Lamborghini aduce la Paris LP570-4 Blancpain Edition

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 27.09.2010
Lamborghini va expune în cadrul standului său de la Paris, alături de conceptul misterios, şi ediţia specială LP570-4 Blancpain, care promite 570 de cai şi doar 1340 de kilograme.

Esential

570 de cai putere dezvoltă noul Lamborghini LP570-4 Blancpain Edition.
3.4 secunde îi sunt necesare noului Lamborghini LP570-4 Blancpain Edition pentru a atinge 100 de km/h.

Una din surprizele pregătite de Lamborghini pentru Salonul Auto de la Paris este ediţia specială LP570-4 Blancpain. Italienii şi-au unit forţele cu producătorul de ceasuri Blancpain, recunoscut pentru susţinerea sa oferită în cadrul campionatului intern Lamborghini Super Trofeo.

Cel mai nou membru al familiei din Sant'Agata Bolognese ascunde sub caroseria din fibră de carbon un motor V10 de 5.2 litri, instalat şi pe Superleggera, capabil să ofere un total de 570 de cai putere. Deşi beneficiază de tracţiune integrală, ediţia Blancpain cântăreşte doar 1340 de kilograme mulţumită procesului de reducere a greutăţii, ceea ce face ca raportul masă/cal putere să fie de 2.35 kilograme pe cal putere.

Resursele de sub capotă vor fi capabile să propulseze supercarul de la 0 la 100 de km/h în 3.4 secunde şi de la 0 la 200 de km/h în 10.2secunde. În aceste condiţii, acul vitezometrului se va opri abia la 320 de km/h.

Comparativ cu versiunea de serie Superleggera, ediţia specială Blancpain diferă doar din punct de vedere estetic, culoarea caroseriei aleasă de producător fiind un negru metalizat, care contrastează perfect cu etrierele şi logo-urile de culoare galbenă Blancpain de la exterior.

Nu lipsesc jantele Skorpius vopsite de asemenea în negru, sistemul de frânare cu discuri din carbon ceramic şi deflectorul posterior din fibră de carbon.

Interiorul a fost personalizat prin folosirea din abundenţă a pielii alcantara.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • :)
    Deja incep sa ma plictiseasca astia de la Lambourghini.
    2 6
  • Ghiulea
    Superleggera deja era cea mai rapida masina din clasa ei. Iar acest Blackpain este cu 90kg mai usor. Cum sa fie plictisitoare o asemenea masina?
    3 0
  • Niculae
    Lamborghini
    Marcajele JB 1735 de la ce vin?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru