Acrobatii in fata Casei Poporului cu Red Bull si motociclete spectaculoase

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.07.2009
Publicul roman a avut ocazia sa guste o demonstratie de Freestyle Motocross in Piata Constitutiei, gratie turneului Red Bull X-Fighters Exhibition Tour.

Esential

420 de oase rupte au cei patru rideri care au evoluat in fata publicului sambata, in Piata Constitutiei din Bucuresti.
15.000 de oameni au fost prezenti sambata, 4 iulie, in Piata Constitutiei. (conform estimarii facute de organizatori)

Turneul Red Bull X-Fighters Exhibition Tour a fost si in Romania, si a prezentat primul show de Freestyle Moto X de pe plaiurile mioritice. Vedetele acestui spectacol au fost patru rideri, care au facut un spectacol incredibil pentru cei aproape 15.000 spectatori care au prezenti in Piata Constitutiei din Bucuresti. Acest spectacol demonstrativ a avut rolul de a testa interesul publicului roman pentru acest sport, iar concetatenii nostrii nu au dezamagit nici de data aceasta, infruntand ploaia in asteptarea spectacolului de cascadorii.

Cei patru rideri merg pe motociclete inca de la o varsta frageda, primele sarituri – de dimensiuni reduse, bineinteles – fiind facute la doar cinci ani. Echipa de rideri prezenta la Bucuresti in data de 4 iulie este compusa din doi belgieni, un suedez si un neo-zeelandez. Cel mai tanar rider are 27 de ani si se numeste Steven Stuyven, pe cand cel mai in varsta pilot din aceasta echipa este belgianul de 34 de ani, Jimmy Verburgh. Morgan Carlson este cel de-al treilea rider din echipa, are 28 de ani si este din Suedia, pe cand ultimul rider este neo-zeelandezul Nick Franklin, in varsta de 27 de ani.

Toti cei patru piloti provin din motocross si au inceput sa faca Freestyle Motocross X pentru ca au visat acest lucru si s-au saturat sa se accidenteze in cursele de motocross. Cei patru rideri au in total, circa 420 de oase rupte.

Sfatul lor pentru cei care doresc sa se apuce de FMX ar fi sa participe la cat mai multe curse de motocross, pentru a putea capata experienta in manevrarea motocicletei. Motocicletele folosite de cei patru rideri sunt marca KTM si au un motor in doi timpi cu o capacitate cilindrica de 250 cmc. Pentru a putea suporta sarituri de o asemenea amploare fara a rani riderii, motocicletele au o suspensie modificata, iar evacuarea si pinioanele sunt schimbate pentru a oferi o acceleratie cat mai buna. Anumite zone ale motocicletelor au primit manere, iar unele elemente au fost modificate pentru a putea permite efectuarea unor trick-uri mai complexe.

Pentru spectacolul din Piata Constitutiei, cei patru rideri au folosit o rampa pentru sarituri si o rampa de aterizare. La fel ca la sariturile in arena de Freestyle Motorcross X, riderii au sarit doar in treapta a doua de viteza. Cei patru rideri s-au declarat foarte multumiti de spatiul disponibil in Piata Constitutiei, si au profitat la maximum de suprafata disponibila. Show-ul din Bucuresti a durat 45 de minute, iar riderii au realizat trick-uri spectaculoase cum ar fi Cliffhanger, Backflip, Coffin, Kiss of death sau Whip.

Pe langa asta, cei patru rideri au efectuat cateva salturi consecutive, pastrand doar cativa metri intre ei si facand cateva combinatii de trick-uri, inventate pe loc.

Organizatorii acestui spectacol vor evalua posibilitatea organizarii unui turneu FMX in Romania. Gratie interesului manifestat de publicul roman, putem spune ca avem sanse ca show-ul din Piata Constitutiei sa se repete la o scara mai mare in viitorul apropiat, chiar in Romania.

Comentarii (3)

  • prudentul
    ultima propoziţie
    Se va mai organiza un show. Apoi va veni dom' primar care va invoca ceva nelămuriri cu contractul şi va anula următorul show, care se va muta la Sofia. Bineînţeles, totul sub pretextul că locuitorii zonei n-au nevoie de zgomot de motoare, iar traficul din Bucureşti ar fi iremediabil afectat de blocarea Pieţii Constituţiei. Totuşi, imediat după anularea show-ului, se va organiza (cu succes) fabricarea celei mai mari chiftele din lume, la care vor fi invitaţi reprezentanţii Guinness World Records.
    2 0
  • AndreiRN
    4th of July
    Multumita zilei de Independenta SUA si firmei Red Bull, de droguri legalizate ati vazut si voi meserie pe motoare.
    0 0
  • foto
    felicitari pentru fotografiile suprapuse. foarte reusite!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru