Subaru lanseaza un sistem de franare automata

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 11.05.2010
Modelele Subaru vor putea fi echipate in scurt timp cu doua pachete de siguranta activa regasite in portofoliul a doar doua marci: Mercedes si Volvo.

Subaru li se alatura celor de la Mercedes si Volvo in dezvoltarea sistemelor de siguranta de generatie noua. Japonezii au dezvoltat un pachet care va utiliza doua camere frontale pentru a frana in cazul unui accident frontal iminent detectat.

Sistemul Subaru va functiona identic cu cele prezentate deja de Mercedes si Volvo. Astfel, in momentul in care camerele si senzorii frontali detecteaza faptul ca masina se indreapta fara franare inspre un obstacol care stationeaza sau ruleaza mai lent (implicit pietoni), primul pas este sa atentioneze soferul vizual si acustic. Daca cel de la volan nu ia nici masura, sistemul (care la Subaru se numeste Pre-Collision Braking Control) va frana automat masina.

Noul pachet nu este singurul pe care Subaru il va lansa in urmatoarea perioada pe propria gama, al doilea sistem de siguranta activa fiind un cruise control adaptiv (Range Adaptive Cruise Control) care ii va da ocazia celui de la volan sa pastreze distanta fata de partenerii de trafic pe autostrada fara a frana si fara a apasa acceleratia.

Ambele pachete isi vor face debutul pe piata din Japonia in cursul acestei luni, urmand ca modelele vandute in Europa sa fie echipate cu PCBC si RACC in urmatoarea perioada.

via | Yahoo

Comentarii (2)

  • dgdfgfd
    Nu inteleg de ce dureaza atat adoptarea acestui sistem pe scara larga, pentru ca tehnologia de azi permite o implementare relativ usoara. Singurul impediment ar fi pretul optiunii.
    3 0
  • Si o sa functioneze la fel de bine ca la demonstratiile celor de la Mercedes si Volvo?
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru