Touring Superleggera Disco Volante - renaşterea vechiului Alfa Romeo Disco Volante din 1952

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 02.03.2012
Carosierul italian Touring Superleggera va aduce la Salonul de la Geneva un concept fascinant. Acesta se numeşte Disco Volante şi reprezintă varianta 2012 a modelului Alfa Romeo Disco Volante (C52) de la mijlocul secolului trecut.

Compania italiană Carozzeria Touring Superleggera va aduce la Geneva un studiu de design foarte interesant atât prin prezenţă, cât şi prin substanţă. Vorbim de conceptul Disco Volante, o reprezentare modernă a celebrului model Alfa Romeo cu acelaşi nume lansat de marca din Milano în 1952 în două versiuni: Coupe şi Spider.

Noul prototip - care sărbătoreşte astfel 60 de ani de la apariţia unuia dintre modelelei iconice ale brandului milanez - reia linia generală de design a modelului de epocă, dar o asortează cu o abordare modernă, demnă de o casă de design italiană care se respectă. Liniile sunt ceva mai angulare şi mai agresive, iar tehnologia disponibilă în 2012 îşi arată faţa în primele fotografii prin blocurile optice dominate de câteva lumini de zi LED.

Touring Superleggera Disco Volante a fost dezvoltat în colaborare cu Alfa Romeo, iar sub capotă vine cu un motor de 4.7 litri şi 450 de cai putere, cunoscut fanilor mărcii italiene din dotarea tehnică a lui Alfa 8C Competizione. Urmând tradiţia recentă a caroserilor italieni, conceptul urmează să fie produs într-o serie limitată la doar câteva exemplare, maşinile urmând să fie comandate de pasionaţii de maşini istorice cu bani foarte mulţi. 

Automarket vă va oferi mai multe imagini ale conceptului italian săptămâna viitoare, de la standul pe care Touring Superleggera îl va avea la Salonul Auto de la Geneva.

via | Autoforum.cz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru