267 € pe zi, taxa auto in suburbiile Londrei

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.02.2008
Camioanele, microbuzele si autobuzele care vor tranzita cartierele marginase ale Londrei vor fi plati o taxa de poluare.

Esential

12.000 de vehicule vor fi afectate zilnic de noua taxa de poluare.
267 de euro este valoarea maxima a taxei impusa in Low Emission Zone.

Transportatorii britanici care tranziteaza Londra au noi motive de ingrijorare. Astazi Ken Livingstone, primarul capitalei britanice, a demarat al doilea program de reducere a poluarii, care include deschiderea noii zone de taxare ce se aplica in suburbiile Londrei.

Low Emission Zone va afecta in primul rand soferii de camioane de mare tonaj care vor fi nevoiti sa plateasca pana la 200 de lire (267 de euro), in functie de tipul masinii, pentru a putea tranzita cele 33 de cartiere marginase care intra sub incidenta legii.

Potrivit unor estimari preliminare aproximativ 12.000 de soferi de camioane si autobuze vor fi afectati de noua lege. Vehiculele care vor fi supuse noilor reglementari sunt camioanele diesel si cele peste 12 tone care au fost produse inainte de octombrie 2001 sau cele care nu indeplinesc normele de poluare Euro 3.

Microbuzele cu opt locuri si autobuzele sunt si ele afectate de lege, singura solutie ramasa proprietarilor fiind echiparea vehiculelor cu catalizatoare moderne care sa reduca nivelul emisiilor sau folosirea unui combustibil alternativ.

Modelul taxelor exagerate impuse de primaria londoneza a fost preluat luna trecuta si de orasul italian Milano, acestuia urmand sa i se alature si Roma si Torino.

Comentarii (5)

  • Cristi
    Taxe
    Cred ca sau orientat din Romania cu aceasta taxa. Cu aceasta ocazie le mai da apa la gura guvernantilor nostri.
    0 0
  • george
    SAU SAU S-AU ORIENTAT?
    Poate ca e vitavercea...aia din tarile civilizate aplicau masuri drastice impotriva poluarii atunci cand noi ne bucuram ca am scapat de Ceasca...Deci se pare ca apa calda si painea feliata au fost descoperite mai demult...
    0 0
  • bbbobbbo
    de acord
    de acord cu george (la ambele capitole, atat taxa cat si gramatica :) )daca nu se iau aceste masuri, care par cumplite in prima instanta, cat de curand in europa si sua, in marile metropole, nu se va mai putea circula nici pe jos.Bine, la noi e altceva, vehiculandu-se - toata lume stie - ca banii ar cam intra in anumite buzunare prim-ministeriale - ooops!
    0 0
  • cumatru
    la noi e mancare de peste (un peste care nu exista)
    la noi taxa se aplica pentru masinile euro 3 (este exagerat de mare pentru o masina euro 3 care la cantitatile de emisii se apropie extrem de mult de standardul euro4)- pentru a inlatura concurenta pentru masinile noi (produse pe plaiuri mioritice :-" )iar pentru masini vechi care nu corespund nici unei norme de poluare taxa e foarte mica.la noi nu e taxa impotriva poluarii...la noi e ..cine stie ce e ? ca nimeni nu stie sa spuna ce e nici macar cei care au elaborat-o.
    0 0
  • cristi
    pt cumatru
    euro4 fata de euro3 are emisiile poluante reduse la jumatate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru