Smart Fortwo in pericol. Vine Toyota Endo!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 01.05.2007
Toyota va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt modelul Endo, care se va bate pe aceeasi piata cu Smart Fortwo. Avantajul Toyota e insa pretul.

Vesti proaste pentru Grupul DaimlerChrysler si pentru divizia Smart, vesti bune pentru fanii Toyota si pentru vanzarile marcii care a reusit saptamana trecuta sa treaca pe prima pozitia in topul mondial al constructorilor. Japonezii vor dezvalui la Frankfurt un model care va deveni imediat principalul concurent al lui Smart Fortwo. Se va numi Endo iar formele exterioare vor fi foarte apropiate de cele ale conceptului cu acelasi nume prezentat de asemenea la Frankfurt acum doi ani.

Principala diferenta va fi reprezentata insa de asezarea scaunelor si de capacitatile de habitabilitate ale noului model. Astfel, Endo va putea gazdui trei adulti (pe locurile din fata si pe cel din spatele pasagerului din dreapta) si un copil, pe un mini-scaun asezat in spatele soferului. Configuratia 3+1 nu este insa noua, fiind prezentata si ea odata cu prototipul din care va deriva Endo.

Noul model Toyota este programat sa apara pe piata in primavara lui 2008 la un pret care va lovi grav modelele Smart si care, spun oficialii Toyota, va rivaliza cu cel al lui Dacia Logan.

Comentarii (13)

  • alexneamt
    mdea
    arata bine facuta pe PC ... Smart-ul poa sa se lase de de facut masinutzi ... :D
    0 0
  • Pikachu
    da da
    Sa zicem ca e reusita masinutza.... sa vedem ce pastreaza pt varianta de serie ....
    0 0
  • Smart
    Smart nu mai apartine grupului Daimler Crysler, licenta de productie a fost vanduta unei firme din Scotia sau Irlanda, dupa cate stiam eu.
    0 0
  • florin_cars
    Urata cu spume
    Daca urata asta va rivaliza la design cu Smart Fortwo..atunci s-a prostit lumea ;)
    dpdv al dotarilor, pretului, etc..posibil..dar k design e urata cu spume, inalta si cubica.
    0 0
  • bine, e la fel de mica ca Smart-ul, dar de ce trebuie sa fie si (aproape) la fel de urata?
    0 0
  • doctoru
    masinutza mica
    sa vedem daca o sa rivalizeze si la capacitatea de transport cu dacia logan
    0 0
  • mamica
    misto
    Are un super design spre deosebire de cel nefericit de la smart care seamana cu un fier de calcat.
    Liniile sunt moderne, taiate mai precis decat la smart, se inscrie in trendul actual al designului de automobile. A se vedea variantele grasane gen nisaan pathfinder, etc. Cromatica pe modelul 3D misto. Cine locuieste prin Bucuresti intelege cand de comfortabil e sa ai o masina mica, mica mica ;)
    0 0
  • :D
    ce caterinca de masinutzaaaaaaa :D da parca vad ca varianta finala o sa fie gen matiz
    0 0
  • siguranta
    foarte interesanta optiune pt tineri.eu as da pe ea cam 9000 euro, dar cat de sigura e?daca ar fi in configuratia de baza de minimum 4 stele NCAP - jos palaria!
    0 0
  • Futurista
    Imi place masinutza , are un aer futurist , imi plac finisajele, dragutza .Pot spune KLAR ca e mai faina decat Smartu, cel putin la design .
    0 0
  • urata
    Doamne urata e kestia asta dak o sa intreaca smartul vedem in functie de cate stie si ce ekipari si optiuni are
    0 0
  • Balaurus I
    concurenta = progres
    E mai frumoasa ca Smartul, care insa...e mai scump.:)
    (Am condus Smartul unui amic, care nu e prea multumit de cat a dat pe ea .A luat-o din Singen, Germania.Mie mi-a placut ca e decapotabila si micuta.)
    Economice sunt amandoua,la gabaritul lor.
    Deci , Toyota pare mai atractiva .Mi se pare mie ca nu e decapotabila ? Acesta e singurul minus, bazandu-ne pe ceea ce spun proiectantii.
    Dar, sa o vedem cum va fi in realitate.Atunci le putem compara mai precis.
    0 0
  • mugurale
    ;))
    e haioasa masina dar sunt poze facute de computer, nai cum sa ti dai seama cum va arata ea real, in orice caz, sa aiba locuri si in spate???oricum scaunele din fata arata de parca ar fi de la tramvai sau metrou, nu poti sa iei curbe conducand din asemenea scaune...(dar cum am zis ...e in stadiu de computer)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru