Ai parcat, ti-au zgariat-o!

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 02.11.2006
Un studiu realizat pe eBay cu ajutorul a 22 de milioane de soferi care si-au gasit automobilul avariat in parcare arata ca daunele aproximative totale ajung la circa 7 miliarde euro.
Vi s-a intamplat sa va gasiti masina lovita sau cel putin zgariata in parcare? Suntem convinsi ca da! La un focus online realizat pe eBay au raspuns 22 milioane de soferi din intrega lume care s-au intalnit cu aceasta problema. Studiul arata ca problema masinilor lovite in parcare este una semnificativa in multe tari europene.

Probabil ca aglomeratiile tot mai mari si insuficienta locurilor de parcare in orasele europene face ca aceasta problema sa devina una foarte serioasa pentru soferi. V-ati putea intreba ce este asa serios la o masina putin lovita sau zgariata, dar orice sofer stie cat de mari sunt costurile pentru mici reparatii la astfel de avarii minore.

Se pare ca in special masinile sport, MPV-urile sau SUV-urile atrag astfel de incidente iar reparatiile lor costa semnificativ. Studiul mai arata ca mai mult de jumatate din soferii care ating o alta masina intr-o parcare nu lasa nici un fel de notita sau nu semnaleaza dauna pe care au comis-o. Sa nu uitam ca acest studiu a fost realizat la nivelul tarilor europene, si mai ales vest-europene, unde gradul de civilizatie si conduita sociala sunt norme clare.
Sa ne gandim ca in tara noastra, probabil, cel mai optimist studiu de acest fel ar arata ca sub 1% din soferii care ar comite un mic acrosaj in parcare nu ar semnala dauna comisa
.

In studiu se mai arata ca principalii cauzatori de astfel de incidente sunt barbatii: 17% dintre soferii barbati comit accidente in parcare, fata de doar 10% dintre soferite care fac acelasi lucru. Dar aceasta situatie are si efecte pozitive, cel putin service-urile auto au de castigat de pe urma soferilor neatenti sau netalentati. Astfel, daunele totale pentru reparatii insumate pentru cei 22 milioane de posesori de masini care si-au exprimat pozitia in acest studiu se ridica la aproximativ 7 miliarde de euro.

Comentarii (2)

  • LOVIRE IN PARCARE
    Acest fel de accident ar trebui sa fie inclus in polita R.C.A.pentru ca multe din incidente necesita cheltuieli mari(inlocuire bara de protectie sau reparatie si vopsitorie sau lucrari de tinichigerie si vopsitorie,eventual toata masina)iar tarifele numai de manopera au ajuns la sume fabuloase.Sfatul meu este sa gasiti un prieten care sa declare ca el este autorul lovirii accidentale si sa beneficiati de despagubirile R.C.A.
    0 0
  • lovita in parcare
    Din pacate s-a deschis un magazin in fata blocului meu unde parcam masina acum zona e foarte aglomerata si mi-am gasit masina lovita nu odata reparatia ma costa mai mult de 1500 euro cine ma despagubeste ? Ani intregi nu am avut nici o zgirietura nu am produs nici un accident dar ramin cu o paguba imensa!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru