Volvo XC60 Concept

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.12.2006
BMW X3 trebuie sa aduca intariri: Volvo va scoate peste doi ani si jumatate modelul XC60, fratele mai mic si mai dinamic al lui XC90.

Volvo a prezentat primele imagini oficiale ale conceptului din care va deriva viitorul SUV compact al gamei, denumit XC60. Acesta se va pozitiona in vitrina Volvo imediat sub XC90 si va concura direct cu BMW X3 si cu viitorul Audi X5. Daca lansarea versiunii de serie este asteptata pentru 2009, conceptul din fotografii va fi prezentat oficial in ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit.

XC60 va fi construit pe platforma lui Land Rover Freelander si va dispune de motoare pe care deja le cunoastem de la alte modele ale Grupului Ford: de la cele cu patru cilindri de 2 litri Ford pana la cele cu cinci cilindri - benzina si diesel - sau la cel cu sase cilindri de 3.2 litri pe benzina regasit sub capota lui Volvo S80 si a viitorului Jaguar S-Type.

Pe langa confirmarea oficiala a numelui (presa auto internationala avansand inainte eronat denumirea XC50), Volvo ne ofera cateva imagini preliminarii cu noul concept, care se inspira in marte parte din linia Kinetic Design a casei Ford. Vorbim in primul rand de partea frontala, care seamana mai degraba cu Iosis X decat cu linia clasica a modelelor Volvo.

Cea mai interesanta parte a conceptului este interiorul, desenat foarte simplu, care face apel la ultima tehnologie in materie de instrumentar de bord printr-o consola centrala translucida inedita.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru