A platit jumatate de masina cu monede!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.08.2008
Un american a platit 8000 de dolari, jumatate din pretul unei masini noi, cu monede stranse in ultimii 25 de ani.

Esential

8000 de dolari a platit americanul cu monede.
90 de minute a durat numaratoarea monedelor stranse in 16 termosuri.

Majoritatea dintre cei care isi achizitioneaza o masina in zilele noastre apeleaza, pentru viramentul banilor in contul dealerului, la conturi bancare. Solutia ceva mai directa, plata cash, incepe sa atraga din ce in ce mai putini adepti, cei care apeleaza insa la acest tip de abordare incepand sa se rareasca, chiar daca pungile cu euro sunt celebre prin anumite zone ale Romaniei. Ceea ce s-a intamplat la sediul unui dealer din Statele Unite depaseste insa orice inchipuire.

James Jones, un septuagenar din Springdale s-a hotarat sa isi schimbe pick-up-ul pe care il detinea din 1981 cu unul nou nout si s-a hotarat asupra unui Chevrolet Silverado. Ajuns la sediul dealerului pentru a plati si a-si ridica masina, batranul american a anuntat vanzatorul ca va plati intreaga suma din propriile economii.

Dealerul nu avea insa de unde sa stie ca economiile de 25 de ani ale batranului inseamna, in mare parte, monede stranse in termosuri. In momentul platii, Jones a scos din masina sa veche 16 termosuri pline cu maruntis american, sustinand ca acolo se afla jumatate din cei 16.000 de dolari pe care trebuia sa ii plateasca.

Dupa 90 de minute de numarat monede, vanzatorul a ajuns la concluzia ca in acestea se aflau exact 8000 de dolari, restul sumei fiind platita de pensionarul din Springdale cu un cec bancar.

Si mai amuzant este insa motivul pe care James Jones l-a avansat pentru solutia gasita: "Nu am incredere in bancnote", a spus pensionarul american.

via | Leftlane

Comentarii (6)

  • Crysty
    Dolari
    Cred ca a vrut sa se razbune pe vreun angajat al dealer-ului auto. A avut ceva rabdare omul. Asa merita sa facem si in romania la consultantii astia plini de impresii.
    0 0
  • marius
    Practic omu`....
    Sa faci economii timp de 25 de ani nu`i putzin lucru`...bravo lui !
    0 0
  • Neadaptat omu'
    Batranelul era unul din astia pe care n-ai vrea sa-i intalnesti. Unul din sontorogii care au o doaga slaba. Oare nu si-a dat seama ca banii stinsi in termos in 25 de ani s-au devalorizat de cateva ori intre timp. Investiti in ceva s-ar fi inmultit mult mai mult decat inflatia. Dar asta e, sunt si oameni neadaptati pe lumea asta. Mai tare ma doare cei penibili de mai sus care il admira pt. asta
    0 0
  • seniloidu s-o gandit ca daca tine banu adunat in bancnote o sa ii mance sobolanii bani sau o sa-i putrezeasca bancnotele,de aia a adunat numai monezi
    0 0
  • marius
    alex omule..:))
    de unde stii ca daca ar fi investiy banii respectivi ar fi castigat mai multi ? Tocmai de aceea probabil n`o riscat...asta nu`nseamna ca e un neadaptat...
    0 0
  • marius
    *investit
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru