200.000 de amenzi de la o camera video defecta

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 11.04.2008
Circa 200.000 de britanici au fost amendati pentru viteza de o camera video care nu avea afisajul corespunzator.

Camera de supraveghere reprezinta un suport de baza pentru politia rutiera din Marea Britanie. Cele mai multe amenzi se dau prin intermediul datelor furnizate de camerele video care citesc viteza automobilelor.

Cazul unui britanic amendat in urma rezultatelor emise de o camera video ar putea deveni un precedent pentru inca 200.000 de astfel de contraventii. Simon Grills a primit o amenda de 60 de lire sterline (75 euro) pentru depasirea vitezei regulamentare pe o autostrada britanica.

Britanicul a demonstrat ca afisajul electronic al limitarii de viteza nu functiona, iar amenda primita in urma datelor furnizate de camera video a fost retrasa. Apararea lui Simon Grills a demonstrat ca respectivul afisaj nu functiona din noiembrie 2005.

Dupa solutionarea acestui caz, autoritatile nu au luat nicio masura pentru a repara inadvertenta existenta, iar 500 de soferi sunt amendati zilnic.

In aceste conditii, mai mult de 200.000 de soferi au fost amendati in urma folosirii acestei camere video de supraveghere din noiembrie 2005 si pana in prezent.

Cel mai probabil, majoritatea nu vor contesta amenda primita. In cazul in care o vor face, contraventiile efectuate in timpul zilei nu au vreo sansa in instanta. Camera video este amplasata intr-o zona in care limita de viteza cobora de la 110 km/h la 80 km/h.

Via | MotorAuthority  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru