Alfa Romeo 159 si Brera vor primi motoare mai mici

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.06.2009
Alfa Romeo va introduce doua motoare noi pentru modelele 159 si Brera. Noile unitati vor inlocui propulsoarele care ofereau o putere apropiata si vor fi oferite la un pret similar, in ciuda performantelor sporite pe care le poseda.

Alfa Romeo a decis sa aplice o strategie de downsizing in gamele 159 si Brera. Astfel, Alfa Romeo 159 Sedan va primi doua motoare noi, care vor inlocui unitatile care dezvolta putere mai putina. Mai exact, Alfa 159 primeste un turbodiesel de 2.0 litri, care dezvolta 170 CP si un motor pe benzina supraalimentat, care dezvolta 200 CP.

Diesel-ul de 2.0 litri va inlocui unitatea de 1.9 litri, care dezvolta 150 CP, pe cand motorul TBi de 1.8 litri si 200 CP va inlocui unitatea aspirata de 2.2 litri, care oferea 185 CP. Noile propulsoare vor fi oferite si in gama Alfa Romeo Brera si indeplinesc normele Euro 5. Consumul preconziat de carburant nu a fost anuntat inca, iar valorile cuplului motor nu sunt au fost dezvaluite.

Constructorul italian promite ca noile unitati sa fie vandute la un pret apropiat, daca nu chiar mai mic de cel al motoarelor pe care le-au inlocuit. Pe langa puterea suplimentara oferita de noile motoare, acestea inregistreaza un consum mai scazut de carburant si au emisii mai reduse.

Via | MotorAuthority

Taguri: 159, Alfa, Alfa Romeo, Brera

Comentarii (3)

  • ALFA
    Ati scris cu picioarele! Downsize inseamna micsoararea capacitatii cilindrice. Downsize de la 1.8 la 2.2?
    0 0
  • @Tudor
    Motorul de 1.8 litri va INLOCUI unitatea de 2.2 litri, nu invers.
    0 0
  • daunsaiz
    "Diesel-ul de 2.0 litri va inlocui unitatea de 1.9 litri,"

    Totusi :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru