Adio, Opel Vectra!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.12.2006
Opel va inlocui numele berlinei familiale Vectra, modelul german urmand sa fie denumit, din 2008, Insignia.

Trendul Toyota face pui. La fel cum constructorul japonez a hotarat sa schimbe denumirea unuia dintre cele mai vandute modele din istorie (Corolla hatchback devenind Auris), Opel se pregateste sa scoata din lista gamei denumirea Vectra. Britanicii de la What Car afirma ca prototipul care anticipa viitoarea generatie a modelului german va fi prezentat in luna martie, la Geneva, si se va numi Insignia.

Informatia provine de la Peter Forster, insusi seful Opel, care a facut publice aceste informatii intr-un interviu acordat presei britanice. Noua berlina va ajunge in showroom-uri in 2008 si va abandona astfel numele Vectra, care l-a inlocuit la randul sau pe Ascona in 1988. Insignia nu este insa la prima aparitie publica, numele fiind utilizat pentru botezarea unui concept dezvelit la Frankfurt, in 2003 (vezi fotografiile alaturate).

Desi Forster nu a dat niciun fel de indiciu legat de formele sau de stilul masinii, acestea se vor apropia de cele ale unui coupe cu patru usi, in stilul lui Mercedes CLS.

Pe de alta parte, Insignia va fi modelul care va inaugura o linie stilistica care va fi apoi generalizata la nivelul intregii game.

Daca prototipul va fi prezentat, asadar, in primavara lui 2007, modelul de serie urmeaza sa fie dezvoltat exact la un an distanta, tot la Geneva, in 2008. Gama de propulsoare va include un 1.6 turbo de 178 CP si un 1.8 de 138 CP pe langa diesel-urile V6 200 CP si 1.9 168 CP.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru