13 din cele 27 de tari ale UE produc bioetanol

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.04.2008
Mai mult de jumatate dintre tarile UE nu produc bioetanol, Romania aflandu-se printre cei care nu cunosc fenomenul.

Esential

13 din cele 27 de tari ale Uniunii Europene produc bioetanol.

Asociatia Europeana a Bioetanolului (eBio) a publicat un prim studiu pe 2008 prin care anunta ca productia carburantilor ecologici a crescut in 2007 moderat fata de anul precedent dupa ce in ultimii doi ani se inregistrasera cresteri de peste 70%. Explicatia: cresterea pretului materiilor prime si scaderea paralela istorica a pretului bioetanolului.

Procentual, productia din 2007 a crescut cu 13.5% in raport cu 2006, cantitatea totala produsa la nivelul Uniunii Europene fiind de 1.77 miliarde de litri. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Franta, Germania si Spania, scaderea-record fiind inregistrata in Suedia, in conditiile in care nordicii pefera sa importe acest material din Brazilia (Suedia se afla pe primul loc in Europa la consumul de bioetanol).

Foarte interesant este faptul ca producerea combustibililor fosili este inca o necunoscuta in 14 din cele 27 state ale Uniunii Europene, Romania aflandu-se printre tarile care au fost trecute cu 0 in tabelul fabricarii bioetanolului.

via | autoactu  

Taguri: bioetanol

Comentarii (2)

  • importam?!
    pai, motivul e ca noi importam aproape orice....pentru ca romanul vrea lucruri scumpe...
    0 0
  • AndreiRN
    Bioetanolul
    Hmmmmm, articolul este despre bioetanol dar poza reflecta biodieselul.Oricum agricultura va participa din ce in ce mai mult la producerea energiei lichide sub forma de etanol, motorina si gaz metan. La nivel de productie a electricitati bioetanolul si biometanul sunt extrem de promitatoare avand o putere calorica mai scazuta transportul si imbutelierea lor scade din eficienta. Ca maine vedem cum este pusa palinca in rezervor si in romania. Sunt deja state europene unde soferul isi face plinul la magazinele alimentare angrou cu ulei vegetal nou.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru