Abt a creat un Seat Leon Cupra R de 310 CP

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 18.06.2010
Tunerii de la Abt şi biroul elveţian Seat au creat o versiune de 310 CP a lui Seat Leon Cupra R. Aceasta va fi produsă în doar 200 de exemplare.

Acum câţiva ani, definiţia segmentului hot hatch compact era legată de modele care depăşeau 200 de cai putere. Regulile s-au schimbat între timp, iar după ce Ford a pus 305 cai pe puntea faţă pe noul Focus RS şi a plusat chiar cu o ediţie specială limitată de 350 de cai putere, lucrurile au luat-o razna. În sensul bun al cuvântului.

Ei bine, pentru că SEAT Cupra R nu era destul de puternic pentru a concura cu Focus RS, biroul elveţian al celor de la Seat şi tunerii de la Abt au creat de la sine putere o versiune de 310 a modelului spaniol. Motivul oficial al lansării acestui model este celebrarea triumfului Seat în WTCC din 2009, însă suntem siguri că modificările aduse motorului TSI de 2.0 litri au fost realizate cu imaginea lui RS în mintea inginerilor tunerului german.

Numele oficial al modelului rezultat este Seat Leon Cupra R310 WCE, acesta urmând să fie construit într-o ediţie limitată la 200 de exemplare. Inginerii Abt susţin că modelul ajunge de la 0 la 100 km/h în 5.8 secunde, viteza maximă fiind de 270 km/h.

Doar clienţii elveţieni se vor putea bucura de noua faţă şi de noul suflet al lui Leon Cupra, preţul unui exemplar fiind de 44.900 de franci elveţieni (circa 32.500 de euro).

via | Asphalte

Comentarii (5)

  • Slab!!
    MTM are unu de 330!
    5 3
  • "Seat Leon Cupra R310 WCE"

    M-am luat un leon cupra WC :)) ce nasol suna

    in schimb masina arata tare bine
    6 2
  • Italienii confirma ipoteza Auto Bild : Tpate modelele compacte ale FIAT Group au probleme cu pedala de acceleratie !
    http://www.autoblog.it/post/27729/video-il-problema-allacceleratore-dellalfa-romeo-giulietta
    13 1
  • @Alex
    Bine ca nu e cu frana!!
    0 0
  • answer this post
    Houses are quite expensive and not every person is able to buy it. Nevertheless, loans was invented to aid different people in such situations.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru