AAA Auto - venit in urcare, profit in scadere

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.11.2007
Extinderea masiva a companiei cehe a dus la cresterea vanzarilor, dar si la cresterea cheltuielilor.

Esential

40 la suta la crescut venitul AAA Auto in primele noul luni ale anului.
32 la suta a scazut profitul net in primele noua luni ale anului.

Veniturile AAA Auto au urcat in primele noua luni cu 40%, fata de acelasi interval al anului trecut, la 350 milioane de euro, iar profitul net a scazut cu 32%, la 4,3 milioane de euro, ca urmare a extinderii grupului cu 15 sucursale, a anuntat dealerul ceh de automobile de ocazie.

Profitul brut consolidat pe vanzari a crescut cu 35%, la 61,2 milioane de euro, fata de primele nou luni ale anului trecut, in timp ce profitul operational inainte de plata impozitelor (EBITDA) a ramas neschimbat, la 12 milioane de euro.

Cheltuielile operationale s-au majorat, in intervalul ianuarie-septembrie, cu 47%, la 49,2 milioane de euro. Vanzarile au crescut cu 32% fata de ianuarie-septembrie 2006, la 60.125 de unitati, in Romania fiind comercializate circa 2.000 de autoturisme.

"Extinderea cu succes pe pietele din afara granitelor a accelerat semnificativ cresterea noastra. In acelasi timp, vanzarile grupului au atins un nou nivel, de 75.000 de autoturisme pana in noiembrie, ceea ce reprezinta cel mai mare numar de autoturisme vandute in istoria companiei," a declarat, intr-un comunicat, presedintele si fondatorul AAA Auto, Anthony Denny, citat de Mediafax.

Taguri: AAA Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru