A sarit 40 de metri cu un Subaru!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.12.2006
Pilotul de raliu Ken Block a reusit sa sara 40 de metri cu un Subaru Impreza de raliu dar perfect legal pentru sosele.

Povestea experimentelor auto care nu au o foarte mare relevanta practica dar care ii fac pe toti sa vorbeasca despre ele continua. Dupa ce Touareg-ul care a tras dupa el un avion de 155 de tone a starnit numeroase controverse, avem astazi o noua incercare reusita de record la care nu s-a gandit nimeni pana acum. Ken Block, pilot oficial al echipei Subaru Rally, a reusit un salt de 40 de metri lungime cu un bolid Impreza preparat special pentru raliu dar, atentie!, legal pentru rularea pe sosele. Incercarea a avut loc in California, a fost un asa-numit Gap Jump (o saritura intre rampe cu aterizare fara masuri speciale de siguranta) si a fost realizata special pentru emisiunea Stunt Junkies, care este difuzata de Discovery Channel si in care sunt prezentate cascadorii inimaginabile si neincercate vreodata.

Saritura a avut loc intre doua rampe care de obicei gazduiesc cascadorii ale pilotilor de motocross iar episodul va fi difuzat in Statele Unite in februarie 2007. “In momentul in care i-am trimis rezumatul incercarii si fotografiile prin e-mail, Colin McRae a afirmat ca daca acestea sunt adevarate isi va manca pantofii.

Sunt foarte fericit ca l-am impresionat pe Colin intr-atat de tare, deoarece este intr-un fel idolul meu, si astept cu nerabdare un film cu el rontaindu-si pantofii”, a declarat Ken Block dupa fabuloasa incercare.

Pentru a reusi sa sara 40 de metri, pilotul de raliu a avut nevoie de trei incercari, ultima dintre acestea fiind cea mai reusita: “Ultima saritura a fost incredibila. Am sarit mai departe decat imi planuisem si am aterizat la limita maxima a rampei. Am lovit atat de tare pamantul incat jantele au lasat urme in praf in locul impactului. Am fost in acelasi timp destul de speriat, deoarece saritura a fost a naibii de lunga si nu mai stiam daca voi ateriza vreodata. Oricum, masinile de raliu sunt facute in asa fel incat sa poata sari. Este unul dintre lucrurile care fac raliul mult mai diferit decat celelalte sporturi cu motor. De asta iubesc raliul. Nu poti sari cu o masina de Formula 1”, a afirmat in continuare pilotul Subaru.

Pentru aceia dintre voi care raman circumspecti cu privire la veridicitatea fotografiilor, blog-ul Automarket va prezinta un scurt filmulet cu ultima saritura a lui Ken Block.

Comentarii (5)

  • Olteanu
    Evo
    Asteptam raspunsul lui EVOOOO!!!
    0 0
  • Linexu_rod
    Loeb
    Masina este legala pentru strada, da' asta nu inseamna ca alea de strada pot sari asa :) Astept acum C4 ala pe care va concura Loeb la anul sa sara 40 de metri, poate scapam de francez :)))
    0 0
  • nush
    da e legala pt circularea p sosea da sa fim seriosi poate sa fie da vorba lui Linexu_rod nu cu orice masina omologata poti sa faci asta ,cu asta a mers pt k e facuta pt asa ceva ;)
    0 0
  • lol
    Pai tu iti cumperi subaru ca sa sari? Omul zice clar ca sunt experimente fara relevanta, asa doar ca sa fie...
    0 0
  • Razvan
    bine
    Doar 40 de m hmmmmm cred ca subaru poate mai mult
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru