Printul Charles sacrifica propriul Aston Martin DB6 pentru 200 de butoni

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.02.2010
Masina Printului Charles, un Aston Martin DB6 Volante, isi va "dona" cele sase pistoane pentru o cauza nobila: crearea a doua sute de butoni inveliti in aur, care ar urma sa fie vanduti in scopuri caritabile.

Esential

995 de lire costa o pereche de butoni creati din pistoanele masinii Printului Charles.

Impulsionati de soarta multor englezi afectati de criza economica, membrii Casei Regale Britanice au gandit o noua actiune de caritate, de aceasta data ceva mai neobisnuita. Printul Charles a donat pistoanele exemplarului sau Aston Martin DB6 Volante unei companii specializate in crearea bijuteriilor, botezata TMB ArtMetal.

Scopul a fost acela de a da nastere unor butoni exclusivisti, care sa aminteasca de familia regala dar si de masina printului. Se pare ca modelul de colectie a devenit donator oficial atunci cand Charles a decis sa faca din automobilul pe benzina o masina ecologica, capabila sa functioneze cu biocarburant.

Din cele sase pistoane, ArtMetal a reusit sa dea nastere la 200 de butoni, care copiaza designul jantelor originale sau forma modelului legendar. Pentru a da o si mai mare valoare accesoriilor, bijutierii le-au invelit in aur de 18 carate, pretul lor ajungand astfel la valoarea de 995 de lire, echivalentul a 1130 de euro.

Veniturile incasate din vanzarea butonilor auriti vor fi donate organizatiei caritabile Prince Trust apartinand Printului Charles, care ii va folosi pentru a ajuta tinerii britanici sa isi gaseasca un loc de munca.

"Tinerii au fost cei mai afectati de criza economica mondiala, ceea ce inseamna ca este important sa le oferim incredere si abilitati pentru a reveni in campul muncii", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

via | WCF

Comentarii (3)

  • cacat in ploaie , britanici redusi
    8 1
  • Niste snobi...nu era mai bine sa vanda masina si sa ia pe o gramada de bani? Un DB6 nu se vinde cu 10.000 de euro. Si culmea, mai vrea sa faca din Aston Martin un model ecologic. Parca si vad: "Noul Aston Martin ...DB Prius" :))...suna tare aiurea
    5 0
  • ne bate matematica
    Făcând abstracţie de efectul publicitar şi social important al acestei acţiuni (nu pentru românii din fundul Europei), un calcul sumar ne arată că 200 de butoni x 1130 euro = 226000 euro. (nu se specifică dacă preţul e pe pereche sau pe bucată)
    Bani scoşi din cele 6 pistoane de DB6.

    Din text rezultă că DB6 Volante a suferit transformări mecanice să poată funcţiona cu biocombustibil, de aici şi disponibilitatea unor componente ce, se pare, au fost înlocuite.
    Adică în loc să arunce pistoanele la fier vechi au scos din ele 226 mii de euro ce se vor utiliza în scopuri caritabile.

    Întradevăr, britanici reduşi.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru