Skoda Roomster – Traiasca spatiul!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 07.06.2006
Este al patrulea model scos de Skoda si vine in intampinarea cererilor clientilor care doresc cat mai mult spatiu pentru masina lor. Va ajung 1780 de litri?

Astazi este ziua Skoda. Dupa ce am vazut planurile constructorului ceh pentru 2009, este momentul sa facem cunostinta cu al patrulea model scos de Skoda sub conducerea celor de la Volkswagen. Iata-l pe Roomster!

Caracteristicile sale principale au putut fi admirate in premiera la Geneva, insa acum avem in fata primele fotografii oficiale ale modelului construi la Mlada Boleslav. MPV mediu (deci aflat in concurenta directa cu Doblo, Kangoo si Berlingo), Roomster e lung de 4210 mm, lat de 1680 mm si inalt de 1610 mm, in timp ce ampatamentul ajunge la 2620 mm. Principalul aspect al modelului Skoda este insa columul de incarcare care, datorita configuratiilor scaunelor, poate ajunge la un maxim de 1780 litri.

Roomster va fi disponibil in patru versiuni: Base, Style, Comfort si Sport. Toate au incluse in standard airbag-uri pentru sofer si pasager si airbag-uri laterale pentru locurile din fata, ABS, MSR, reglaj electric pentru faruri, sistem VarioFlex pentru scaunele posterioare, scaun pentru sofer reglabil pe inaltime, volan reglabil pe inaltime si in adancime si oglinzi retrovizoare reglabile.

Asa cum se anticipa inca de la Geneva, motoarele pe benzina sunt un 1.2 de 64 CP, un 1.4 de 86 CP si un 1.6 de 105 CP, ultimul disponibil si in versiune cu transmisie automata Tiptronic cu sase rapoarte. Diesel-urile asteptate pe Roomster sunt cele doua variante ale lui 1.4 TDI (70 si 80 CP) si un 1.9 TDI de 105 CP.

In Romania, modelul Skoda va veni la toamna, preturile fiind cuprinse intre circa 12.500 si 19.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru