Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Audi A8 L Security: noul A8 rezistă la gloanţe şi explozii

Publicat Marti, 08.09.2015
de Mircea Meșter
Comenteaza 2
Audi A8 L Security: noul A8 rezistă la gloanţe şi explozii - Poza 1
Audi A8 L Security: noul A8 rezistă la gloanţe şi explozii - Poza 2
Audi A8 L Security: noul A8 rezistă la gloanţe şi explozii - Poza 3
Audi A8 L Security: noul A8 rezistă la gloanţe şi explozii - Poza 4
Audi A8 L Security: noul A8 rezistă la gloanţe şi explozii - Poza 5
Audi A8 L Security: noul A8 rezistă la gloanţe şi explozii - Poza 6
Cea mai nouă versiune blindată a lui Audi A8 se ridică la standardele balistice VR9, cel mai înalt grad de protecţie pe care îl poate oferi o maşină civilă.

În virtutea tradiţiei care leagă limuzinele de cele mai înalte poziţii de stat sau de directorii marilor companii la nivel mondial, constructorii premium obişnuiesc să prezinte versiuni blindate ale celor mai luxoase modele din gama proprie. Aşa se întâmplă şi cu Audi, care va lansa la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai nouă versiune A8 care are capacitatea de a rezista la gloanţe şi explozii.

Conform constructorului, noul Audi A8L Security - numele oficial al modelului - îndeplineşte standardele de protecţie balistică VR9, ceea ce înseamnă că reuşeşte să înregistreze cel mai înalt grad de protecţie pe care-l pot oferi modelele civile. Versiunea anterioară blindată a lui A8 L Security îndeplinea criteriile VR7.

Pentru a putea să ofere cel mai ridicat nivel de protecţie pentru A8L Security, Audi a colaborat cu o companie top secretă care a întărit cu fibre de aramidă, aliaj special din aluminiu şi oţel de înaltă duritate zonele în care maşina ar fi putut avea probleme la atacuri.

În plus, A8 L Security beneficiază de elemente precum o cutie blindată aşezată în portbagaj care asigură comunicarea cu exteriorul, uşi blocabile selectiv, un sistem de stingere a incendiilor şi un pachet care oferă aer proaspăt în habitaclu în cazul unor atacuri care includ gaze de toate tipurile.

Noul A8 blindat poate fi comandat în două versiuni de motorizare: V8 Biturbo pe 4.0 TFSI (435 CP, 600 Nm) şi W12 FSI aspirat (500 CP, 625 Nm). Ambele versiuni sunt limitate la o viteză de 210 km/h din cauza proprietăţilor speciale ale anvelopelor flat care permit ieşirea din situaţii complicate cu ajutorul flancurilor întărite. Audi A8 L Security poate fi comandat doar în versiune cu tracţiune integrală, consumă între 10.9 şi 13.5 litri/100 km - în funcţie de motorizare - şi va fi livrat începând cu primăvara anului 2016.

via Audi


Comentarii (2)

  • mishazaitev
    Se pare ca devine o moda ... Parca nicicand marii producatori nu s-au laudat cu modele blindate ca anul acesta....
    6 0
  • ne pregatesc pentru epoca siriana (scad pretul si pretentiile pietei de munca, iar lumea va fi formata din corporatisti, sclavi si interlopi, toate drepturile castigate de clasa medie in ultimii 60 de ani vor fi anulate)
    Willkommen in der neuen Welt
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru