6000 de dealeri auto germani sunt in pericol sa dispara

De Iulian Cazacu
Publicat Vineri, 08.01.2010
Aproximativ 6000 de dealeri sunt in pericol dupa incheierea echivalentului programului "Rabla" in Germania.

Esential

6000 este numarul de dealeri care ar putea fi afectati in Germania.

Incheierea programului de reinnoire a parcului auto din Germania, ale carui fonduri au fost epuizate in cursul lunii octombrie a anului trecut, ar putea lasa fara obiectul muncii nu mai putin de 6000 de dealeri auto din aceasta tara.

Inceput in ianuarie 2009, programul Rabla in versiune germana oferea o prima de 2500 de euro fiecarui proprietar care avea o masina mai veche de 9 ani. Avand initial un buget de 1,5 miliarde de euro si limita de 600 000 de masini, programul a fost extins pana la 2,5 miliarde de euro. Impactul programului a fost variat, de el profitand in special producatorii de masini accesibile ca pret. Marcile de lux nu au fost insa avantajate de acesta, pierzand chiar un numar important de clienti care au optat pentru masini mai ieftine. Astfel, Daihatsu, Hyundai, Dacia si Lada au inregistrat cresteri ale vanzarilor de peste 100%.

Expertii sunt totusi de parere ca mare parte a problemelor sunt cauzate de managementul prost, subliniaza Financial Times Deutschland.

via | just-auto (inreg.)

Comentarii (1)

  • mare parte din ei turci,arabi.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru