Salonul Auto de la Geneva 2015

Kia K-Velo: coreenii lansează o bicicletă electrică, cu o autonomie de 70 de kilometri

Publicat Vineri, 27.02.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 0
Kia K-Velo: coreenii lansează o bicicletă electrică, cu o autonomie de 70 de kilometri - Poza 1
Kia K-Velo: coreenii lansează o bicicletă electrică, cu o autonomie de 70 de kilometri - Poza 2
Kia va prezenta la Salonul Auto de la Geneva și o bicicletă electrică. Ea se numește K-Velo și poate fi comandată în două versiuni: pentru oraș și pentru teren accidentat.

Pe lângă noul concept Sportspace, Kia va aduce la Salonul Auto de la Geneva și o bicicletă electrică. Puțini știu că brandul coreean a construit și biciclete la începuturile sale, mai exact prin anul 1944.

Conceptul pe care îl vom putea vedea la Geneva se numește K-Velo EV și a fost creat de centrul de cercetare și dezvoltare din Namyang, Coreea de Sud pe o structură de tip monococă din metal.

Propulsia este asigurată de un motor electric de 250 watt, dezvoltat de Bosch pentru a produce un cuplu de 45 Nm. Unitatea este ținută în viață de o baterie litiu-ion polimer, detașabilă, care poate fi încărcată de la priză obișnuită în aproximativ patru ore.

Esential 45 de Nm oferă motorul electric instalat pe bicicleta Kia.
70 de kilometri este autonomia bicicletei electrice de oraș.
Bicicleta va fi oferită în două variante diferite. Prima se va numi City și, după cum o sugerează și numele, va fi destinată celor care se deplasează în oraș.
Autonomia bateriei va fi de aproximativ 70 de kilometri.

Va exista și o variantă MTB, care va garanta o autonomie de 50 de kilometri. Aceasta din urmă va fi echipată cu apărători de noroi și cu anvelope speciale, montate pe jante de 27.5 inch.

Indiferent de variantă, bicicleta electrică Kia K-Velo va cântări 20 de kilograme și va putea ating o viteză maximă de 25 de km/h.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru