Premiera: Iata noul Fiat Fiorino Qubo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 16.06.2008
Fiat a lansat versiunea de productie a conceptului Fiorino People-Carrier, lansat in premiera la Geneva.

In cadrul Salonului Auto de la Geneva, Fiat a dezvaluit conceptul Fiorino People-Carrier, un vehicul care anticipa un viitor model de serie care sa imbine aspectul utilitar cu cel al unui vehicul de familie. La numai trei luni de la dezvaluirea conceptului, Fiat a prezentat publicului versiunea de productie a prototipului Fiorino People-Carrier.

Botezat Fiorino Qubo, noul model Fiat va debuta in showroom-urile europene chiar in saptamanile urmatoare, pretul de pornire fiind fixat la 13.000 de euro pentru piata italiana.

Capabil sa gazduiasca pana la cinci pasageri, noul Fiat Qubo va fi disponibil publicului cu doua motorizari, una diesel si una pe benzina. MPV-ul compact va fi propulsat fie de un multijet de 1.3 litri si 75 de cai fie de o unitate pe benzina de 1.4 litri si 73 de cai.

Fiat Qubo a luat nastere in urma joint-venture-ului creat intre constructorul italian cu alianta franceza PSA Peugeot-Citroen, productia sa urmand sa fie asigurata de uzina Tofas din Bursa, Turcia.

Versiunea de productie va fi lansata in premiera luna aceasta in Franta, uramnd ca in iulie si august sa isi faca simtita prezenta si pe pietele din Austria, Polonia si Ungaria.

Toamna va fi rezervata tarilor Germania, Olanda, Italia, Irlanda, Belgia si Elvetia. In Marea Britanie si Danemarca acesta va ajunge abia in primavara anului viitor.

via | Carscoop

Comentarii (9)

  • bogdan
    ptiuuu ma dor ochii!!! pe cine credeti ca interesa aparitia acestui cub realizat probabil tot pe o platforma de punto...yachssss!! ce interior brrrrr LOGAN MCV ar scrie pe mine dc as avea nevoie de asa ceva
    0 0
  • Mircea Mester
    Platforma
    @bogdan: Platforma e cea utilizata de Fiat pentru productia lui Panda. La fel ca in cazul versiunii utilitare Fiorino.
    0 0
  • Melman
    Masina perfecta
    Are dimensiunile unui Ford Fiesta si portbagajul unui Logan, iar pozitia la volan este mai ridicata.
    O masina de bun simt!
    0 0
  • PSA
    Daca va uitati bine,e aceeasi masina ca Citroen Nemo si Peugeot Beeper,toate facute de grupul PSA
    0 0
  • Sigla dezastrului!!!
    Ce dracu cauta sigla de la Microsoft langa schimbator? Astia au innebunit?
    0 0
  • Bascalie
    Draguta, o varianta pentru compacte mini. Or fi masinile italienesti "tziganci" in sensul ca stau cu mana intinsa si te ard la servis, dar arata bine al naibii, la design jos palaria...
    Pentru Theo: sigla de Microsoft este pusa langa schimbator ca sa te oblige sa calci masina si sa schimbi vitezele mai repede si in trepte cat mai mari, ca sa nu te prinda windosu cu ecrane albastre pe computieru de bord... daca imi iau una o sa comand un sticker cu pinguinu cu plici care urmareste fluturasu cu aripi Redmont, sau maru muscat.
    Hai sa nu fim rai, cui ii place o sa o cumpere, cui nu... nu!
    0 0
  • BOGDAN
    Re: Sigla dezastru
    Sigla de Microsoft langa schimbator se refera la sistemul Blue&Me un optional prezent pe majoritatea modelelor noi Fiat care iti permite sa conectezi telefonul mobil prin Bluetooth la sistemul audio al masinii. un fel de Car kit
    0 0
  • cyrano
    hmm..
    seamana mult cu fiat doblo..putin mai stilizat!
    0 0
  • Fiorino
    test fiorino 1300mjet
    Dragii mei ce ati testat voi e fiorino 1300 mjet COMBI nicidecum QUBO.grav...............
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru