A condus fara permis 47 de ani!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 18.02.2007
Un olandez a reusit sa scape de vigilenta politiei timp de 47 de ani. Acesta a condus jumatate de secol fara a avea permis!

Daca credeati ca infractiunile comise pe soselele din Romania sunt inegalabile, acest articol va va schimba total parerea. Un sofer olandez de 62 de ani a fost oprit pentru o verificare de rutina de un echipaj de politie din Leyde (localitate in vestul acestei tari). Verificarea actelor si chestionarea soferului au scos insa la iveala un fapt incredibil: acesta circula fara permis din 1960, deci de nu mai putin de 47 de ani! Un simplu calcul duce la o alta infractiune a olandezului: acesta se afla in spatele volanului inca de la 15 ani, varsta la care sofatul este interzis.

Olandezul sexagenar a reusit sa ii pacaleasca in tot acest timp pe politisti prezentandu-le actele fratelui sau geaman. De aceasta data insa, oamenii legii au fost pe faza si au observat neconcordantele intre nume si fotografii. Intr-un comunicat de presa, politia olandeza afirma oficial ca “dupa ce l-au controlat minutios in acte, politistii au ajuns la concluzia ca barbatul conducea de 47 de ani fara a detine permis de conducere”.

Nu este insa recordul mondial absolut (aici intrand, evident, doar cele descoperite de politie), un francez de 69 de ani fiind prins anul trecut de politia din Lot-et-Garonne in timp ce conducea masina sub influenta bauturilor alcoolice. La verificarea actelor, politistii au constatat ca francezul nu avea permis, desi conducea de mai bine de 51 de ani! Mai mult, acesta a afirmat ca desi are masina si conduce de la 18 ani nu a avut pana atunci nicio problema de acest tip.

Comentarii (15)

  • misto de tot
    Asta dovedeste cat de bine sunt instruiti politistii care sunt mai prosti ca militienii, rasa de mult apusa, astia chiar sunt dobitoci si nu pot sa isi dea seama.
    0 0
  • militianul
    prostie
    Nu ai dreptate neica ioane. Militianul, rasa apusa asa cum sustii, mai exista si azi. Aceasta rasa a fost si este pregatita foarte bine profesional in comparatie cu europolitistii de astazi. De fapt nu stii cu ce se mananca aceasta activitate.
    0 0
  • Nu e prostie
    De obicei acesti oameni sunt mai atenti decat ceilalti si din cate cazuri am auzit de acest gen, pana acum, nici unul nu a avut parte de vreun eveniment rutier...Asta spune ceva, nu?
    In afara de asta, nu politistii sunt de vina, ci legea din tarile lor, care le interzice sa opreasca masinile asa aiurea, cum fac ai nostri. Ai nostri nu tin cont de regulile facute tot de ei. Aceste controale de rutina sunt zilnice la noi. Prin tarile "cilivizate", nu !
    0 0
  • si voi cum vreti?
    Si voi cum ati vrea să fie? Fara controale de rutina? Sunt si aşa destui care conduc sub influenta alcoolului sau fără permis. Nu se produc destule accidente? sau se fac din lipsă de "civilizaţie"??
    0 0
  • am un prieten ...
    cunosc pe cineva care a condus 5 ani fara permis ...in Romania asa ca nu-i nimic imposibil ...oameni care pur si simplu si-au vazut de treba lor !
    0 0
  • nelubadea
    A condus fara permis 47 de ani
    Si la noi sunt conducatori auto care( intamplator am auzit pe un post tv )circula de foarte mult timp fara a avea permis de conducere ,chiar unul spunand pe acelasi post de televiziune ca a folosit documentele fratelui lui geaman(ca in acest articol)Faptul ca nu a avut evenimente deosebite face dovada ca ar fi putut obtine permisul de conducere sau daca a sustinut examenul si nu a promovat ,arata ca a avut ghinion;se mai intampla!Pana la urma conducerea autovehiculelor pe drumurile publice fara permis de conducere ,constituie infractiune si se pedepseste conform legii!
    0 0
  • asta inseamna ca nu conteaza daca ai permis sau nu toata chestia e sa stii sa conduci prudent....degeaba ai permis daca nu stii sa conduci si omori lumea pe strada
    0 0
  • :)) Foarte Tare !!! => cei kre nu au permis sunt mai buni soferi k cei care au :P !!
    0 0
  • Victor
    Si la noi este un caz de henu asta. Dar ink nu l-au prins pe individ. Acesta o sunat la o emisiune si o povestit ca circula cu permisul fratelui sau geaman dar nu a fost prins pina acum. Ce-i drept ca este mult mai tinar decat domnu de pe site-ul asta dar esentialul ca si la noi in Romania avem asha ceva....
    0 0
  • AndreiRN
    Permis vs Fara
    Hmmmmm, pai ce este de fapt permisul? O bucatica de plastic pt identificare. Da, in societatea de azi este nevoie sa sti cine este si ce poate individul dar nu reprezinta capabilitatea persoanei la volan. In tinerete mi-a fost suspendat de cateva ori dar am trecut in alt stat si am luat altul cu usurinta. La o adica poti cumpara unul cu $50 doar pt ochii politistilor.
    0 0
  • ce ziceti de asta...
    in data de 15 februarie mi-a fost retinut talonul ptr ca am avut alte pneuri pe spate decat prevedea inscrisul pe talon.Mi s-a dat dovada pe 15 zile si pana cand credeti?...am dreptul sa circul pana pe data de ATENTIE! 30 Februarie!!!nu vreau sa dau nume sau foto caci mi-e putin frica sa nu fiu filat si stiti voi cum e cu razbunarea...
    0 0
  • de retinut...
    am auzit ca este in Olanda unde se circula fara nici o regula de circulatie,fara semne de circulatie...asa ca de ce n-ar fi posibil si acest caz?
    0 0
  • prostie
    politisti nu sunt chiar atat de prosti norocul conteaza
    0 0
  • la volan de la 15 ani
    asta inseamna ca ala conduce de la 15 ani
    :)) ==> 62-47=15 LOL =))
    0 0
  • ce tare
    ce tare
    fain
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru