Alfa Romeo a atins ţinta de vânzări pentru Giulietta în 2010

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.01.2011
Giulietta a reuşit să atingă ţinta de vânzări stabilită de departamentul de marketing de la Alfa Romeo pe anul 2010, dar are un obiectiv mult mai îndrăzneţ în 2011 - 100.000 de unităţi.

Oficialii Alfa Romeo au anunţat că au vândut şi livrat 39.800 de unităţi Giulietta în decursul anului 2010. Deşi volumul realizat nu este tocmai impresionant, ţinta de vânzări a modelului italian era de 40.000 de unităţi pentru 2010, ceea ce înseamnă că Giulietta a fost la doar 200 de unităţi distanţă de atingerea respectivului obiectiv. Pentru 2011, cei de la Alfa Romeo au planuri mari pentru Giulietta, aşteptând să vândă aproximativ 100.000 de unităţi, de două ori şi jumătate mai multe decât au vândut în decursul a nouă luni din 2010.

Italienii nu au lansat încă modelul Giulietta pe pieţele din America de Nord şi Asia, dar debutul versiunilor dedicate este aşteptat în următorii ani. Pe piaţa din America de Nord este pregătit debutul versiunii Chrysler a lui Lancia Delta, dar apariţia unei versiuni Dodge a lui Giulietta nu este exclusă. Practic, italienii trebuie să vândă de două ori şi jumătate mai multe unităţi Giulietta decât au vândut în 2010 pentru a atinge obiectivul departamentului de vânzări.

În 2010, Alfa Romeo a vândut 110.218 unităţi.

Italienii se aşteptau să comercializeze aproximativ 120.000 de unităţi pe piaţa din Europa, dar nu au reuşit să atingă respectivul obiectiv în decursul anului care tocmai s-a încheiat. Piaţa din Germania s-a dovedit a fi interesată în mod special de produsele Alfa Romeo, dar acest lucru poate fi explicat şi prin creşterea de 113.5 procente a acestei pieţe faţă de anul 2009.

Via | Motori.it

Comentarii (7)

  • george
    TWICE AS MUCH? YEAH, RIGHT...
    Succesul de pana acum este oarecum specific noutatilor. Modelul incepe deja sa se erodeze motiv pentru care o tinta de vanzari de 2,5 ori mai mare mi se pare cam obraznica...Ramane de vazut...
    6 12
  • Cam putin vinde Alfa, 110 mii de unitati e putin pt pretentiile Fiat, 39 de mii de Giulietta in 10 luni, la fel, putin. Eu sper sa se redreseze, e nevoie de mai multe modele
    8 3
  • varianta corecta
    ...este clar ca Giulietta este o varianta pentru VW Golf, Seat, Focus, etc. Parerea mea este ca sufera la capitolul finantare - nu poti sa te bati cu nume mari si volume insemnate de vanzari fara sa folosesti arma finantelor, cu atat mai mult cu cat varianta asiatica gen Kia este la indemana. Sa mai lase putin din ambitiile de premium, si sa se uite la potentialii clienti...ca nu toti suntem... bogati.
    11 13
  • alfa
    110000..........atat a vandut renault intr-o saptamana
    5 17
  • da, dar o alfa de 25000 aduce profit cat 5 clio de 9000 ;)

    @subiect . . .. cam visatori oamenii astia cu cifrele de vanzari din dreptul coloanei cu "dorinte de craciun". Pana nu isi extind piata de desfacere nu cred ca au cum sa vanda atatea masini .Sa nu uitam ca Alfa poarta un stigmat destul de grav - sunt considerare "nefiabile" in cultura populara. Pana cand sentimentele astea de refuz din start, din partea potentialilor clienti, nu vor fi atenuate un pic, nu ii vad pe cei de la Alfa depasind cu 250% vanzarile dintr-un an anterior ;)
    3 2
  • george
    YEAH, RIGHT...
    @ unckle

    De unde stii cat profit aduce "o alfa de 25000"? Ai si tu date concrete sau doar iti place sa scrii?

    Daca ne uitam in urma, as zice ca nici o alfa nu prea aduce profit dat fiind ca in ultimii 10 ani alfa a produs o gaura de vreo 4 miliarde de Euro...
    2 2
  • @Automarket
    de ce n-ati dat stirea aia cu Giulietta pe podiumul European Gay Car 2011?
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru