A fost Toyota nr.1 mondial si in 2006?

Publicat Miercuri, 13.06.2007
Soc in lumea auto. Conform unor calcule interesante, Toyota ar fi depasit GM si in 2006 la totalul vanzarilor.

Va anuntam cu ceva timp in urma ca Toyota a devenit numarul 1 mondial la vanzari, depasind GM intr-o cursa care dureaza de cativa ani buni. Insa vestile ar putea fi mult mai bune decat atat pentru Toyota.

CNN anunta astazi ca Toyota ar fi depasit de fapt General Motors chiar si la totalul vanzarilor pe 2006, diferenta fiind de 128.000 de unitati in favoarea japonezilor. De unde vine aceasta diferenta? Raspunsul este simplu: Wuling Sunshine.

Este vorba de un minibus chinezesc extrem de popular pe piata asiatica construit de SAIC-GM-Wuling Automobile Co. Pentru ca 51% dintre actiunile companiei de mai sus sunt detinute de SAIC, datele vanzarilor modelului chinezesc au fost atribuite implicit si celor de la GM. Ei bine, daca este scos din calcul acest model, GM cade sub Toyota la totalul anului 2006.

Urmariti Automarket in continuare pentru a vedea continuarea si reactiile principalelor parti implicate in aceasta discutei care se anunta de pe acum foarte interesanta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru