Şeful Tesla a declarat că este falit

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 31.05.2010
Pus în faţa unui divorţ costisitor, Elon Musk a mărturisit că este falit de aproape patru luni şi trăieşte din banii prietenilor săi. Afacerea sa nu stă nici ea foarte bine, fiind obligată să treacă printr-o procedură complexă înainte de a primi banii de la Toyota.

Elon Musk, antreprenorul din Silicon Valley care conduce marca Tesla, a declarat recent că a rămas fără niciun ban. Acesta declară ca a ramas cu mai puţin de 650.000 de dolari în lichidităţi, cu tot cu banii pe care i-a primit de la prietenii săi mai „darnici” în ultima perioadă. Antreprenorul american aducea acasă în fiecare luna circa 8.255 dolari dar cheltuia circa 200.000 de dolari pe lună pentru sprijinirea soţiei şi a copiilor săi.

"În urmă cu patru luni, am rămas fără bani. A trebuit să obţin împrumuturi de urgenţă de la prietenii mei. Aceste împrumuturi sunt singura sursă de venit pe care o am. Dacă nu acceptam aceste împrumuturi, nu aş mai avea lichidităţi deloc. Nu am primit niciun ban de la Tesla. Toţi au fost confertiţi în echităţi. Acest lucru mă va face să fiu nevoit să plătesc impozite, deşi nu am primit niciun ban, lucru care îmi va îngreuna şi mai tare sarcina", a declarat Elon Musk, şeful Tesla.

Pe lângă contribuţia lui Elon Musk, Tesla este sprijinită financiar şi de Toyota, graţie unui contract semnat săptămâna trecută. În timp ce Tesla va cumpăra o fostă fabrică Toyota, japonezii vor investi 50 de milioane de dolari în constructorul de vehicule electrice pentru a dezvolta automobile cu zero emisii împreună.

Din păcate, Tesla nu va primi banii celor de la Toyota până când nu va face o ofertă publică iniţială, ceea ce va restrânge şi mai mult resursele celor de la Tesla.

Via | CNN

Taguri: Elon Musk, Tesla

Comentarii (4)

  • WTF!?
    Da' ce Doamne iarta'ma face fosta sotie cu 200.000 pe luna?! Sigur nu e vb de 20.000? Desi si asa mi se pare exagerat :-??
    10 0
  • Si-a dat cu Tesla in oua!!
    18 0
  • prudentul
    atenţie la traducere!
    "Nu am primit niciun ban de la Tesla. Toţi au fost convertiţi în echităţi."

    "Echităţi" nu există în limba română. Echitate, cu sensul de "dreptate, corectitudine" este substantiv nenumărabil.

    Probabil aţi tradus "equities". Deşi şi aici există mai multe înţelesuri, funcţie de context, în cazul nostru se traduce prin "acţiuni".

    "Nu am primit niciun ban de la Tesla. Toţi au fost convertiţi în acţiuni".
    6 0
  • @Toma (dupa cum zice Prudentul)
    copy/paste loveste din nou......
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru