680 de cai elveţieni pentru Porsche Cayenne

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 13.02.2011
Tunerii elveţieni de la Mansory au creat un kit de caroserie şi un pachet de performanţă pentru Porsche Cayenne. Mulţumită modificărilor mecanice, SUV-ul german dezvoltă 680 de cai putere.

Casa de tuning elveţiană Mansory a creat un pachet de caroserie şi un kit de performanţă pentru cea de-a doua generaţie a lui Cayenne. La exterior, cel mai bine vândut model al constructorului din Stuttgart a primit un kit din fibră de carbon care îi conferă un statut mult mai impunător. Prin intermediul acestuia, lăţimea modelului german a fost mărită cu 60 de milimetri în partea din faţă şi cu 80 de milimetri în partea din spate.

Spoiler-ul faţă al SUV-ului din Stuttgart a fost restilizat, pragurile laterale lăţite, iar capota dispune de fante pentru aerisire. Pentru ca ecuaţia elveţienilor să fie completă, aceştia au ales jante monobloc cu dimensiuni cuprinse între 21 şi 23 de inch.

Sub capota SUV-ului german se regăseşte propulsorul V8 de 4.8 litri care, în mod normal produce 493 de cai şi dezvoltă un cuplu motor de 699 Nm. Prin recalibrarea unităţii ECU, înlocuirea turbocompresorului şi montarea unui sistem nou de evacuare, elveţienii au reuşit să stoarcă din propulsorul lui Cayenne 680 de cai şi 800 Nm.

În aceste condiţii, SUV-ul din Stuttgart sprintează de la 0 la 100 de km/h în 4.4 secunde şi poate rula cu cu o viteză maximă de 300 km/h.

Via | Mansory

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru