Alfa 8C Competizione, oficial

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.09.2006
Alfa Romeo a publicat primele fotografii oficiale ale ultimul model dezvoltat de constructorul francez: 8C Competizione.

Aveti in fata unul dintre cele mai frumoase modele care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Paris. Se numeste Alfa Romeo 8C Competizione si apare pe piata cu trei ani intarziere fata de data initiala anuntata pentru lansarea in versiune de serie a conceptului.

Intre timp, de la momentul in care am avut de a face cu ultimele informatii, s-a definitivat oficial motorul noului model. Acesta este un V8 de 4.7 litri de origine Maserati cu o putere maxima de 450 de cai putere.

Caroseria din fibra de carbon are o particularitate extraordinara, conform afirmatiilor oficialilor Alfa Romeo: coeficientul de portanta este negativ, acest lucru fiind rezultatul numeroaselor apendice aerodinamice. Carbonul face parte, de altfel, din ADN-ul noului model, in conditiile in care diverse componente de la interior, printre care si scaunele, sunt construite din acelasi material.

Mai multe detalii legate de motor: este vorba de un V8 la 90˚, cu o cilindree de 4691 cmc construit din aluminiu. Puterea maxima este de 450 de cai la 7000 rpm (limitator automat la 7500 rpm) iar cuplul maxim ajunge la 470 Nm la 4750 rpm. Sistemul de transmisie este de tip “transaxle”, fiind vorba de o cutie automata cu sase rapoarte care poate fi comandat in cinci moduri: manual normal, manual sport, automat manual, automat sport si ice – utilizabil la plecarile de pe suprafete alunecoase.

Suspensiile urmaresc caracteristicile ultimelor modele Maserati, fiind construite dupa principiul paralelogramelor deformabile pe doua axe.

Nu exista inca niciun detaliu legat de pret si de performante.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru