197.000$ pentru un Mini

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.03.2007
Cel mai scump Mini din lume a fost vandut la o licitatie pentru suma de 197.000 de dolari. Masina a fost o legenda a curselor britanice din 1965.

Cel mai scump exemplar original Mini din lume a fost vandut la o licitatie pentru impresionanta suma de 197.000 de dolari. Valoarea acestei masini nu este una supraevaluata, deoarece micul Mini este o adevarata legenda a curselor.

In 1965, aceasta masina a fost primul si singurul Mini care a castigat raliul Marii Britanii RAC. Un an mai tarziu a dominat Raliul Scotiei, clasandu-se printre primele locuri. Dupa 30 de ani in care a fost uitat, automobilul a fost restaurat cu o mare atentie la detalii.

Masina nu a rulat decat 4.825 de kilometri motorul acesteia fiind, la momentul vanzarii, in perfecta stare de functionare. Potrivit expertilor motorul inca suna perfect la 8000 de rpm.

Pretul final a fost de doua ori mai mare decat cel de pornire, la care fusese estimata masina, si a fost achitat de un colectionar auto.

Comentarii (3)

  • castravecioru`
    cred ca
    cred ca este cel mai scump brelocpe care l-am vazut vreodata...
    0 0
  • prudentul
    ha ha
    Mini-ul este o gluma proasta, nu o masina. La ce automobile superbe se fac azi in lume, trebuie s[ fii idiot sa cumperi asa ceva. Si super-idiot sa dai 197.000 dolari pe jaful asta vechi de 30 de ani. Am zis. Astept obisnuitele injuraturi din partea celor la curent cu laifstailu'. Ca daca a zis cineva ca Mini-ul e "cool", apoi musai si "cunoscatorii" sa aiba comportament de turma.
    0 0
  • pt prudentul
    Esti deosebit de frustrat si tampit frate daca ai putut sa indrugi asemenea tampenii,probabil ca nu esti la curent cu termenul de "masina de epoca" care a mai si castigat un raliu celebru din 65,nu e vorba de marca...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru