Microsoft vrea publicitate in masina

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.03.2008
Microsoft a declarat ca vrea sa dezvolte un sistem de anunturi publicitare pentru toate sistemele de navigatie.

Publicul actual detesta sau gusta reclamele difuzate la TV sau radio, fie ca este vorba de un clip pentru detergent fie ca este vorba de un spot auto. Industria publicitatii este insa pe punctul de a acapara si segmentul auto, pe viitor putand asista la o invazie a reclamelor in interiorul autoturismului personal.

Cu aceasta idee a venit Microsoft, care intentioneaza sa promoveze o noua moda in publicitate. Compania vede un viitor in care DVD-urile si ecranele navigatiei prin satelit vor putea afisa, pe langa informatii din trafic, si anunturi publicitare.

Microsoft vrea insa sa mearga si mai departe si se gandeste la o publicitate personalizata in functie de zona in care soferul se afla. Compania americana se gandeste insa si la o latura mai practica a serviciului: in timp ce isi asteapta comanda la un restaurant McDonalds, soferul isi poate downloada gratuit fisiere MP3 pentru sistemul audio.

Deocamdata linistea din interiorul habitaclului nu va avea de suferit, Microsoft intentionand sa implementeze tehnologia abia in 2011 sau 2012, cand publicul va avea un acces mai larg la sisteme de navigatie cu informatii din trafic.

Taguri: Microsoft

Comentarii (14)

  • lol
    spam pana si in masina.... :Dnu destul ca iti trmit pe tel moobil o tona de mesaje si de mail nu mai vb... sa vezi ce o sa fie cand esti intr-o curba si o sa iti te intrebe daca vrei sa cumperi nu stiu ce prostie de la ei si intri in prima rapa de 200m. sau mai grav sa iti dea blue screen (of death) ..... loool
    0 0
  • florin
    mda...
    tata bill nu mai stie ce sa faca sa mai faca si el un ban...amaratu` de el...cred k nu-i ajunge de intretinere la vila aia mica a lui
    0 0
  • Kolegu
    Absurd
    Aiurea.... de ce sa primesti reclame in masina din moment ce toata lumea e plina de reclam... in masina mai lipseau reclamele..
    0 0
  • dagwod
    mi se pare normal
    ....urmatorul pas este .... afisarea stirilor tv pe parbriz, vremea, cursul valutar, bursa etc... deh tehnologia asta! :) - poate cine stie implanturi... hai ma voi nu a-ti vazut I ROBOT :))
    0 0
  • Madarfakari
    Atunci sa vezi ce ieftine o sa fie dvd-urile auto si navigatiile si ce scumpe o sa fie mp3-urile si cd-player-urile simple =)))Astia nu-s zdraveni, si binenteles ca va exista si varianta "Premium" care va costa 500eur ca sa nu ai reclame decat 2 pe ora :))))))
    0 0
  • ANTI RECLAME
    Sa vezi cum in timp ce mergi in liniste in masina, si copilul din scaunul din spate asculta linistit o poveste pe un cd, sa se trezeasca cu sloganul: "SI ACUM PUBLICITATE!!", eu unul daca mi s-ar intampla asa ceva i-as da in judecata si le-as cere despagubiri multe.... si mult ca valoare, plus ca as face plangere pentru tentativa de omor din culpa. De ce? Pentru ca prin reclame mi se distrage atentia de la volan! Oare, organele si autoritatile rutiere din lumea intreaga nu poate sa interzica aceasta practica? Ma uit cu uimire la adresa mea de e-mail care primeste in medie cam 30-35 de mesaje spam... plus ca unele mai imi intra si in inbox... Mai saracu de Bill, nu mai are bani de cereale cu lapte ca sa ia micul dejun... :)) Nu mi se pare normal si sunt impotriva acestor practici. Si asa pe site-urile pe care le vizitez in mod constant publicitatea ma omoara cu zile... Daca vor sa isi faca publicitate sa isi faca in alta parte... nu in masina mea... Cred ca solutia ar fi o lege de interzicere a acestor practici, la nivel mondial. Ma uit acum la telefonul meu care si el saracu este bombardat cu reclame. Internetul sau televizorul ce sa mai vorbim... In masina imi mai trebuie asa ceva... SUNT SATUL DE RECLAME!!! Hai un CALDUROS LA REVEDERE! P.S. NU UITATI SA ACCESATI WWW. .RO PENTRU CELE MAI MICI PRETURI!! Sper ca nu o sa mi se inchida contul la automarket.ro.
    0 0
  • ...
    traiasca HBO! Sa speram ca nu se schimba!
    0 0
  • Masina Gratis
    Ferestre Vista electrice fata
    Fratilor eu altfel percep chestia asta. Cel putin in tarile astea mai "emergente" ca sa zic asa. Vrei masina dar n-ai bani? Nu-i nimic. Iti iei una "sponsorizata" de firmele care-si fac reclama. Si asa o sa fie Loganul full option (ala de vreo 10.000 euro) la numai 5.000 euro. Iar ala de 6.500 vreo 1.500. Credeti ca nu si-ar lua lumea? Eu zic ca da, deoarece in momentul de fata sunt destui care dau peste 1.500 de euro pt o asa "masina".
    0 0
  • hmm microsoft
    la o adica sa o bage, poate sa puna o tona de reclame :), dar a fost conceput de om si va fi hackuit tot de om ;). in final ca si winblowsu deci sa faca ce vor.
    0 0
  • Ce cretin :)) daniromail
    Cum sa ii dai mah in judecata?? Tu crezi ca aia nu stiu ce e aia lege?? Tu crezi ca ai avea puterea si banii sa castigi un proces cu Microsoft?? Hai frate du-te si culcate.. :)) "Tentativa de omor din culpa" =)
    0 0
  • sunshine64sm
    Ultima baricada pentru intimitatea persoanei
    Ultimul lucru care mi-l doresc este sa ascult reclame in masina. Asta ar pune capac la toate de pina acuma. Sa ascult o muzica e una, dar sa ascult reclame asta chiar ca e faza cea mai idioata pe care numai o firma ca cea mentionata mai sus o poate debita. Mai bine s-ar ocupa de crosetat sistemul lor de operare care e plin de greseli, si nu sa-si bage nasul unde nu le fiebe oala. Daca as accepta reclame in masina mea, ar insemna sa accept ca masina sa aibe sistem de operare, facut evident de aceeasi firma, si dupa aia sa tot descarc servis-pecuri din 100 in 100 de kilometri. Si reset cind ti-e lumea mai draga. Multumesc fratilor dar nu trebuie sa fiti chiar asa de binevoitori. Lasati pe altii sa faca reclame. Sa le faca la televizor, la radio, oriunde vreti, dar nu in masina. Dupa ce o dat kix cu achizitionarea lui Yahoo acuma vad ca se apuca iarasi de prostii. Un lucru bun nu mai sint in stare sa-l faca pina la capat. Si inca o chestie care mie se pare extrem de grava: daca ascult o reclama si accidentez pe cineva, cine e de vina ? Ca e clar ca billy deja se spala pe miini... Acceptarea reclamelor in masina este echivalent cu acceptarea consumului de alcool la volan. Mai departe nici nu vreau sa ma mai gindesc. Sint complet impotriva acestor reclame.
    0 0
  • emilian
    hai mai lasati vrajeala...
    ce vrajeala:daca asculti o reclama,si faci accident,ei sunt devina?sa fim seriosi:da daca asculti o reclama la radio si faci accident,cine ii devina?cei de la postul de radio???hai ma lasati vrajelile astea de 2 lei:spuneti simplu ca nu sunteti de accord,si gata,nu incercati sa faceti pe desteptii... La radio nu tot asa asculti reclame?acolo de ce ii mai potrivit? Io nu am nici o opinie,mi-e egal,da oricum banuiesc ca o sa poti refuza asa ceva... Numa bine tuturor:)
    0 0
  • ... Da' pe buda nu vor reclame?
    Micro n Soft! O companie sa te stergi ... bine pe picioare ... daca ai calcat in ea. Defapt oricum sari cu rabla in copaci daca ai auzit ca au scazut actiunile pe care le ai tu, de ce nu ai sari si speriat ca brusc GPSul iti vorbeste despre detergenti in loc sa iti zica pe unde sa o iei. Le-as spune eu lor de unde sa mi-o ia.
    0 0
  • patricia
    reclama
    reclama costa si o accept contra ceva benzina.sa gaseasca o solutie de a plati
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru