AC inlocuieste sigla smart

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.07.2006
Project Kimber, proprietarii drepturilor de productie a modelelor smart Roadster si Coupe, au achizitionat marca AC, sub numele careia vor fi produse viitoarele ex-smart-uri

Saptamana trecuta v-am prezentat planurile noilor proprietari ai drepturilor pentru producerea modelelor smart Roadster si Coupe, britanicii de la Project Kimber. Daca atunci nu se stia exact denumirea pe care urmeaza sa o aiba fostele smart, ultimele zvonuri arata ca cele doua versiuni vor purta sigla AC Cars, care a aparut in industria auto acum un secol. Nimic nu este insa oficial pana in acest moment, insa se pare ca Project Kimber si-a insusit drepturile exclusive de utilizare a marcii AC, dupa ce britanicii au esuat in incercarea de a cumpara drepturile pentru marcile MG (preluata de Nanjing Auto) si Austin Healey (preluata de BMW).

Astazi, AC Cars sunt cunoscuti pentru producerea, intr-o casa de productie din Malta, a modelului AC Cobra.

Viitoarele modele nu vor fi identice cu cele promovate pana nu demult de smart, ele fiind redesenate in partea frontala si in cea posterioara de Keith Helfet, care este legat de Jaguar si in CV-ul caruia este trecut, printre altele, Jaguar XJ220.

Prezentarea oficiala a noilor AC Roadster si AC Roadster Coupe va avea loc la Salonul de la Geneva de anul viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru