Salonul Auto de la Frankfurt 2015

BMW pregătește noi modele din gama i și așteaptă "în curând" tehnologiile care vor dubla autonomia electricelor

Publicat Miercuri, 16.09.2015
de Mircea Meșter
Comenteaza 5
BMW pregătește noi modele din gama i și așteaptă "în curând" tehnologiile care vor dubla autonomia electricelor - Poza 1
BMW se află în faza de analiză și dezvoltare a modelelor care li se vor alătura lui i3 și i8 în linia de modele ecologice pe care le oferă marca bavareză pe piață.

BMW nu se grăbește să adauge artificial autonomie pe mașinile electrice pe care le are sau pe care le va scoate în viitorul apropiat, considerând că "nu are sens" să mărească cu sute de kilograme blocul de baterii care alimentează modelele sale. Asta pentru că tehnologia pe care o are BMW la dispoziție arată că bateriile își vor dubla capacitatea "în scurt timp" fără a fi nevoie de un plus inutil de kilograme. Acestea sunt declarațiile lui Ian Robertson, unul dintre oficialii BMW responsabili de gama i, care adună modelele speciale hibride și electrice cu care bavarezii încearcă să se impună pe o piață în continuă dezvoltare.

Pe lângă informații interesante legate de tehnologia necesară pe modelele electrice, Ian Robertson a oferit și câteva declarații care ne indică faptul că vom asista în scurt timp la noi lansări de modele în gama i. Aflăm, astfel, că i3 și i8 vor avea câțiva frați pe care BMW îi are în acest moment în dezvoltare.

"Avem o serie de opțiuni care se află în ultimele stadii de analiză. Cert este că gama i va continua să se dezvolte", a declarat același Ian Robertson, citat de Automotive News.

Cele două modele din gama i, i3 și i8, au fost prezentate și lansate în 2013, respectiv 2014. Primul (testat de Automarket AICI) este un model electric de oraș care oferă opțional și posibilitatea montării unui motor pe benzină care funcționează ca prelungitor de autonomie, încărcând bateriile când acestea sunt terminate. BMW i8 (testat de Automarket AICI) este un hibrid sportiv care folosește unul dintre cele mai intersante și avansate motoare pe benzină din gama BMW și un motor electric suplimentar care îi oferă un plus de performanțe și scade serios consumul. 

via Automotive News (înreg)


Comentarii (5)

  • i3 arata ca un rahat pe strada, cu rotile alea mici si silueta de galusca cu prune (nu scuzati cacofonia). daca ignori marca, arata oricand mai bine un citroen c1, si iti ie 4 de alea la banii de i3
    5 12
  • @eee

    complet in (de)zacord cu tine. i3 si i8 sunt acele masini facute de designeri nu de contabili ori ingineri.

    Si mie imi place asa...
    6 1
  • pozele sunt artistice

    daca i8 mai e ceva de el, i3 este o tabla rusinoasa, nu stiu cati dintre voi ati stat intr-unul!
    1 3
  • In realitate i8 arata fenomenal, pe cand i3 e uraat rau
    3 2
  • vrajeala, oricum jumatate din pretul gazului sunt taxe, asa ca unde-i interesul in electrice?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru