Albul a batut griul metalizat in 2007!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.02.2008
Griul a fost detronat de pe prima pozitie a clasamentului nuantelor preferate de cumparatori in 2007. Noul "rege" este albul!

Esential

32% dintre masinile cumparate in 2007 in mexic sunt albe.
8% dintre europeni au ales albul.

Cea mai dorita si cumparata nuanta exterioara in ceea ce priveste masinile noi vandute in 2007 la nivel mondial este albul. Rezultatul este oficial si a fost publicat in urma unui studiu efectuat de renumita companie DuPont. Prin pozitia sa, albul detroneaza griul metalizat, nuanta care a detinut primul loc in preferintele clientilor din intreaga lume in ultimii sapte ani.

Europenii tind sa isi schimbe ceva mai greu obieciurile, preferand inca nuantele sobre (negru, gri metalizat si cenusiu sunt nuantele preferate pentru 68% dintre masinile noi vandute in 2007). Culoarea alba (aleasa de 8% dintre europeni) este asociata pe Batranul Continent mai degraba cu autovehiculele utilitare, astfel ca este foarte probabil ca aceasta sa nu se impuna in viitorul foarte apropiat.

Diferenta este insa facuta de faptul ca Statele Unite si Japonia si-au schimbat preferintele. Astfel, in SUA, masinile albe au fost preferate de 19% dintre cei care si-au achizitionat o masina noua in cursul anul trecut.

Mai mult, un sfert dintre masinile cumparate anul trecut in Japonia sunt albe (24%, mai exact), in timp ce Mexicul doboara toate recordurile anuntand un procent incredibil in ceea ce priveste posesorii de masini noi din 2007 care au preferat albul la exterior: 32%!

Comentarii (2)

  • alba neagra
    Bine asa, poate intra si Opel Astra alb al meu in moda, sa nu mai rada prietenii ca am "frigider" cu chiptuning...
    0 0
  • ALB,oare dece?
    Din simplu motiv,ca importatorii de masini sau fabricantii de masini,nu baga mai nimic in plus decit circa 100 Euro la culoarea alba si ajunge la 1000 si chiar mai mult daca culoarea e metalizata?La mine de exemplu la firma,unde lucrez,daca omul alege o culoare metalizata,va plati nu numai cei 400-500 euro in plus dar la acesti bani se adauga si banii dati pe dobinda,si rate mai mari,deaorece creste suma,si alb mai aleg si cei car enu vor sa se coaca vara in propria masina(chiar daca are ac).Sa demonstrat ca o masina alba e cu citeva grade mai rece vara ,decit una gri ,negru etc.Iar in Mexic e destul de cald.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru