OFICIAL: Ellure Concept, sedanul cu patru uşi în viziunea Nissan

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.11.2010
Salonul Auto de la Losa Angeles a marcat premiera mondială a conceptului Ellure, imaginea sedanului cu patru uşi în viziunea japonezilor de la Nissan.

Nissan a prezentat la Salonul de la Los Angeles, care şi-a deschis aseară porţile pentru presă, un concept care prezintă, conform designerului-şef al companiei japoneze, "o redesenare a unui sedan". Prototipul se numeşte Ellure şi vine cu o linie care aminteşte de recentele coupe-uri cu patru uşi care fac senzaţie în Europa şi Statele Unite.

Foarte interesant este faptul că, spre deosebire de alte concepte prezentate de producătorii auto la saloanele importante, Ellure nu anunţă linii care se vor regăsi pe modelele de serie viitoare, ci prezintă unele elemente deja lansate în gama Nissan. Cel mai clar exemplu este reprezentat de blocurile optice frontale, care amintesc de cele de pe 370Z sau Juke. Normal, conceptul nipon prezintă în plus detalii pur conceptuale care nu fac decât să confirme linia de design pe care Nissan o abordează în ultimele luni.

Sub capota lui Ellure se află un sistem hibrid format dintr-un propulsor pe benzină cu patru cilindri de 2.5 litri şi un motor electric de 25 kW. Acesta este cuplat la o cutie CVT Xtronic care transmite puterea roţilor din faţă.

Conceptul japonez beneficiază şi de alte sisteme care îi certifică apartenenţa la linia unor modele compatibile cu mediul, cum ar fi cel de reutilizare a energiei dezvoltate la frânare. Printre elementele tehnice supplimentare care merită subliniate se numără suspensia independentă, sistemul electrohidraulic avansat drive-by-wire, plafonul din sticlă, uşile care se deschid în sens opus una faţă de cealaltă şi jantele de 21 de inch.

Conceptul Ellure nu anunţă niciun model de serie Nissan, unele dintre liniile sale urmând însă să stea la baza viitoarelor maşini produse de constructorul japonez în toate segmentele în care acesta activează.

via | Nissan

Comentarii (7)

  • Design
    prima imresie : infinity
    a doua: m'am linistit, cand mi'am dat seama ca sunt din aceeasi curte
    1 1
  • Nissan
    Un design care combina perfect forme organice cu linii si unghiuri ascutite. SUPER!
    Din punctul meu de vedere ar putea sa-l introduca in productie exact asa cum e conceptul, fara alte modificari!
    1 0
  • fain dar ...mai degraba infiniti....
    1 0
  • Nissan Maxima
    Conceptul este chiar "o redesenare a unui sedan" iar acesta este Nissan Maxima disponibil pe piata nord-americana.

    http://www.nissan.ca/vehicles/cars/maxima/en/#/Photos/
    1 0
  • andrei
    concept????
    nu vi se pare un opel Ampera?:)
    1 9
  • vampy998
    Nissan
    chiar e putin Opel Ampera,dar in viitor toti vor avea faruri sageata
    0 0
  • Ergonomie
    Foarte ergonomica bancheta spate care nu are nici o forma , si in special balamaua de la portiera spate , o sa fie o placere de reglat .
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru