100 de ani cu Lancia

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.08.2006
Cu ocazia implinirii unui centenar de existenta, Lancia va organiza festivitati la care vor fi prezente cele mai importante modele din istoria constructorului italian

Lancia va organiza doua saptamani de sarbatoare in luna septembrie pentru a-si celebra centenarul. Principalele activitati constau in sponsorizarea celei de-a 63-a editii a Festivalului International de Film de la Venetia si in organizarea evenimentului Lancia Club International Meeting, o intalnire a peste 300 de modele Lancia de colectie care va avea loc la Torino.

Printre modelele care vor fi prezente la Venetia se vor numara primele exemplare produse de constructorul italian, masini care au reprezentat principalele atractii ale primilor ani ai filmului mut, dar si modele cu rol principal in filmele italiene ale anilor ‘30, ‘40, ‘50 si ’60. Cei mai cunoscuti regizori care au condus ostilitatile in productii cinematografice in care si-au facut aparitia modelele italiene se numara Claude Lelouch, Dario Argento si Gabrielle Muccino, cei mai importanti actori care si-au alaturat imaginea modelelor Lancia fiind Alain Delon si John Malkovich.

Intalnirea Lancia Club din Torino va avea loc intre 4 si 9 septembrie, exemplarele prezente urmand a fi admirate in expozitii si parade spectaculoase.

Lancia a promis ca la sarbatoare vor fi prezente numeroase modele de colectie cum sunt Lambda (foto), Astura, Aprilia, Aurelia, Alpha, Gamma, Epsilon si Kappa.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru