump sa tii o masina mai mult de 7-8 ani (taxe de poluare mari).
    0 0
  • "Germane" vs. restul lumii
    Nu este prima data cand vad printre primele comentarii "pareri" pro masini asiatice. E "normal" sa-si faca si ei reclama, dar nu facand contraresclama masinilor germane. Romanii si nu numai ei stiu cel mai bine ca "germanele" sunt inca cele mai bune. Toti ceilalti copiaza pe nemti, si recunosc ca in ultimul timp o fac din ce in ce mai bine.
    0 0
  • heh... deja o dati pe pareri subiective
    Adevarul e undeva la mijloc, masinile germane exceleaza din punct de vedere calitativ, tehnologic.
    Cele japoneze ofera o fiabilitate sporita cu un cost redus.... (adica nu sunt asa de "touchy" si de confortabile; dar, probabil tocmai din cauza simplitatii, ofera o fiabilitate mai mare). A se vedea cazul VW-Skoda... in care skoda apare o masina mai fiabila decat vw. Intr-un fel e normal... din moment ce are de "tzashpe" ori mai multa electronica.
    0 0
  • AndreiRN
    Garantie
    Hyundai ofera in state 10 ani sau 160000km garantie de acum 15 ani.
    Masinile nemtesti sunt MULT sub calitatea dorita. Acum ca sunt independenti cei de la Chrysler ofera cea mai mare garantie si pot spune ca este o miscare fff buna.
    Realitatea este ca putina lume tine aceeasi masina 10 ani sau mai mult. Statistica le spune ca nu or sa aiba multe probleme de reparat si deci merita.
    0 0
  • pe viata...?
    pi daca tin masina maxim 5 ani .. viitorul proprietar ia teapa... hai sa fim seriosi ,cine mai tine masina ...o viata...?
    0 0
  • Da
    Da , japonezele sunt cele mai....... raport pret/calitate kiar si comfort la marcile ..........
    Acopera toata plaja : viteza , fiabilitate ,comfort , etc.
    Ori ai japoneza , ori.........mai incerci.
    0 0
  • pentru masinile germane
    eu nu as da o masina japoneza pe una germana, in plus chestia asta cu garantia este doar marketing, daca te gandesti la o garantie de 7 ani si la reviziile pe care le faci in toti acesti ani, o mai platesti inca o data. As vrea sa stiu tarile in care nu te lasa sa intri cu rablele de peste 10-12 ani, ori cu daciile noastre la care nu se mai inchid usile.
    0 0
  • AndreiRN
    DESTEPT
    hai sa fim seriosi, cine mai tine masina ...o viata...?
    Foarte destept a fost gandita miscarea.
    Generatia "Baby Boom" se apropie de pensionare si cu buzunarele pline se gandesc la o masina noua, luxoasa la care sa nu aiba probleme si cheltuieli si Chrysler le-a oferit produsul.
    Cat despre masinile germane majoritatea sunt doar o groapa de bagat banii si la cativa ani de folosinta valoarea este la pamant.
    0 0
  • SARRIS
    CHRYSLER
    Ceva destul de nou in acest domeniu,dar sa fim seriosi o viata?
    In trecut am detinut si eu un SEBRING insa doar dupa o jumatate de an am renuntat in favoarea unei CORVETE.Nu imi vine nici acum sa cred ca o astfel de marca (CHRYSLER) destul de prestigioasa poate sa puna probleme majore asupra transmisiei,acesta a si fost motivul pe care l-am avut pentru vinzarea ei.Aceasta intamplare se petrecea in urma cu circa 8 ani ,ori pana in prezent cei de la CHRYSLER cred ca au mai schimbat cate ceva.(in bine)
    0 0
  • comentariu
    ...hmm...-garantie pe viata??? am avut un jeep si de la 4000 de km pana la 10000 am avut 6 intrari la servis si numai caseta d directie a fost schimbata de doua ori. cam atat despre garantie pe viata.
    0 0
  • florentina
    buna ziua,ce garantie pe viata?am un sebring din 2008 si am capota fata ruginita bine pe o portiune de 25-30 de cm,am fost la reprezentanta si mi s-a spus ca are doar 2 ani garantie la caroserie,pana si dacia are 5 ani la caroserie.Astept un raspuns,daca este posibil acest lucru,mentionez masina are 64-65000 km fara incidente.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru