207 GT Turbo: la toamna

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 12.07.2006
Peugeot are cu ce sa se laude in toamna acestui an. In asteptarea lui 207 RS (180 CP), vom putea admira prima versiune sport a modelului de serie: 207 GT Turbo (150 CP).

O noua candidata la titlul de regina a sportivelor in doua volume promite mult din punctul de vedere al design-ului si al cailor putere. Peugeot 207 va dispune, din toamna, de un motor mai exotic si egal, in viziunea iubitorilor auto, cu ideea de sportivitate.

Este vorba de Peugeot 207 GT Turbo, motorizat de un propulsor nou-nout dezvoltat din colaborarea dintre BMW si PSA (Peugeot-Citroen). Scopul este simplu: de ce sa incerci sa construiesti motoare supertehnologizate pentru a incerca o demonstratie de forta din punctul de vedere al imaginii cand poti utiliza, cu aceleasi efecte, un simplu accesoriu, cum ar fi turbocompresorul? Minionul Mitsubishi Colt CZT este exemplul perfect: 1.5 Turbo, 150 CP. O mica bomba pe roti.

Asadar, si la francezii de la Peugeot se respira aer de inalta presiune. La un design captivant si evocativ (este foarte clara trimiterea la dinamicul 907 cu motor de 12 cilindri), modelul din Hexagon adauga performante foarte interesante: din aparent inofensivul sau motor cu patru cilindri Turbo de 1.6 litri cu injectie directa pe benzina ies 150 CP/5800 rpm si un cuplu maxim de 243 Nm la doar 1400 rpm.

Disponibil exclusiv in versiune cu trei usi, dotarile de baza ale lui 207 GT Turbo sunt foarte bogate.

Sa amintim doar cele sase airbag-uri, sistemele ABS, ESP, EBA (asistenta la franarea de urgenta), EBD (repartitor electronic al fortei de franare), climatizarea bi-zona, plafonul panoramic, blocurile optice active sau jantele de 17 inch.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru