Lovit de tren dupa ce GPS-ul l-a dus pe sine

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 06.01.2008
Un american a fost lovit de tren dupa ce sistemul GPS pe care il detinea l-a dus pe calea ferata, unde a ramas blocat.

Esential

15 metri este marja de eroare medie a unui sistem GPS.

Masina unui inginer informatician care conducea in aria metropolitana a New York-ului a sfarsit lovita de un tren dupa ce sistemul GPS care il ghida in acel moment l-a trimis intre traverse intr-o zona in care trecerea sinelor era interzisa.

Dupa ce vocea sistemului GPS l-a aruncat pe sine ghidandu-l spre dreapta fara ca acolo sa se afle o trecere la nivel, americanul a iesit imediat din masina, incercand sa opreasca trenul care tocmai se apropia de el. A scapat de accident la limita, masina fiind facuta insa tandari si tarata 50 de metri dupa ce trenul a lovit-o in timp ce acesta rula cu 100 de km/h.

Incidentul pornit de la GPS a facut ca traficul feroviar pe aceasta linie sa fie blocat, 500 de pasageri fiind blocati la ora pranzului in trenuri. De asemenea, accidentul a deteriorat grav 100 de metri de sine de cale ferata.

Comentarii (59)

  • ALX CT
    "Stupid Americans"
    GPS te ajuta sa te orientezi,DAr asta nu inseamnaca tu sa stai ca BOUL si sa nu gandesti deloc ci sa faci doar ce zice gps-ul,mai tre sa gandesti si u putin,da acuma la ei e greu,auzi Inginer informatician"cam prost omul de el nu a vazut liniile si a ramas blocat,ca doar el conducea masina nu gps-ul!
    1 0
  • ovidiu
    GPS
    nu e primul caz de acest fel s-a mai intamplat unui neamt care la fel a ramas blocat pe linia ferata,unui britanic care a cazut cu masina intr0un rau si unui italian care a intrat pe linia de tramvai toate aceste cazuri s-au intamplat din cauza GPS-ului
    0 0
  • )(
    apropo de asta aveti grija cu igo in turcia.
    pe mine ma dus la niste oameni in curte.
    0 0
  • Voce GPS
    Nu ai cum sa conduci ghidat de o voce fara sa te uiti la drum, marja de eroare de aprox. 15m poate insemna ca strada este 15m mai in fata si de aia zice stanga sau dreapta crezand ca tu esti acolo...... am si eu un sistem gps dar nu vad cum ai putea sa intri pe sinele de tren cu el....doar un american putea sa faca asta
    0 0
  • atentie!
    navigatia bazata pe gps este pe atat de buna pe cat este harta pe care sistemul o utilizeaza. Am avut ocazia sa experimentez pe propia piele ce inseamna o harta proasta in Bulgaria unde cred ca am pierdut cateva ore datorita rutei propuse de navigatie si am facut peste 120 de km in plus fata de cat trebuia sa parcurg datorita faptului ca harta instalata pe sistemul de navigatie nu stia diferentele de nivel dintre doua drumuri. In schimb in turcia am ramas placut surprins, am reusit sa gasesc hotelul la care trebuia sa ajung, toate centrele comerciale importante, toate atractile turistice importante, iar rutele pe ce mi le-a sugerat au fost foarte precise, ba chiar datorita traficului aglomerat mi-au fost sugerate si variante ocolitoare in unele cazuri. In schimb la capitolul statii peco pe autostrada EDIRNE - ISTANBUL sta foarte prost ;)
    0 0
  • catalinp59
    GPS-ul l-a dus pe sine
    vina apartine in exclusivitate cartografiloe
    aparatul nu are nici o vina am intalnit si la harta Bucurestiului acelas lucru, strazi pozitionate pe harta fara ca ele sa existe.
    P.S. cel mai bine sa sti drumul
    0 0
  • Greu tare
    O imagine mai cretina nu ati gasit?
    0 0
  • americani
    1. e vorba de un american, deci orice e posibil...; calitatea precara a unor harti (chestiune absolut reala) nu justifica prostia soferului (nu ma refer la primii kilometri pe care ii conduci cu gps-ul langa tine)
    2. cred ca imaginea reflecta o anumita stare a educatiei celui care a selectat-o...
    0 0
  • dati dracului
    americani idioti si apropo o imagine mai buna nu gaseati si voi?
    0 0
  • Marius M.
    Nu va mirati!!!
    Nici nu ma mir!!!!! Odata ce a zis ca-i american, mi-a zis totul!!!! Aia sunt chiar......bolovani!!! Nu ai ce sa le ceri!!!
    0 0
  • jano_rajmond
    STUPID PPL
    Si daca GPSul il ducea pe marginea Marelui Canion si ii zicea sa dea a 5-a si sa mearga drept in fata ca sigur reuseste saritura ar fi facut si aia?

    Era orb de s-a bagat pe sine unde nu era trecere la nivel sau cineva poate sa fie chiar atat de prost? Ca eu chiar refuz sa cred ca sunt si oameni atat de cretini...
    0 0
  • Magyari
    GPS
    Mi se pare ca se incearca o "anireclama" GPS-ului. Eu folosesc un asemenea sistem, dar ca orice pe lumea asta, mai are si defecte, scapari. Totusi, un om trebuie sa fie idiot total sa cada in rau sau sa ramana blocat, "din cauza GPS-ului".
    0 0
  • Americani prosti....chiar prosti...sunt ca robotii..urata viata
    0 0
  • ???????
    25% din americani nu stiu nici cine e presedintele lor daramite sa foloseasca un gps, nu ca ar fi prea greu
    0 0
  • realcs
    GPS
    Am patit si eu treab cu ocolitul...
    0 0
  • babuliu
    Stupid Americans ... :))
    0 0
  • Ratatzi
    Ratati:|
    Concluzia: Americanii sunt prosti rau,si aia care dau vina p gps sunt si mai prosti:|
    0 0
  • GPS
    ASA PATESC CEI CARE VOR MURA-N GURA SI CARE NU SE BAZEAZA SI PE ALTE SIMTURI......
    0 0
  • slvius
    Despre IGO
    Ca un cetatean respectabil, folosesc sistemul de navigatie si prin BUcuresti, avand in vedere ca in felul asta ocolesc mult mai simplu orice aglomeratie in trafic. Dupa cum stiti la Academia Militara venind dinspre Marriot este coada mereu. E zona in care locuiesc, asa ca o iau frumos prin spate imediat pe langa centrul militar al sectorului 5. De fiecare data GPS-ul imi spune sa fac la dreapta imediat si se infurie pe mine ca nu fac dreapta. Este o straduta intr-adevar care coboara imediat in Cotroceni, dar sunt scari. GPS-ul este setat pe fastest route, nu sunt atat de tampit sa ii spun ca sunt pieton :)
    De atunci am schimbat softul si nu am mai fost directat pe scari cu masina. Ca un cetatean al unei tari libere trebuia probabil sa fac dreapta pe scari si sa dau in judecata firma de la care am cumparat softul :)
    0 0
  • tara fagaduintei
    asa sunt ei o tara de cretini care fura absolut totul is cretinii nu stiu sa-si schimbe becul de la masina fara sa o duca la service VAI DE CAPUL LOR. pacat de viata omului
    0 0
  • @Ratatzi
    Hei stai putin, nu e nevoie de generalizam, nu inseamna ca toti Americanii sunt prosti! Si nu da nimeni vina pe GPS (sistemul in sine este foarte bun) anumite harti folosite de sistemele de navigatie bazate pe tehnologie GPS sunt insa varza, si sincer nu cred ca ai folosit o navigatie pana acum in zone din astea mai putin cunoscute ca sa vezi diferenta dintre o harta buna si una proasta. Vrei sa iti dau cateva exemple de probleme cauzate de o harta pt navigatie: drumuri cu sens unic care apar peste noapte, indicatoare cu interzis la dreapta/stanga care apar peste noapte, statii peco care nu mai exista desi pe harta de pe navigatie apar, diferente de nivel care nu sunt introduse (asta e ceea mai tare, sa patesti ca mine in BG, iti spune sa faci dreapta pe un POD pt ca pe sub acest pod exista un alt drum) si lista poate continua. Rezolvarea este simpla, cand conduci ghidat de navigatie trebuie sa fii atent foarte atent! si sa ai o harta pe cat posibil actualizata
    0 0
  • Bou cu B Mare
    Bou cu B Mare dar astia sunt americanii. Daca a vazut ca este gresit pe unde a luat-o de ce sa bagat
    0 0
  • gps
    stiti ce amobservat toti sunteti ca oile a inceput unu sa i **** pe americani hop si restu a inceput unu ca ce naspa e poza cel putin 5 commenturi dupa ala au fost legate de poza sunteti ca niste oi ink comuniste . si legat de gps si de prostia americana 1 la mana orice sistem de naviagtie functioneaza cu diferite harti unele mai corecte si altele mai putin corecte 2 la mana nu mai generalizati americanii daca nu stiti ce b ceea ce vedeti la tv nu e acelasi lucru care e acolo si 99 % din voi va curc balele sa ajungeti in usa asa ca nu mai postati numa de dragu de a posta si voi ca asa face toata lumea
    0 0
  • Prost sa fi noroc sa ai....
    Pt domnii de mai sus...
    Mai cititi si manualele de utilizare de la softurile de navigatie poate mai invatati ceva....cat despre americani ..daca GPS-ul iti zice sa faci dreapta pe pod, 50 % din ei dreapta fac, ca de sunt dependenti oameniii de el..
    0 0
  • nimeni
    Pentru ice
    Salut si LA Multi Ani!
    Problema cu poporul american este alta;sunt indobitociti de tot ,asta-i realitatea.
    Dupa razboiul din golf,Bush si ai lui au gasit alt mod de a-i manipula pe americani;sa bage frica si teroarea in ei cu terorismul.
    De aceea sa nu te miri,ca sunt foarte limitati,mai contribuind la asta si stresul nonstop!
    Asta nu inseamna ca sunt cu totii HANDICAPATI MINTALI.Au geniile lor pe care au stiut si stiu sa-i aduca de pe tot globul la ei,sau sa lucreze pentru ei.
    Dar nu stiu daca intr-adevar modul lor de viata este dorit de multi care ajung pe acele meleaguri!?
    Ura! si un an nou bun!
    0 0
  • nedumerit....mort sau viu???
    Un inginer informatician care isi conducea masina personala in aria metropolitana a New York-ului a sfarsit lovit de un tren.....
    .....A scapat de accident la limita,....
    ceva nu se pupa aici. a murit lovit de tren sau a scapat la limita???
    0 0
  • =))
    thank you automarket...you've made my day :))
    0 0
  • ia-ma Doamne, stinge-mi neamu
    TRENULE cu MASINA MICA - instigare la sinapse
    Pt d-nu Ice.....
    ai dreptate in ceea ce spui despre sistemele GPS... nika nu-i perfect... nici kiar Windows-ul (care are mult mai multa vekime) :))) dar sa te loveasca trenu din cauza GPS-ului .... tre sa fii kiar incuiat ... ca de altfel mare majoritate a americanilor. Probabil k idolatrizezi tara si oamenii ei.... dar sa-ti spun un lucru: decat sa stau, sa lucrez, sa traiesc printre oameni k americanii care, fie vorba intre noi, sunt cel mai usor de manipulat popor prefer sa stau aici "la tziganii mei". Si.... aporopo... SUA are mai multi homelesses decat toata populatia Romaniei. Deci... NU VREAU SA AJUNG P-ACOLO ... nici macar in vizita. Si k mine sunti sigur k nu-s doar 1%.
    Sa aveti un an excelent. ;-)
    0 0
  • Netstorm
    Multa minte iti mai trebuie...
    De ce a coborat din masina? GPS-ul nu i-a spus sa coboare, trebuia sa stea acolo...
    0 0
  • Nici nu ai ce comenta aici. Trebuie sa fii tamp rau sa faci asa ceva.
    0 0
  • :D
    bahhh ameriknu asta e baiat destept si nu cred eu k a facut el asta doar asa din intamplare acu freak menta in casa cu milioanele de $$$ primiti despagubiri
    0 0
  • PT ice
    Mai bine nu spui nimic decat sa spui o prostie, pareai mai destept; oi comuniste? poate te reprezinta iamginea din poza de aia iti convine si zici asta, de fapt mai mult ca sigur te reprezinta
    0 0
  • Gps
    Deci clar numa spalacitii la creier aia de americani
    puteau sa faca asa ceva.trebuie sa fi orb total ca sa intri in halul asta.
    0 0
  • americani
    doar prostii de americani pot face astfel de lucruri. auzi ca s-a dat jos din masina sa opreasca trenul :)) LOL toti americanii se cred superman. vai de capul lor, fara laptop sunt terminati, nici sa scrie cu pixul nu stiu.
    0 0
  • hai sa fim seriosi.....cum conducea ala?legat la ochi?sa fim serios...in locul lui taceam si nu faceam atata zarva k pana la urma el a picat de fraier...
    0 0
  • dak te iei dupa aparatele gps mori de tanar asa k mai buna e o harta chiar dak pierzi mai mult timp
    0 0
  • si chiar dak ai un GPS tot te mai uiti si tu prin imprejur k doar nu ala face toata treaba si inca ceva fi mai atent la drum si nu o sa ti se mai intample:P
    0 0
  • vasilescu
    GPS comunist
    o fi fost facut de comunisti acel GPS (!!??). noroc ca au bani ca in rest e vai de mama lor Doar sa trimita trupe in diferite state si sa plece apoi cu coada intre picioare lasand in urma sute de mii de morti si mutilati, ca in vietnam coreea panama irak etc. atat sunt in stare de altceva de nimic astia de zic ca sunt cei mai democrati de pe glob... ha! ha!
    0 0
  • American Dream
    Si mai spun de noi ca suntem o tara din lumea a treia. Ce tampiti. Numai un american putea sa faca asa ceva. Le dai totul mura-n-gura si ei sunt pilaf si asa. Nu-i de mirare ca omoara lume pe aici pe la noi. Ganditi-va cum ar arata un american cu o masina cu cutie de viteze manuala, gps, hands-free si centura manuala. Va dati seama ce se zbate neuronul ala in capul lui si nu stie incotro sa o ia.
    0 0
  • go_get_it
    cat de prost tre sa fii sa ti se intample asa ceva??.. ia-o la dreapta, peste campuri, munti si vai! bai tata... :)) stupid america
    0 0
  • audist
    cu respect
    1. gpsul in sine este foarte exact avando eroare de 1,5 metri nu 15 metri, daca platesti bine pentru asta. dar noi ne asteptam ca pentru 10 milioane sa ne duca in 10 minute oriunde doresti in lume.
    2. folosesc igo. am facut 8300 d km in ultimele 2 saptamani.din germania pana in maroc si pana in romania.a gresit de cateva ori grav dar in majoritatea cazurilor a fost in regula dar.... erorile se datoreaza HARTILOR care se actualizeaza doata la doi ani. ex. acum un an si jumatate s-a schimbat o artera din viena NUMELE ei motiv pentru care mi-a luat o ora sa gasesc aceea strada care a fost mutata ca denumire putin mai departe.cu ajutorul unui taximetrist.iar in caiz ma dus pe niste strazi fix cat un a 3 de late ca sa ajung pe o strada care a fost redenumita de 4 ani si acum este artera centrala a orasului si deci trecusem pe ea de la un cap la altul.
    deci omul, american fiind considera ca masinile in acest caz gpsul sunt sfinte si stiu cel mai bine si nu isi mai foloseste creierul asha cum facem noi care ne-am descurcat pana acum cu "nene, cum naiba ajung si eu la...."
    0 0
  • avem o problema
    Situatia de fapt in mod real nu o stim. Nu am fost la spatele aluia cand s-a erijat in victima inocenta, credula si educata in acelasi timp in d-ale it-ului plus informaticii. Sunt in lacrimi ce sa mai zic, noroc ca a avut timp sa deschida portiera, sa fuga vreo treij' de metri si sa faca "wave"-uri ca sa opreasca trenul dusman, dar, deci si fiinca(fara d), n-a avut noroc, trenul la doar 100 de km/h, i-a tarat, jumulit, dus, impins masina(dupa ce a facut-o praf), doar 50 de m(nu metri cubi). Ma ma lasi, 100 de km/h, tren, 50 de m dupa care s-a oprit. Da de vreo 250-300 de m(minim), dupa inpact ce ziceti ??? Ce era mai frate ? tramvai defect indreptindu-se spre depou ??!!.
    Concluzie:
    Americanu' era roman scolit la scoala de ofiteri de C.I.- Gradistea(Giurgiu)
    -avea o problema quintesentiala
    -dorea o noua viata + un nou ranch in Dallas
    -avea oftica pe conductoru' de tren care-l prinsese far' de belet in personalul de Oklahoma
    E clar, in concluzie nu tre' sa ne luam GPS...decat de origine militara, pe sub mana of course.
    0 0
  • romanul
    noroc ca nu au toti idiotii gps
    Toti se intrec aici in a evidentia prostia americanilor.
    Singura diferenta fata de noi este ca tehnologia a ajuns acolo si pe mana handicapatilor care e drept nu-s putini.
    Credeti ca romanii ar fi mai breji?
    Ce-ati zice daca nea Gheorghe din Cuca Macaii care nu stie diferenta dintre guvern si parlament si crede ca geoana e prim ministru ar beneficia de un gps? Presupunand ca ar stii la ce foloseste si ar mai si gasi butonul de pornire, cum credeti ca ar naviga ghidat de dracovenia asta?
    Ar fi mai breaz decat americanul obisnuit? nu cred.
    Norocul nostru e ca nu se pune problema asa, altfel am mai bate niscaiva recorduri de prostie ...
    0 0
  • >SUA are mai multi homelesses decat toata populatia Romaniei

    Sunt de fapt aprox 1 milion. Asta inseamana 1 homeless la 270 de americani. Ceea ce e tot f.f. mult!
    0 0
  • asmaticu
    TARE!
    nimic nu e mai distractiv decat comentariile de pe automkt. Sa moara mortul e mai tare decat multe situri respectabile de umor...
    0 0
  • mdeah
    atata ii criticati pe ei....mai bine v-ati uita unde sunt ei la pozitiile globale in orice domeniu pe glob si dupa aia mai vorbiti:)..!
    k era omu mai prost...sunt si la noi specimene...
    0 0
  • pt. ICE si altii ca el
    Ma! Folositi corect conjugarea verbelor, scrieti romaneste. Parca sunteti cu 3 clase! Vai de prestanta voastra de mari cunoscatori. Parliti de paduchi vienezi....
    0 0
  • Gps traditional
    uite din aceasta cauza romanul ink mai folosesti carutza ... isi invata calul cum sa se duca acasa si sa vezi acolo sistem de navigatie si pilot automat :D .... americani prosti
    0 0
  • pentru mascariciul de mai sus
    ma incultu sufletului ce esti tu pun pariu ca esti abia in clasa a 9 a si te ai trezit si u sa faci un comentariu gata inteligent si 3 clase poate ai tu ma prietene pana termini liceu sau poate generala nu mai comentati aiurea auzi vai de prestanta voastra de cunoscatori kkms pe textele tale ma infectule poate daca ai fi iesit din tara asta infecta in care traim te ai mai schimba dar stai ca am uitat ca ink mai furi bani de la tactu sa ai si u de o ora de net
    P.S. si pentru alex care probabil ca s a simtit inr un fel sau altul prost citind comentul meua sarit si el cu fapta buna de a comenta aiurea poate ma reprezinta poza auzi poate chiar ma reprezinta si nu stiu daca ai tu ceva inpotriva cu poza aia sau nu poate pe tine te ar reprezenta o poza pupandu i mana lui becali daca tot te ai atacat la comentul precedent > si dupa comentul asta imi voi face la prieteni de o sa ma cocosez de ras aaaa si tot oi comuniste suntem cu totii si asa va ramane ink cel putin 15 ani cu tineret care sta 20 de ore pe zi in fata pc ului nu stiu daca dupa ce o sa aveti permis nu o sa stati si voi ca prostii pe calea ferata ca de nu numa aia au oameni prosti si romania deja da pe afara cine a inteles primul comment a tacut si a mers mai departe dar restu ....
    0 0
  • pt ice :)
    "prietene", 2 chestii reies din ce zici tu
    1. nu le ai cu lb romana
    2. tocmai ne-ai povestit viata ta in familie si ce copilarie ai avut (sau ai)

    si tu esti cel care se ataca cel mai tare

    :P
    0 0
  • Bravo
    Bravo celor cu simtul umorului si cu bun simt care au postat aici in special ALX CT (primul comentariu). Personal am ras vreo ora in continuu citind comentariile la articolul asta care cine stie daca prezinta macar un caz real. Ar fi fain de pastrat nota si de evitat eventuale insulte discutii in contradictoriu, etc. - nu fac decat sa iti mai ia un pic din buna dispozitie. Multumesc inca odata!
    0 0
  • Caz real
    Eu am patit-o zilele trecute in Paris, cu un taxi ca acolo toati taximetristii conduc dupa GPS. Dupa 20 de min si ~20 EUR (drum de 10 min. si ~10 EUR) am ajunbs la o intersectie unde GPS-ul zicea sa o ia la dreapta insa indicatorul din intersectie spunea ca trebuie la stanga. Asa ca, i-am spus sa-si bage gps-ul in c** si sa o ia pe unde ii spun eu. Evident ca la sfarsit i-am platit doar 10 EUR cat facea cursa in mod normal, dar asta dovedeste ca daca te bazezi prea mult pe gps-uri ajungi sa nu mai fii atent la indicatoare si, in ultima instanta nici la drum - vezi amicul american.
    1 0
  • Andrew
    he he
    Acum se lucreaza la sisteme care conduc masina fara interventia soferului, cica sistemul s-ar orienta dupa liniile ce delimiteaza banda de circulatie :), atunci sa vedeti belele, mai ales ca unii ar fi tentati sa traga un pui de somn pana la destinatie :). Cred ca sistemul se va utiliza doar pe portiuni drepte sau fara intersectii....oricum ramane de vazut.
    1 0
  • Brainless
    Asa cum a zis si ovidiu (07.01.2008, 00:21) mai sus, s-a intamplat si altora! Concluzia: nu renunta sa-ti folosesti celulele cenusii niciodata, chiar daca esti posesor de GPS, detector de radar sau Porsche.
    0 1
  • bogdan
    Posibila Explicatie
    In primul rand trebuie sa fac cateva mici precizari: nu doresc sa iau apararea nimanui si nici nu sunt un filoamerican. De fapt sunt un roman care nu ii are pe americani si asa-zisa lor cultura nici macar prin apropierea inimii.Cu toate acestea foarte putini dintre cei care au comentat acest articol s-au gandit ca poate a existat o cauza si o explicatie cat de cat logica pentru acest incident. Multi au insistat pe ideea ca hartile GPS-urilor sunt invechite, actualizate doar din doi in doi ani parca zicea cineva. Deci exista posibilitatea ca pe acolo sa fi existat candva o trecere la nivel cu calea ferata, care probabil a fost desfiintata. In plus, insa, poate ca calea ferata nu era exact la acelasi nivel cu drumul, doar vreo 50 de cm mai inalta ar fi suficient pentru ca sa nu poata observa daca exista amenajata o trecere peste calea ferata decat cu 1-2 m inainte de a ajunge la prima sina. In aceasta posibila situatie nu este exclus ca oricaruia dintre noi, daca GPS-ul spune sa traversam calea ferata prin acel loc, sa ni se intample acelasi lucru.De fapt problema cred ca este a agentiilor de presa care perpetueaza intentionat astfel de stiri incomplete in cautarea senzationalului.
    1 0
  • NAGY EMIL
    RUGAMINTE !!!
    BUNA ZIUA LA TOATA LUMEA. APROPO DE SUBIECTUL ASTA AM O RUGAMINTE LA CARE DACA PRIMESC UN RASPUNS VOI FI TARE RECUNOSCATOR.( NU STIU CUM MA VOI PUTEA REVANSA DAR POATE GASIM O SOLUTIE). ROG UN FERICIT POSESOR SI UTILIZATOR AL UNUI SISTEM GPS SA MI-L RECOMANDE SI MIE DAR NUMAI IN CAZUL IN CARE ESTE FOARTE MULTUMIT DE "PRESTATIA" ACESTUIA. NU CAUT CEVA PERFECT - PT. CA NU VOI GASI- DAR MI-AS DORI UN SISTEM GPS DE CARE S-A CONVINS CINEVA CA ESTE FOARTE BUN ATAT AICI IN ROMANIA CAT SI IN RESTUL EUROPEI. CU MULTE MULTUMIRI EMIL. ASTEPT SFATURI PE ": nnagyemil@yahoo.com. . CONDUCETI FARA EVENIMENTE NEPLACUTE !!!
    1 0
  • rau
    te urasc
    0 1
  • real
    trenu vieti ma ascultama
    0 1
  • alexandra
    americanii sunt prosti no putut sa fuga si sa lase masina acolo
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru