Nissan Invitation - conceptul unui viitor model de segment B

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 06.02.2012
Nissan va expune la Salonul de la Geneva conceptul Invitation, un model de segment B, ce va ajunge pe piaţă abia în 2013.

Nissan va acorda o atenţie sporită Salonului Auto de la Geneva de anul acesta. Constructorul japonez vrea să expună la standul său două premiere mondiale care vor atrage cu siguranţă atenţia publicului larg şi a jurnaliştilor. Una dintre surprize a fost dezvăluită chiar astăzi şi se numeşte Invitation.

Conceptul este de fapt propunerea niponilor pentru segmentul B, o propunere cu design sportiv, gata să atace rivali cu renume. Versiunea de serie este aşteptată să se alăture fraţilor Juke şi Micra abia în anul 2013.

Conceptul propune publicului o serie de linii dinamice, care împachetează frumos un ansamblu tehnologic ce îşi propune să fie în deplin acord cu normele de poluare. Pentru asta, modelul de serie va beneficia de o structură uşoară, de o eficienţă aerodinamică sporită şi de o gamă de motoare cu emblema Pure Drive, specifică modelelor Nissan. Graţie acestor trăsături, derivatul de stradă al conceptului Invitation va fi capabil să emită doar 100 g/km, chiar şi în cazul versiunii de top.

Noul reprezentant al segmentului B, posibil chiar un monovolum care să se bată cu Kia Venga, va folosi tehnologii avansate de siguranţă, regăsite în gama Nissan.

Este vorba despre Around View Monitor, sistemul de camere care asigură o vedere la 360 de grade, şi tehnologia Nissan Shield, care include toate sistemele de siguranţă active.

via | Nissan

Comentarii (10)

  • Ar putea fi viitorul Note!
    Pe auto-bild.ro zice ca ar putea fi viitorul Note!
    Actualul nu prea a avut vanzari cat pentru un model obisnuit.
    4 5
  • Probabil ca...
    ... a doua premiera nedezvaluita ar putea fi Husa De IPhone!:)
    2 9
  • @lorinczi.thomas
    gresit !
    Note a avut vanzari mari, dar nu neaparat la noi in tara
    5 1
  • Asta da!, aerodinamica de racheta, super ghiulea...
    5 1
  • @iulianiu lianb
    Nu crezi ca e un "cazan"?
    0 7
  • Carlos
    @lorinczi.thomas
    In 1999, Nissan avea 43 de modele pe piata si doar 4 aduceau bani. Acum Nissan are 65 de modele la nivel mondial si toate sunt profitabile.

    In Europa, Nissan are o fabrica unde produce printre altele si Note. Asta in timp ce alti constructori japonezi si-au inchis unitatile de productie. Vezi cazul Mitsubishi. Oricum, Nissan a fost in ultimii ani marca japoneza nr. 1 in Europa.

    PS:conceptul arata super!!
    7 0
  • rivalul lui B-MAX ???
    hmm, pare interesant...
    3 3
  • opinie
    Rival doar la culoare poate... Nissan o sa vina pe alt segment de pret si cu echipamente avansate.
    4 0
  • @opinie
    Note e din aceeasi clasa cu fostul Fusion (predecesorul lui B-MAX), so?
    Si B-Max e nou si poate sa vina cu tehnologii competitive!
    0 3
  • hai ma...
    Fusion e o cutie goala pe roti
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru