9 milioane de britanici nu stiu nimic despre masina lor

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 25.06.2007
Nu sunt inventii, ci rezultatele unui studiu amplu facut in Marea Britanie.

Cel mai recent sondaj realizat pe piata auto din Marea Britanie a relevat un lucru incredibil. Circa 9 milioane de proprietari de masini din Marea Britanie nu cunosc mai nimic despre masina lor sau despre caracteristicele ei.

Cifra este imensa avand in vedere ca reprezinta peste 30% din populatia Marii Britanii care conduce o masina. Rezultatele acestui studiu au dezvaluit unele lucruri aproape de necrezut.

Astfel, circa 2,5 milioane de soferi din Marea Britanie nu stiu unde sa gaseasca roata de rezerva. Una din sase femei soferite nu stiu sa deschida capota masinii, iar unul din cinci barbati nu stiu nimic despre bujiile masinilor.

13% dintre soferii britanici nu stiu sa alimenteze rezervorul special cu apa pentru parbriz. Si lucrurile nu se opresc aici. Mai mult de 1 milion de soferi nu citesc indicatorul care arata ca benzina este pe sfarsit in rezervor.

Studiul a dovedit ca 44% dintre soferi, adica 15 milioane de britanici, au de obicei probleme la plecatul de pe loc si caleaza motorul.

Si daca toate acestea nu erau de ajuns, sa mai spunem ca aproape 10 milioane de soferi nu stiu ce capacitate au motoarele masinilor lor iar unul din zece soferi nu stie ce varsta are masina lui.

Comentarii (25)

  • foarte tre frate :)):)):))
    si eu care credeam ca la noi e nasol...
    0 0
  • liviosu
    britanici prosti
    vino frate, in romania,sa vezi cum stie romanu' si cate fire de praf are pe motor
    0 0
  • sharky_the1
    romanii nr 1
    europenii cred ca romanii sunt inapoiati dar la capitolul masini (proprietarii de masini) suntem experti
    0 0
  • englezi imbecili
    Englezii astia nu stiu decat sa denigreze pe romani in toate ziarele ca sunt asa si pe dincolo , studiile de genul asta arata ca au un grad de inteligenta foarte scazut , mai pe scurt sunt complet imbecili ,sunt o tara de hoti ( fura din magazine de rup ), analfabeti , pedofili , lenesi ... etc.
    0 0
  • si pt aia ce masini au ei in comparatie cu romanii..hai ca dak ai o dacie veche nici nu`ti merge indicatoru de benzina poate..da la una din aia la care iti zice si cati km faci pana la peco sa nu stii...tre sa fii rau batut in cap:))
    0 0
  • YESMAN
    Nu ma mira
    Nu m-ar mira nici daca alte tari din vest ar avea aceleasi rezultate la acest tip de sondaj. Pentru ca in vest lucrurile sunt facute in asa fel incat sa gandesti cat mai putin, adica sa sintetizezi cat mai putin. E de ajuns ca s-a gandit ala care a facut masina. Eu nu ma urc decat la volan si conduc ca prostul, pana se termina benzina. Nu are rost sa ma uit sub capota ca oricum habar nu am ce este acolo. Daca nu citesc manualul nu am cum sa stiu unde este rezervorul de lichid de parbriz.
    Acum inteleg eu de ce este manualul ala de Logan facut ca pentru prosti. In conditiile in care nu prea ai multe butoane in interior. Pai, asta este politica in afara. Totul este facut ca pentru prosti. Nu trebuie sa gandesti nimic, totul de a gata.
    Banuiesc ca astia nici manualul nu stiu sa-l citeasca cum trebuie. Ma mir ca stiu sa le conduca.
    Dar si noi avem multi romani care nu stiu nici macar ce este sub capota unei Dacii 1310 si nici nu-i intereseaza dar banuiesc ca ar fi mai putini totusi.
    Am observat ca sunt multe romance care conduc masini straine si nu stiu nici ce capacitate cilindrica are motorul, dar nici ce este aia capacitate cilindrica.
    Deci as fi curios noi in ce procente ne scaladam.
    0 0
  • ovidiu
    nu englezii sunt anomalia ci romanii
    O masina e un simplu obiect de care sa te folosesti. Masina nu e o jucarie pe care sa o intorci pe toate partile, sa ii mai legi cate o sarma, etc. Masina e un MIJLOC DE TRANSPORT. Scopul pentru care a fost facuta o masina e sa care niste oameni pe distante care sunt parcurse cu greu in lipsa acesteia. Deci: la o masina ma intereseaza sa mearga (pentru asta trebuie sa stiu doar sa o hranesc: combustibil, si sa o racoresc: antigel). In rest nu ar trebui sa ma intereseze nici un detaliu constructiv. Ca sa fac o comparatie: cand iti cumperi un computer, te intereseaza sa porneasca Word-ul repede (pt secretariat), nu te intereseaza megaherti, cache, ram, hard-disk, etc. Te intereseaza sa faca ceea de ce ai nevoie. Nu te intereseaza cum. La fel si masinaL e o UNEALTA. Anomalia e la noi, pentru ca suntem obisnuiti cu masini care NU FUNCTIONEAZA, deci trebuie constant reparate. Ori, la britanici, daca masina merge, deci isi indeplineste scopul, de ce i-ar interesa celelalte detalii?
    0 0
  • bbbobbbo
    prosti? nope
    pt toti de mai sus si viitori de mai jos, care au criticat britanicii, eu am o alta parere...
    intr-adevar in multe sunt mai "inculti" sau "dezinformati" sa zicem decat romanii, insa in ceea ce priveste masinile, si in general multe legate de bunastarea materiala, occidentalilor pur si simplu nu le pasa!
    dk noi ne permitem 1-2 masini dupa doar 17 ani de "libertate", ganditi-va k ei de muuuuult s-au obisnuit cu ideea ca:
    - masina e doar un mijloc de transport; se strica, o duci la service - de ce sa stii tu detalii despre ea?
    - telefonul mobil e doar un mijloc de vorbit si eventual, organizator - nu tine loc nici de tata,. nici de mama sau iubita, cum se intampla multora pe plaiurile mioritice
    - la ei fitzele se reflecta in general in contul din banca si statutul social, si nu in faptul sa ai un Cayenne in leasing pe 5 ani, si frigiderul gol (stiu caz ca asta in romania 100%)

    asa k sa nu fim atat de duri, da, sunt dezinformati si aici e o buba, pt k ne denigreaza de multe ori, dar cat de prosti nu stiu...
    0 0
  • cristi
    si la ce le-a folosit?
    noua romanilor mandri si culti care stim pe dinafara din ce e facuta dacia, la ce ne foloseste asta? Pentru englezi, si alte popoare de oameni normali la cap, sa stii ce piese are masina pe dinauntru este de interes limitat la un numar de pasionati. Altfel, masina ca obiect si ca aspiratie este importanta pentru oameni,dar nu si piesele componente. As observa ca cei care-si schimba bujiile singuri la dacia veche probabil nu sunt in stare sa faca ceva mai bun cu timpul lor - daca ar fi, probabil ca si-ar permite o masina noua. Se pare ca daca stii sa deosebesti o bujie de un cap de bascula :) asta nu-ti aduce un job mai bun, nu te face mai civilizat si mai destept cu viata ta in general.
    0 0
  • mihai 2
    nationalistul de Max
    Saracii englezi ... Nu se pricep bietii de ei la masini. Dar eu existat doi domni care s-au priceput pentru tot neamul. Cred ca unii au auzit de Dl. Rolls si Dl. Royce... Si nu stiu bietii insulari sa conduca. Dar a fost unul Nigel Mensel care a cam facut legea prin Formula 1 intr-o perioada. Ce sa-i faci ?!Nu le au britanicii astia deloc cu tehnica...Dar Anglia a fost prima tara in care au avut loc greve pentru ca forta de munca umana incepuse acum cativa ani (sfarsit de secol XVIII, inceput de secol XIX) sa fie inlocuita de masini. Si mai sunt si snobi ai dracu' englezoi. Si asa,din snobism nu mai fac de vreo suta de ani ceea ce noi prestam la greu inca : agricultura cu tractiune animala... Si mai sunt si hoti! De parca nu gunoaiele de tigani romani fura in toata Europa.
    Iar noi, ca niste exponenti falnici ai unei natiuni de mancatori de seminte, facem ce stim mai bine ... ne dam rotunzi, ascultam manele si zbieram peste tot cat de bine ne pricepem la toate.
    0 0
  • Arlequin
    .parerea mea
    ..care este ca Da...din pacate noi ne pricem la toate !!!! Si daca nu ..ne documentam....vorba aia "soldatu' roman fumeaza si sub apa !!"
    Da .creca nici eu nu m-as pricepe daca ...as conduce un Aston sau orice..... la cel mult 2-3 luni vechime, sau contul meu din banca mi-ar permite luxul de a nu ma interesa nimic. Asa ca vorba cuiva de mai sus...anomalia suntem noi .nu englezoii !
    0 0
  • Danutzky
    vao de capu lor
    astia si belgienii... prostii europei
    0 0
  • atentie
    mai... inainte sa postati ceva ... studiati "STATISTICA MATEMATICA" ... sigur va veti schimba parerea.. :)
    0 0
  • englezii
    pe cine criticam noi ? astia sunt prima natiune a planetei oameni buni ! din ce au avut mai prost, s-au nascut popoare ca americanii, australienii, canadienii, neo zeelandezii. popoare care fac legea pe planeta asta. nu ia ingenunchiat nimeni, niciodata. nu a pus nimeni stapanire pe insula lor. dimpotriva, ei au cucerit lumea. si azi au o putere economica si politica imensa. nu-i doare nici in cot de U.E. si au banii cei mai puternici. pe unde au fost au lasat in urma lor civilizatie, disciplina, organizare. si uite-ne pe noi, popor care in loc sa-i civilizeze pe tigani se tiganeste el, care pe unde merge doar distruge sau murdareste locul, care nu mai are pic de respect sau bun simt pentru cei din jur sau munca acestora, cum criticam englezii s-i facem cum ne vine la gura !!! bai fratilor, ganditi-va ca noua ne-au trebuit 2000 ani sa ne unim tarile ! si atunci au facut-o regii Romaniei, care de fapt erau germani !! dar asa suntem noi: "prostul daca nu e fudul nu e prost destul!"
    0 0
  • Octavian Brânzei
    Service
    Păi nici eu nu mă pricep la nimic din ce este sub capotă. Nici măcar nu ştiu cum arată bujiile. Şi nici nu m-ar interesa să ştiu dacă am avea şi noi service cum au britanicii. La noi eşti obligat să ştii, pentru a nu te pîrli prea tare băieţii de la service. Ei oricum o fac (am auzit că lideri sînt ăia de la WV), dar dacă se prind că eşti fazan cum sînt eu, eşti mîncat cu fulgi cu tot! Chiar îi invidiez pe britanici, că n-au nevoie să-şi încarce mintea cu lucruri pe care şi eu le consider inutile. Şi dacă aş şti că mă duc la un dealer şi îi cer: uite de o astfel de maşină am nevoie şi aş fi sigur că nu-mi bagă pe gît una mai scumpă ori mai greu vandabilă, zău dacă m-ar interesa ce fel de motor are, dacă e pe benzină sau motorină etc.
    0 0
  • Stefan M
    englezi imbecili
    Va rog frumos, nu se raspunde asa despre altii.
    0 0
  • Prosti!
    englezii
    de lauro (26.06.2007, 14:05)
    pe cine criticam noi ? astia sunt prima natiune a planetei oameni buni ! din ce au avut mai prost, s-au nascut popoare ca americanii, australienii, canadienii, neo zeelandezii. popoare care fac legea pe planeta asta. nu ia ingenunchiat nimeni, niciodata. nu a pus nimeni stapanire pe insula lor. dimpotriva, ei au cucerit lumea. si azi au o putere economica si politica imensa. nu-i doare nici in cot de U.E. si au banii cei mai puternici. pe unde au fost au lasat in urma lor civilizatie, disciplina, organizare. si uite-ne pe noi, popor care in loc sa-i civilizeze pe tigani se tiganeste el, care pe unde merge doar distruge sau murdareste locul, care nu mai are pic de respect sau bun simt pentru cei din jur sau munca acestora, cum criticam englezii s-i facem cum ne vine la gura !!! bai fratilor, ganditi-va ca noua ne-au trebuit 2000 ani sa ne unim tarile ! si atunci au facut-o regii Romaniei, care de fapt erau germani !! dar asa suntem noi: "prostul daca nu e fudul nu e prost destul!"
    Cum n-au fost cucerici de nimeni?Primii locuitorii ai Mari Britanii au fost Britoni.Apoi au venit romani in sud si scoti in nord.Urmeza saxoni,cuceriti de danezi,peste care au napadit normanzi, au purta 100 de ani de razboi cu Franta, si cineva spune ca au dus o vita buna.96% dintre regi lor au fost pociti pe creier, adica tampiti.
    Apropo, 25% dintre copiii britanicilor cred ca vaca face oua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • mihai 2
    prosti dar mult... vorba nuvelei
    Bravo domnilor critici !!! Aveti ADN de Decebal, dar va curge Dambovita prin vine! Si daca din ce in ce mai multi oameni bine pregatiti fug catre vest, asta se intampla pentru ca ,din pacate pentru tarisoara asta, voi sunteti majoritari. Si cand vad cat de inversunat sustineti ca occidentalii sunt tampiti, cred ca cei care afirma ca romanii au exact tara pe care o merita si politiceni dupa chipul si asemanarea lor, au perfecta dreptate. Iar baiatului ala de se pricepe la istorie dar a uitat ca, in limba stramosilor lui, "britoni" nu se scrie cu majuscula, ii amintesc doar un episod din materia lui favorita. Daca nu erau "parlitii" astia de englezi care sa se bata ca leii singuri vreo doi ani de razboi mondial, noi acum probabil ca vorbeam germana ca a doua limba oficiala... Asta doar unii dintre noi. Pentru ca altii aveau buletin de stepa... Culmea e ca astia din urma par sa fie criticii cei mai mari. Baftalo!
    0 0
  • Kostas
    RE: englezii
    1. englezii nu mai sunt prima natziune a planetei inca de la sfarsitul primului razboi mondial. In 1920 a inceput destramarea a British Empire. De atunci au preluat SUA "conducerea".
    2. Kanada, SUA etc nu s-au dezvoltat din ce au avut britanicii mai prost. Dupa cucerirea acelor pamanturi au emigrat foarte multi europeni(marea parte educati) pentru o viata mai buna, pe baza carora au ajuns tarile respective ceea ce sunt azi.
    3. Englezii au fost ingenunchiati de mai multe ori(vezi Octav)
    4. UK-$29.600* USA-$40.100* Luxemburg-$58.900* (PIB pe cap de locuitor)=> nu au cine stie ce economie...
    5. inainte sa postezi aiurea gandeste-te la c vrei sa scrii si daca nu stii exact cauti pe net.
    0 0
  • pt. toti
    Nu cred ca ar trebui sa ii criticam pt ca nu stiu asemenea lucruri, poate si noi daca am fi la nivelul lor nu ne-ar mai interesa capacitatea cilindrica sau cum schimbi bujiile. Intr-o tara cu un sistem de service pus la punct nu pe tine ca persoana te intereseaza lucrul asta, aia e grija mecanicului tau.
    Noi ar trebui sa ne gandim, cum sa-i civilizam pe cei care, trec pe langa un cos de gunoi, si in loc sa arunce gunoiul in acel cos, il arunca pe jos. Asta cred eu ca e mai important! Acolo profesia este respectata si fiecare isi face treaba lui nu se bagasi in alte treburi daca nu ii fierbe oala asa cum facem noi ramanii !
    0 0
  • Vincent Vega
    Ooooffff
    Uite cum ajunge romanul de la masini la politica....dar vorba Bucuresteanului...."Ce legatura are Sula cu Prefectura???....Mioara Mantale...:))
    0 0
  • cum se deviaza
    Si uite asa se denatureaza totul, si unde noi ar trebui sa invatam ceva, improscam cu noroi.
    In loc sa ne dam rotunzi ar fi bine sa invatam din experienta altora!!
    0 0
  • indolenta
    Unul din motivele pentru care Rover este acum brand chinezesc !
    0 0
  • kinder
    este normal deoarece societatea le-o permite... Daca masina e stricata, e de ajuns sa dea un telefon si mecanicul vine si rezolva problema... Locuiesc in Londra si stiu... faza misto e sa-i vezi cum lasa masina si in mijlocul drumului, ca nu cumva sa miste masina in vre-un fel.. asta e .. societate de ignoranti!
    0 0
  • ice8666
    Ce dobitoci
    credeam ca doar americanii sunt dobitoci dar se pare ca si ,,colegii" lor sunt si mai dobitoci
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru