10 euro, taxa de acces in Milano

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.08.2007
Autoritatile orasului Milano au instituit o taxa de 10 euro pentru vehiculele non-rezidente in centrul orasului italian.

Autoritatile si Consiliul Minicipal din Milano au votat in unanimitate o noua taxa de intrare in centrul orasului italian. Astfel, toti cei care nu locuiesc in zona centrala a orasului si vor sa intre cu masina aici vor fi nevoiti sa plateasca o taxa ecologica de maximum 10 euro la fiecare intrare. Pretul variaza in functie de motorizare si emisii poluante.

"Vom adopta aceasta masura deoarece este foarte importanta pentru protectia mediului si pentru sanatatea locuitorilor", a declarat Letizia Moratti, primarul orasului Milano.

Noua taxa din Milano va fi experimentata timp de un an, urmand ca autoritatile locale sa reanalizeze utilitatea ei in vara anului viitor. Scopul declarat este reducerea emisiilor poluante cu 50% in aceasta perioada.

Comentarii (2)

  • Ce banditi
    Daca platesti 10 euro nu mai polueaza masina? Imi scoate mai putin fum pe teava? Daca am treaba tot ma duc.
    0 1
  • buna idee
    pt unu: daca platesti cei 10 euro, masina tot polueaza. Dar daca totusi ai treaba, poate te duci cu metroul/autobuzul, care ajunge in 10 min, costa doar vreo 2 euro, nu te mai chinui sa gasesti loc de parcare si nu mai dai nici vreo 4-5 euro pe ziua de parcare, nu? Si vor fi destul de multi, care vor prefera sa nu plateasca acei 10 euro (+inca cei 4-5 pe parcare) si atunci se va reduce si poluarea, nu? O masura similara exista si in centrul Londrei si in felul asta si traficul este mult mai lejer (pentru cei care locuiesc acolo si chiar au treaba). De la sine inteles ca in cazul acestor taxe trebuie ca orasul respectiv sa dispuna de o retea de transport public foarte bine dezvoltata, care sa poata face fata surplusului de pasageri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru