500 Aria Concept, premiera Fiat la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.02.2008
Fiat va lansa la Geneva noi versiuni ale modelelor sale deja cunoscute. In centrul atentiei va sta insa conceptul 500 Aria.

Esential

98 grame CO2/km emite conceptul 500 Aria.

Standul Fiat de la Geneva nu va iesi in evidenta printr-un model 100% nou, insa va fi locul in care vor debuta noi versiuni ale modelelor deja cunoscute in gama si un concept ecologic din linia verde Aria. Astfel, dupa ce la Frankfurt am facut cunostinta cu primul venit in noua gama inventata de italieni, Panda Aria, Geneva va gazdui lansarea lui 500 Aria, un model care va iesi in evidenta prin consumul infim si prin emisiile poluante scazute la minimum. Fiat echlibreaza astfel balanta lansarii versiunii supersportive 500 Abarth (165 de cai putere), care va avea loc la cativa metri distanta, in standul de marca al Scorpionului italian.

500 Aria dispune de motorul Multijet de 1.3 litri dotat cu filtru anti particule DPF care indeplineste normele Euro 5 emitand doar 98 g CO2/km. Prototipul este dotat cu o cutie automata Dual Logic si cu sistemele Stop&Start si EcoDrive, fiind conceput aproape in totalitate din materiale reciclabile si ecologice.

Pe langa 500 Aria, la standul Fiat vom putea admira nou-lansatul Croma, practic o versiune break a lui Bravo, care va veni la Geneva cu motorul Multijet de 1.9 litri, dar si varianta Sport a lui Fiat 500 (1.2 benzina, transmisie Dual Logic).

O alta noutate absoluta in gama o reprezinta versiunea Sport a lui Grande Punto pe motorizarea 1.3 Multijet 90 CP. Aceasta ajunge la 175 km/h viteza maxima, are nevoie de 11.9 secunde pentru 0-100 km/h si consuma mai putin de 5 litri/100 km in ciclu mixt. In plus, gama Grande Punto primeste noi culori exterioare si materiale interioare.

Fiat Bravo va fi prezent la Geneva prin recent lansata versiunea Multijet de 1.6 litri (105 si 120 CP). Panda Panda Climbing este ultima noutate de la standul Fiat. Aceasta este alimentata cu metan (motor Natural Power, aa cum este el botezat de italieni), are motor de 1.2 litri si dispune de tractiune integrala.

Via | Fiat

Comentarii (1)

  • PikaChu_46
    Panda ???
    Eu stiam ca Fiat lanseaza si Panda Aria !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru