Adio, poluare!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.07.2006
Ford a conceput o tehnologie care limiteaza serios principala probleama generata de industria auto, poluarea cu dioxid de carbon.
Ford a anuntat investitii de circa 1,5 miliarde de euro in dezvoltarea unei game de tehnologii care scad consumul.

Doua centre tehnice Ford din Marea Britanie au colaborat la un program prin care un model Focus sa emita mai putin de 100g/km de dioxide de carbon Aceasta tehnologie va fi aplicata si pentru marcile Jaguar, Mazda, Land Rover, Volvo sau Aston Martin.

Divizia Ford Europa si Premier Automotive Group (PAG) sustin ca noile motoare au capacitatea de a reduce cantitatea de dioxid de carbon emis, egala cu cea emisa de un oras industrial, in timp de un an.

Lewis Booth CEO la Premier Automotive Group a afirmat:” Schimbarea climei este una dintre cele mai mari provocari pentru industria auto in momentul de fata”. Strategia Ford prevede introducerea unei generatii noi de vehicule construite din aluminiu plus alte masuri de limitare a greutatii, o transmisie noua sau motoare diesel avansate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru