Adevaratul Citroen Picasso!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.06.2007
Cat de mult se poate merge cu arta in designul unei masini? Raspuns: pana in cele mai mici amanunte. Iata-l pe Citroen 2CV Picasso!

Mecanicul englez Andy Saundres, un fan al creatiilor lui Pablo Picasso, a transformat un vechi Citroen 2CV intr-o adevarata opera de arta dedicata pictorului spaniol. Influenta cubista nu putea sa nu isi lase amnprenta asupra masinii legenadre a celor de la Citroen, rezultatul fiind un exemplar care se apropie evident mai mult de tinta "Citroen Picasso" decat modelele actuale cu acelasi nume ale marcii.

Se remarca, evident, culorile tipatoare, dispunerea asimetrica a tuturor elementelor de compozitie (implicit usile - perfect functionale de altfel - si grila frontala), profilul in zig-zag sau farurile asezate inedit.

Desi nu pare, masina este perfect functionala si ajunge la o viteza maxima de 104 km/h.

"Masina nu si-a pierdut calitatile la rulare. Poate sa ajunga in continuare la 104 km/h, asa cum a fost proiectata initial. Sper ca la un moment dat sa o pot vinde si sper sa ajunga un exponat in galeriile Centrului Pompidou din Paris. Este greu sa o estimez in acest moment dar, fiind vorba de o opera de arta, este posibil sa se vanda cu o suma in jurul a 1.500.000 de euro", a declarat posesorul si creatorul masinii.

Comentarii (1)

  • prudentul
    1.500.000 euro ?
    Tocmai mi-a venit o idee de afacere...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru