90% dintre europeni vor trafic imbunatatit

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 09.08.2007
Ultimul Eurobarometru arata ca europenii prefera masinile celorlalte mijloace de transport si ca vor un trafic mai fluent.

Ultimul Eurobarometru privind traficul auto in UE arata ca, desi 75% dintre europeni sunt ingrijorati de gradul de poluare de pe Batranul Continent, 51% dintre acestia prefera, ca mijloc de transport, masina. Restul procentelor se impart astfel: 21% prefera mijloacele de transport in comun, 15% mersul pe jos si 2% motocicleta sau scuterele.

Totusi, aceste cifre s-ar putea schimba in urmatorii ani. Asta pentru ca, daca retelele de transport in comun s-ar ameliora, 22% dintre cei care circula zilnic cu masina spun ca ar trece pe autobuze, metrou, tramvaie si troleibuze. In plus, 35% dintre cei care au participat la sondaj cred ca interzicerea vanzarii masinilor vechi si poluante este cea mai buna solutie pentru reducerea emisiilor. Se pare ca europenii gandesc asemenea guvernului nostru.

Ancheta mentioneaza, de asemenea, faptul ca 90% dintre cei intervievati considera ca traficul in regiunea lor are nevoie urgenta de imbunatatiri. Aici intra din nou dorinta de ameliorare a transportului in comun (29% dintre europeni vor considera ca acesta lasa de dorit), introducerea limitarilor si interdictiilor de trafic in centrele oraselor (17%) si limitarile de viteza (17%).

Doar 5% dintre europeni considera ca probleme de trafic din orase pot fi rezolvate prin controale ale politiei rutiere.

"Politica de transport din Uniunea Europeana trebuie sa se indrepte spre nevoile cetatenilor. E nevoie de o mai buna protectie a mediului, de un nivel ridicat al sigurantei, de mai putine blocaje in traficul oraselor mari si de o mai buna abordare a drepturilor consumatorilor", a declarat Jacques Barrot, comisarul european responsabil cu transportul.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru