15 Audi R8 comandate in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.02.2007
Asteptatul Audi R8 are un succes foarte mare in Romania, unde exista deja 15 comenzi.

Porsche Romania, importator oficial al marcii Audi, a inregistrat pana acum 15 cereri pentru modelul Audi R8. Acest lucru se intampla cu doua luni inainte ca modelul sa fie lansat oficial si sa fie prezent in showroom-uri.

Audi R8 se inscrie in randul modelelor foarte scumpe pentru piata interna, preturile celor doua versiuni, cu transmisie manuala si cu cutie secventiala R-Tronic, depasind 100.000 de euro. Mai precis, prima varianta costa 105.000 euro iar cea de a doua ajunge la aproximativ 113.000 euro.

Modelul Audi R8 a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Paris . Este asamblat in fabrica de la Neckarsulm, unde s-au investit aproape 30 de milioane de euro special pentru productia lui.

La fiecare 44 de minute un nou model Audi R8 iese de pe linia de fabricatie. Ca exemplu comparativ, la fiecare 1,5 minute iese de pe linia de fabricatie un model Audi A6.

Comentarii (43)

  • maddan
    lol - corectati va rog
    Dragi copii, corectati va rog chestia asta: asamblarea unui model Audi R8 dureaza 44 de minute. Si gogorita cu A6 a carui asamblare ar dura 1 minut si jumatate.
    Uno: e adevarat ca Audi produce 15 R8 pe zi, dar asta pentru ca au mai multe echipe dedicate care lucreaza in paralel.
    Due: e adevarat ca la fiecare minut si jumatate iese pe poarta fabricii un A6, insa el este asamblat in peste 30 de ore de munca, la fel ca orice BMW sau produs GM similar.
    Intr-un minut si jumatate nici macar nu se usuca imbinarile si sudurile, da-ti-o'ncolo de treaba ! :D :D :D
    Deci reformulati: pe poarta fabricii iese la fiecare 44 de minute un R8, si la fiecare minut si jumatate un A6.
    Altfel va faceti de ras, si e pacat :)
    ps.
    puteti sterge ulterior comentariul meu.
    4 1
  • mea culpa
    Va multumim de atentionare. Aveti perfecta dreptate! Desigur ca este vorba de un nou model a carui proces de productie este terminat si nu de durata efectiva de asamblare a acestuia.
    1 0
  • Oameni buni fiti seriosi
    Oameni buni pana astazi am considerat ca automarket.ro e un site serios dar se pare ca ma insel, pai ce sunt aberatiile astea , ca se face in 1 min si ceva un A6, sa fim seriosi dragi mei, asa ceva nu este posibil nici in cele mai frumoase vise. Da intradevar un audi A 6 este terminat la fiecare 2 min dar la acea masina sa lucrat timp de mai multe ore aprox 2 zile.
    3 0
  • Marius
    exprimare
    Pana la urma exprimarea din articol era corecta. "La fiecare 44 de minute un nou model Audi R8 iese de pe linia de fabricatie", nu face nici o afirmatie lagata de momentul in care intra masina pe linia de fabricatie, deci implicit nu face nici o presupunere despre timpul efectiv de productie.
    2 0
  • SuperstarDriver
    La fiecare...
    La fiecare 5min un taran cu bmw este umilit la semafor/circuit/competitie de catre un conducator de audi...la fiecare 30 de mine o tarfa se urca in bmw si taranu cu bmw sta cu mana afara pe geam cu ceasul rolex cumparat din en-gross mergand cu 40km/h sa vada lumea cat de taran si dobitoc cretin si handicat poti fi in RO si ce inseamna BMW(Bavarian Motherfuckin' Workshit)...la fiecare 30 de sec un BMW merge incet pana in depasesti si apoi zice taranu porcnit in sine lui: ce mah ma depasesti pe mn?eu am bmw....offf mey mey...mi-am luat RS4 si tocmai ce am fost sa ma dau cu el prin capitala si am prins un dobitoc cu M5 noaptea de l-am facut sa planga...baieti cu jafurile voastre BMW-niste pregatiti-va ca v-o dau non stop de acum in colo...BMW e cel mai "sport"?bine bine sugativelor...nesimtitilor...
    2 0
  • Adrian05
    Pentru SuperstarDriver
    Dalut mai t(z)aranule. Din cate imi aduc aminte acest site era un site serios , pentru oameni seriosi. Ce fel de legatura ascunsa ai descoperit tu intre articolul acesta si BMW ??? Nu sunt posesor de BMW dar pot sa spun ca imi plac atat masinile lor cat si politica acelei companii. Si chiar crezi ca ne intereseaza pe noi faptul ca un taran cu RS4 s-a luat cu alt taran cu un M5 pe strada prin capitala ??? Ala o fi taran ca merge cu 40 km/h prin capitala, dar tu esti mai taran decat el ca te apuci sa scrii chestii d-astea ca si comentarii la un articol.
    Oricum, cand o sa ma vezi pe strada o sa inghiti fumul gros de la DIESEL-ul meu ca eu nu ma iau cu tine, eu te depasesc finutz.

    Te pupa mosu'
    2 0
  • audist
    De acord
    Sunt de acord cu Adrian05. Soferii de audi sunt mai finuti dar nu trebuie sa se laude cu asta. :D Noi depasim in tacere
    2 0
  • YMihai
    ...
    ...si despre Logan nu ziceti nimic ??? Hai maaaai !!! Stau si urmaresc zilnic astfel de stiri...precum si comentariile din ce in ce mai idioate.Si mai rau e ca nu ma pot abtine sa nu scriu...si deci devin complice... E urat sa spunem ca soferii de BMW...sau aia de Audi...cum totodata se mai aude si despre soferii de Logan ca ar merge cu halogenele aprinse ...si ca soferii de Cielo erau acum cativa ani figuranti...sau...sau ca aia cu Skoda Octavia le alearga prin orash...etc.

    Suntem mai intai de toate oameni...iar daca cei care au Audi sunt deja mai finuti ...atunci probabil ca dintre acestia...cei ce au transmisie Quattro sunt mai cerebrali ??? ...sau poate ca nu.

    p.s. la fiecare 1.5 minute un Logan iese pe poarta fabricii...iar in curand...la fiecare minut un Logan va iesi pe poarta fabricii. Asta nu inseamna ca un Logan este construit intr-un minut...ci ca la fiecare 60 de minute ...sunt gata (sau vor fi in curand)60 de Loganuri...

    Na ca v-am dat subiect de barfa !!!
    2 0
  • raspuns
    Pentru acei vizitatori care simt nevoia sa se exprime vulgar va reamintim, dragii nostri, ca trebuie sa respectati niste limite ale bunului simt. Comentariile vulgare nu vor mai fi publicate. Exprimati-va liber, dar nu vulgar! Va multumim!
    2 0
  • Adrian05
    ...
    Multumim pentru subiectul de barfa :) De logan nu cred ca putem zice ceva. Reprezinta un fenomen prin simplul fapt ca exista ...

    Audist, ar trebui sa spui ca unii soferi de audi sunt mai finutzi decat unii soferi de bmw si invers. Unii soferi de solenza sau de logan pot fi mai finuti decat cei dinainte, dar nu formuleaza nimeni problema asa.... Pana la urma nu cred ca are atata importanta ce masina conduci. Chiar daca te dai jos dintr-un renault sau dintr-o toyota, se vede cat de finutz esti dupa cum arati, cum vorbesti si cum te porti cu cei din jurul tau. Am vazut pana acum tzarani coborand din orice marca/model de masina, nu neaparat audi sau bmw.

    Cat despre 1.5 min... cat timp exista cerere se va incerca marirea capacitatii de productie. Daca ar fi cerere mai mare ar iesi mai des masinile din fabrica.... Nu cred ca ies direct pe poarta, ci in parcarea din curtea fabricilor...
    2 0
  • Constantin
    Totusi problema e alta ...
    Desi nu s-a importat inca in RO, desi costa peste 100.000 euro, sunt deja 15 baieti cu bani care l-au si comandat.

    Deci totusi exista bani si la noi, e drept nu distribuiti la populatie ci adunati de cei care s-au "priceput".
    2 0
  • Diditel Nicolae din Bucuresti,
    Apropos de tzarani
    Nu cred ca exista tzarani cu masini straine. Masinile staine sunt cu circuit inchis, doar pentru Bucuresteni.
    2 0
  • lucian
    tot pt SuperstarDriver
    Am si eu un Audi, dar dupa ce am citit ce ai scris mai sus, imi este rusine sa o mai conduc...daca intelegi ce vreau sa zic (ma indoiesc totusi,ar fi bine sa-i explice cineva).
    2 0
  • Impellitteri
    Realitatea
    Fratilor,majoritatea posesorilor de BMW sunt dubiosi:narco- traffico,cocalari ,smenari,pesti si alte hamsii.Insa stiu ca mai sunt printre posesorii de BMW-uri si oameni rasati si destepti .Pacat totusi ca sunt prea putini.Nu au rost aceste discutii beligerante.faceti pace!!
    2 0
  • Parinti cu bani
    nu stiu de ce am trecut de la r8 la bmw,am vazut un rs 4 in actyune era forlighter la rally sezonul trecut si masina de recunoasteri e super dar imi plac si bmw-urile (pan la urma au facut si fac istorie) ,cat despre r8 o sa le vedety la vara pe litoral ,mi se pare o masina mult prea inutyla pt romania ,da no exista taty cu bani si copii rasfataty
    Sa lasam loganul in amraul lui cai o masina numa buna de frecat pe drumurile romanesty
    2 0
  • johndoe
    spirit de cireada: pune unu un comentariu aiurea, toti se simt jigniti in amoriul propriu si incep sa faca pe interesantii.......................si mai spuneti ca aveti minte :(
    1 0
  • Sandel a lu Mos Gitza
    uai Diditel Nicolae din Bucuresti
    Uai da ci vrei sa zici cand zici ca numai bucuresteni au masini staini? Eu mi-am luat un audi q7 si scrii pi el ca-i fabricat la nemti adica in germania. Imi mai priponesc vaca de masina cand plec sa beu. La multz ani uai Didel, uai, ca esti prea bengos.
    2 0
  • salutare oameni buni
    Ce faceti oameni buni?! sunt in afara tarii acum si citesc acest mesaj pe la 1 dimineata. foarte interesant mi se pare cate si ce fel de scantei provoaca un articol despre o masina. o masina care de altfel este foarte eleganta dar si agila la privire. ar fi frumos daca participantii la forum s-ar limita la pareri personale, si nu cacealma. in asa fel oamenii ar putea afla ce place la lume (romani) si ce nu place. eu zic ca este meritul celor de la audi ca au reusit sa scoata asa un concept pe piata, care deja este foarte competitiva. plus, audi lucreaza de mult timp la proiectul asta ambitios. sper sa incurajeze alti producatori, ceea ce ar duce si la o scadere de pret al masinii.
    cat despre romani care au comandat 15 masini, mi se pare frumos. de altfel oamenii bogati sunt cei care pun romania pe harta lumii, de bine sau rau.

    ps: daca vreti, va rog cititi cu atentie ce scrie in articole ( pentru cei care nu au inteles corect legat de 44 min) si chiar daca apare cate o greseala, fiti prietenosi si aduceti la atentia autorului...

    multam,
    ion
    2 0
  • Audi
    Daca nu stiti mai documentativa, 44min sau 1.5min reprezinta intervalul de timp dintre doua masini ce ies ca produs finit.
    Procesul de fabricatie urmarit pe o masina este mult mai mare. AVIZ LOL
    3 0
  • SuprstarDriver
    Haha...
    Am scris ce am scris pt ca m-am saturat de taranoii cu bmw-uri cu jafurile lor urate si de tot rahatu, cu interioarele lor arhi copiate si nasoale la toate modelele si de scartul lor de tot cacatu ca sa atraga si prostu cu ceva lumea dak are fata de cur...
    si desigur pt ideile lor preconcepute ca BMW e cea mai sportiva masina din lume...ah da bn?RS4 vs M3...pl si-a luat-o M3...noul RS6 vs M5 iar BMW si-a luat-o in gura...sa nu zic ca RS6 are 580CP ca deja lesinatii cu BMW-uri isi fac planuri de tuning ca sa ii bata pe astia cu audi...ha...cand o sa ne bateti noi cu cacaturile voastre bmw-niste o sa fie RO mai tare ca Germania...eu sunt jignit de toti la...gii care spun ca:pasarik are alt gust in bmw"...o nesimtire mai mare ca unu care are bmw nu se poate...face el scart mart la colt de strada tarani pocniti:)) Pai n-o sa vedeti voi faruri cu LED-uri si masina mai frumoasa si mai rapida ca R8 in viata voastra bei oameni retardati cu bmw-uri...ma f...i la inima, v=o trag si eu...am bun simt pana la o limita cand cineva trece de limita aia...apoi trec la atac...si da noi ce cu audi nu stam cu mana pe geam si mergem cu 40 la ora ca voi ca sa agatam tarfele pe strada, noi avem creier si ne luam masina ca sa o alergam nu ca sa facem l....a in ea ca voi pocnitilor ce sunteti!fie-va rusine cu cacaturile voastre de masini de retardati...pana si revistele spun de voi ca sunteti niste manelari cretini si idioti si cum isi cumpara cineva bmw cum se crede Dumnezeu...haha...articol din TopGear preluat...mi-e mila de unii ca voi...dobitoci cu creier de maimuta ce sunteti!
    2 0
  • bai sup..eratule driver
    tu la cine te adresezi, mai sofere. daca as fi administrator sa mor daca nu as sterge mesajul asta al tau. faci de ras ceea ce reprezinti. stiu ca nici nu ar trebui sa te bag in seama, deci greseala mea, dar cand iti iei atat de mult din timp sa scrii pe forumul asta, fa-o ma cu respect fata de audienta.
    si daca tot ai norocul de a apasa pe pedalele unei masini frummoase fi si tu la locul tau si lasa-i si pe altii care nu sunt asa norocosi sa afle cat de multe pot de pe forum.
    2 0
  • SuprstarDriver
    Recunosc! Nu mai pot!!!!!
    Gata! Recunosc! Ma calcat unu cu un bmw cand eram mic...de atunci cand vad un bmw pe strada incep ca am tot felul de ticuri, ochiul drept imi clipeste necontolat, injur, scuip, scriu comentarii de kkt pe tot felul de site-uri cu masini... etc. SALVATI-MA!
    2 0
  • ciprian
    Este o placere sa fii sofer.
    R8 este ,intr-adevar o super masina!Nu o am si nu am condus un asemenea bolid dar,caracteristicile pe care le poseda o denota ca fiind o supermasina.Cine este in masura sa comenteze despre acest R8? Cineva care este sofer si nu conducator auto si care a"posedat-o"!Cit despre conflictul verbal dintre posesorii de automobile etala mai sus .....sa sofezi este o placere nu o lauda.Cu manele sau fara,cu Rolex sau Qartz ,tzaran sau orashean,Sa sofezi este o placere.Acum ce sa spun ,puterea motorului este valabila dar pe o pista de Grand Pricx.Pe mine unul ma intereseaza consumul,siguranta ,rezistenta directiei la curbe periculoase si nu in ultimul rand comfortul!Incercati sa conduceti un DAF XF si dupa asta mai scrieti despre cine e mai tare si cine nu!!!
    2 0
  • Satul
    Eu sunt satul de razboiul civil dintre "BMW si restu". Ce a fost BMW ce istorie a facut? Va spun eu, ceva normal nu iesit din comun. Si ideea cu taranu si BMW o sustin. Am un prieten *mai multi dar fac referire la unu: Are un BMW 545i si la dat drept M5. Toata seara este la plimbare pe magheru si se ia cu toata lumea? Ce denota asta? ca e un idiot, dar sa nu uitatm tricoul roz ceasul, bratarile, figurile, si stilul de a fuma(toate de 2 bani) Fratesu are un 320d si face si mai si figuri, treaba e ca ei au recunoscut in fata : De ce dracu ti-ai luat ma bmw ca de bani aia luai senzatie de masina? Raspuns: Pentru fite tata!!!!
    raspunsul face tot.
    2 0
  • Eu conduc un BMW Seria 7 Sedan. Nu sunt manelar, nu-s traficant, cocalar, smenar, peshte sau alta hamsie. Sint doar un tip care a avut norocul sa aibe o stare financiara buna, de ajuns de buna cat sa-mi permit o astfel de masina. N-am luat masina pentru a merge cu 40 km/h pt a agatza tarfe sau pentru a face impresii. Am luat masina asta pentru comfort si pentru ca e foarte usor de condus (cu BMW pana si parcarea laterala pe un bulevard aglomerat din Constanta devine o placere). In zilele noastre cand omul isi cumpara o masina, el se gandeste sa-si ia o masina care sa fie comfortabila, cu performante bune la motor, consum redus si sa-i fie usor omului sa o conduca. Audi R8 s-ar putea incadra la aceasta categorie.
    Despre Audi R8: El costa 115.000 euro doar in Romania! Si nu cred ca va dau ei ceva optiuni in pretul asta. Pe cand la reprezentanta din Germania, iti poti lua un R8 cu full options cu max. 95.000 de euro. Si in plus neamtului ii convine sa dea banii astia pe asa o masina, ca la ce autobahn are in Germania e si normal sa vrea sa conduca un R8, are ce face cu ea. In Romania, la ce "autobahn" avem, poti sa-ti iei un R8 ca sa stai cu ea in service.
    2 0
  • cristian
    unii prosti care de la R8 au ajuns la "tzaranii cu BMW-uri"
    am impresia k unii din cei care tot o ard cu "Bavarian Motherfuckin' Workshit" is idioti, nu stiu:-??...Audi R8 este intradevar o masina frumoasa atat din punct de vedere estetic cat si din punct de vedere al performantelor.Se vede k Audi se perfectioneaza si face adevarate progresii...Dan m-a pus pe ganduri cu R8-ul care se poate lua din Germania cu numai 95.000 fatza de unii care isi iau cu 115.000 din RO.Un singur sfat dak asta e adevarat,duceti-va in Germani si va luati R8...k romanu tot hot a ramas...Apropo de "manelari,traficanti, cocalari, smenari, peshti sau alta hamsie"...bai mai lasati-ma nu are voie omu sa isi poarte BMW-ul pe strada k e catalogat de niste oameni invidiosi,idioti care viseaza noapte cum pune mana pe un schimbator de BMW,Audi,Mercedes sau alte splendori de masini
    2 0
  • fratilor
    Bai fratilor as avea si eu ceva de zis daca se poate... parerea mea e ca nu ar trebui sa caracterizam masinile dupa indivizii care le conduc... eu Zic ca atat BMW cat si Audi au reusit in decursul anilor sa scoata pe piata `masini care sa satisfaca cerintele clientului la vremea respectiva si au reusit sa impresioneze prin performanta si design,exceland odata cu trecerea anilor si dezvolatarea tehnologiei in acest domeniu... acuma nu inseamna ca daca mai vedem in trafic un BMW condus de un tip cu tricou roz bombon, fumand nu stiu cum, si care incearca sa demonstreze celor din jur cat de bazat e el,, toti conducatorii de BMW sunt la fel...sau ca BMW-ul e pt tarani,nicidecum ...problema nu e la masini ci la om ... ar trebui ca romanul sa isi mai schimbe mentalitatea si sa invete impresioneze si prin modestie.
    2 0
  • AUDI R8
    ESTE OMASINA FOARTE DRAGUTA
    3 0
  • Rachel
    Audi R8
    Momentan R8 este cea mai buna masina sport.
    3 0
  • adrian
    masini
    Majoritatea dinte voi ati spus numai aberatii,nu conteaza ce masina ai important este sa fii om si fiecare isi cumpara masina in functie de posibilitatile materiale si nu este cazul sa caracterizam omul in fuctie de masina pe care o detine.Cine isi cumpara un BMW gata este tare,fitos si mai stiu eu cum dar el este posibil sa fie un semianalfabet cum am mai vazut.
    0 2
  • BMW
    pt ala care se ia de BMW-uri si de tarani.M6 are un V10 DE 507 CP.si la viteza nici in visele tale nu o sa-l intreaca r8.audi r8 ajunge la 310km si BMW M6 LA 330.asa pentru cultura ta generala.
    0 3
  • secret
    ...
    Un "baiat" cu bani e si in Onesti.Nu are decat 50 de ani si are si el un "amarat" de R8.
    2 0
  • ...
    foarte tare r8-ul....sunt din onesti shi am avut ocazia sa il vad de nenumarate ori pe strazi.....un motor belea, aceleratzie fff tare...design nota 10....
    1 1
  • ESTI SE RAS
    Ma baiatule, eu cred ca tu de fapt.. mergi pe jos, si aspiri cu putere la 4,2 ul aspirat de pe noul RS4, insa problema se pune altfel, taran intelectula ce pretinzi ca esti. Eu sincer posed un BMW, in leasing sau cum vrei tu, ma consider destul de elevat sa nu scot mana pe geam, sa nu pornesc muzica tare la semafor si alte chestii de acest gen. Am condus si masina pe care pretinzi ca o ai, da RS4 ul ala, intradevar o senzatie... Daca BMW si-a facut in tara asta amprentata grav de regimul comunist un renume prost, este din pricina faptului pt ca probabil in anii 90' cand tu invartea volan de caracior de butelii, BMW era intre prefereatele celor care se descuracau sa faca ceva banuti, si nu cinstit. Nu prea ai stofa pt a conduce un audi, sincer
    PS: Se conduce el bine RS ul ala, dar senzatia pe care mi-o da mie tractiune spate de la BMW, putine masini o mai au .
    1 2
  • Silviu
    ....
    Foarte tare audi r8-ul miar placea si mie unu.Este o masina superba
    2 1
  • mitzza
    mai citeste
    Pt BMW: in caz k nu stii ma taticule....au scos si R8 cu V12 tdi....care trece pe langa M6-le tau fara probleme;);)
    1 2
  • NASPA
    Stiiiii! ce e naspa ? Ca in romania nu prea ai unde sa mergi cu asa masini,in plus la ce strazi avem noi....si 2 autostrazii A1-A2 ce plm =)))) ne facem de ras,deja ne-am facut oricum...Numai faceti comparatii total aiurea,va pierdetii timpul, fiecare masina e buna in felul ei...plus in fiecare in an li se schimba cate ceva la motor...audi se ieftineste odata la 4 ani ,pe cand bmw ,poate mai repede,poate mai incet.Eu va zic sa taceti si sa numai dati din gura pana nu le conduceti si atunci sa vedeti diferenta. MS
    0 2
  • Marpha Audi R8
    Pardon Maddan...frate, ai stat mult sa te gandesti?
    parerea mea e ca ar fi trebuit sa scrii mai corect pentru a te crede cineva, ca la cat de analfabet ejti....;)
    0 2
  • nu conteaza
    pt baiatul ala q rs4
    bai asta q audi rs4 nu zice nimeni k audi nu ie masina buna ba din contra e ff buna frumoasa etc dar no mai compara q bmw k bmw e bmw app zici k ai rs4 nu uita ai 420cp pe rs4 io am M5 507cp dak zici k te-ai dat q M5 si lai facut as vrea sa vad si eu asta asa k astept aici un coment sa vede, qm facem sa facem o liniutza astept nu uita tarane bmw e bmw
    0 2
  • ba driver in primul rand am si eu o intrebare pentru tine:AI MANCAT CEVA AZI? cand o sa fie audi peste BMW atunci o sa zboare porcu.bmw-urile sunt recunoscute ca fiind cele mai sportive masini in clasa lor.u te dai mare finutz si om calculat care conduce audi dar tu de fapt esti mult mai prost si cioban ca orice posesor de BMW.te inteleg ai o masina frumoasa puternica dar lasa-ne frate ca oameni ca tn sunt peste tot.
    0 2
  • Alexandru
    audi r8
    eu cand am vazut cat costa un audi r8 ma lasat cu gura coscata
    2 0
  • DS
    EU SUNT DETERMINAT CAND AUD UN AUDI R8 SI CAND AL VAD
    1 0
  • ghjgehy
    e suuuuperba maajina asta . :X =p~
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru