Alfa Romeo 4C: 900 kilograme, fără caroserie din fibră de carbon

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.12.2011
Viitorul Alfa Romeo 4C nu va avea o caroserie din fibră de carbon, dar va cântări aproximativ 900 kilograme. Modelul va debuta în 2013 şi va costa în jur de 50.000 de euro.

Versiunea de serie a lui Alfa Romeo 4C nu se va mândri cu o caroserie din fibră de carbon, dar va cântări aproximativ 900 de kilograme. Vestea vine de la Mauro Pierallini, şeful Fiat Engineering, care a dezvăluit aceste detalii în cadrul unui interviu cu britanicii de la Top Gear. Mai precis, modelul de serie va fi echipat cu o caroserie uşoară, din care partea frontală şi partea posterioară vor fi realizate din aluminiu, iar podeaua va fi fabricată din fibră de carbon. Potrivit primelor informaţii, modelul va fi construit în 18.000 de unităţi de-a lungul vieţii sale şi va avea un preţ de pornire situat în jurul valorii de 50.000 de euro.

Motorizarea din spatele noului 4C este un motor supraalimentat, de 1.8 litri, cu patru cilindri în linie şi injecţie directă. Unitatea va dezvolta 235 CP şi va fi cuplată unei transmisii TCT cu dublu-ambreiaj care va oferi un timp 0-100 km/h de 4.5 secunde. Viteza maximă va fi limitată electronic la 250 km/h.

Deşi nivelul de putere nu pare mare pentru un model sport care costă 50.000 de euro, cei de la Alfa Romeo amintesc faptul că viitorul 4C va avea un raport putere/greutate comparabil cu un Porsche 911 Carrera, iar că raportul cuplu/greutate va fi mai bun decât al modelului german cu care l-au comparat.

Debutul lui Alfa Romeo 4C va avea loc aproape de finele anului 2013 sau la începutul anului 2013. Modelul va fi oferit şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii, unde Alfa Romeo vrea să facă impresie odată cu debutul lui Giulia, succesorul lui 159. Totodată, Alfa Romeo va lansa şi un crossover, la scurtă vreme de la debutul lui 4C. Italienii promit mai multe versiuni ale lui 4C, printre care va fi şi un model care va dezvolta aproape 300 CP.

Via | TopGearUK

Comentarii (2)

  • bravo Alfa! speram numai la vesti bune de acum incolo!
    31 2
  • " Vestea vine de la Mauro Pierallini, şeful Fiat Engineering, care a dezvăluit aceste detalii în cadrul unui interviu cu britanicii de la Top Gear. "
    VS "
    Oficialii Alfa Romeo au ieşit la rampă şi au declarat că sportivul 4C va intra în producţia de serie în cel de-al doilea semestru al lui 2012."

    e clar! eu astept debutul in 2015!
    2 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru